Kickboksen in Arnhem: Hier moet je op letten
02 maart 2020 

Kickboksen in Arnhem: Hier moet je op letten

Ben jij van plan te gaan kickboksen in Arnhem? Ben je al aan het rondkijken naar kickboksscholen, maar weet je niet waar je op moet letten als je een keuze moet maken? Wij helpen je uit de brand: bekijk onze checklist om de beste kickboksschool van Arnhem te vinden!

Stap 1: Waarom wil je kickboksen?

Het is goed om eerst eens na te denken over waarom je wilt kickboksen. Wat is je doel? Je kunt op twee manieren deze sport beoefenen, namelijk als workout of om wedstrijden in de ring te gaan vechten. Daardoor zijn er twee verschillende soorten trainingen die je kunt doen.

Wedstrijden kickboksen

Zou je graag op een gegeven moment wedstrijden gaan kickboksen? Dan wil je een training doen waar sparren een onderdeel is. Je leert dan goed hoe je moet aanvallen en verdedigen.

Tijdens het sparren oefen je alle kickbokstechnieken met een tegenstander, zodat je met die kennis de ring in kan gaan. Je trapt en stoot dan ook daadwerkelijk, met het doel iemand te raken. En je partner doet dit evengoed bij jou.

Sparren brengt wel risico’s met zich mee, want je kunt een blessure oplopen. Maar als je wedstrijden wilt vechten, zul je dit natuurlijk toch moeten doen. Je wordt begeleid door een trainer, die de veiligheid in de gaten houdt.

Heb je wedstrijden kickboksen als doel, zoek dan een sportschool die kickboksen met sparren aanbiedt.

Kickboksen als workout

De andere manier waarop je kunt kickboksen, is als fitness. Tijdens de training wordt niet gespard, je leert de trappen en stoten alleen om je lichaam fit te krijgen. Je oefent met de trainer of met een bokszak.

Natuurlijk ligt de focus dan niet zozeer op aanvallen en verdedigen, maar dat is ook niet nodig, omdat je doel niet is in wedstrijden te vechten. Je wilt graag een sterk lichaam, een goede conditie of wat gewicht kwijtraken. Het risico op blessures is bij deze vorm van kickboksen niet hoger dan een andere sport.

Wel train je je lichaam. Kickboksen zorgt ervoor dat bijna al je spieren aangesproken worden, het is een full body workout. Daarbij werk je aan je conditie, zodat je hart en longen gezonder worden. Het heeft dus veel fysieke voordelen.

Wil jij kickboksen als workout, zoek dan een sportschool in Arnhem die kickboksen zonder sparren aanbiedt.

Stap 2: Ga op bezoek bij enkele kickboksscholen in Arnhem

Via internet heb je waarschijnlijk al wat kickboksscholen in Arnhem opgezocht. Kies hiervan twee of drie uit en ga daar op bezoek. Je kunt van tevoren even bellen om vast wat informatie te vragen of een afspraak te maken, maar dit is niet nodig.

Als je op bezoek gaat, zet dan je voelsprieten uit en let goed op hoe je ontvangen wordt. Nemen mensen de tijd om je vragen te beantwoorden? Hoe is de sfeer, voel je je er op je gemak?

Kijk ook goed naar de uitstraling van de kickboksschool. Is het er schoon, bijvoorbeeld de zaal, de kleedkamers en de wc’s? Hoe gaan de mensen er om met het materiaal en met elkaar?

Een ander punt om op te letten is de grootte van de groepen. Kijk of de groepen niet te groot zijn, zodat je tijdens een training genoeg ruimte hebt om te bewegen. Het zou niet fijn zijn als je zo dicht op elkaar staat dat je elkaar de hele tijd in de weg loopt.

Grote groepen zijn ook een nadeel, omdat de trainer nooit iedereen goed in de gaten kan houden en begeleiden. Je kunt een hoop informatie krijgen uit zo’n bezoekje aan de kickboksschool.

Stap 3: Leer de trainers kennen

Tijdens je bezoek kun je vragen stellen aan de trainers. Maar een andere goede optie is om een proefles aan te vragen. Je kunt dan een of twee keer vrijblijvend meedoen met een les en kijken of kickboksen wat voor je is.

Gebruik de proefles om te zien wat de stijl van lesgeven van de trainer is. Misschien is deze streng, vrolijk, daagt hij of zij je uit om je grenzen te verleggen of stelt hij zich op als een drill sergeant. Het gaat er niet om of dit goed of fout is, maar meer om wat jij hier van vindt.

Let goed op of de trainer op de veiligheid let. Laat hij jou als beginner met een ervaren kickbokser sparren, die te hard van stapel loopt? Of kom je tegenover iemand te staan die ook een beginner is. Geeft hij je de uitleg die je nodig hebt? Je kunt ook nog voor of na de les wat vragen stellen aan de trainer(s).

Een kickbokstrainer zou een passende opleiding moeten hebben, daar kun je dus naar vragen. Vraag hoe lang deze trainer al les geeft en welke diploma’s hij of zij heeft. Zo leer je meer over degene die jou straks gaat trainen!

Stap 4: Leer de basisbeginselen van het kickboksen

Alle begin is moeilijk, dat is ook bij het leren van een nieuwe sport zo. Als jij voor het eerst gaat kickboksen, dan kom je in een les terecht, waar iedereen meer weet dan jij. Als je instructies krijgt van de trainer, weet je niet precies wat je moet doen.

Dat is niet zo prettig en de trainer kan het zo druk hebben, dat hij niet de tijd heeft om je alles uit te leggen. Terwijl iedereen trapt en stoot, sta jij aan de zijlijn. Je voelt je ongemakkelijk en gaat misschien denken dat kickboksen helemaal niet zo leuk is als je dacht.

Zorg daarom dat je al wat voorkennis hebt, voor je met kickbokslessen begint. Je kunt dat op twee manieren doen:

Neem privélessen kickboksen in Arnhem

Leer de basistechnieken van het kickboksen van een personal trainer en stap daarna vol zelfvertrouwen een groepsles in. Privétraining zorgt ervoor dat je alle aandacht van de trainer hebt, waardoor je snel de trappen en stoten onder knie zult hebben.

Omdat je 1 op 1 begeleid wordt, krijg je direct feedback op wat je aan het doen bent. De trainer hoeft niet op anderen te letten, en ook is het tempo precies aangepast op jouw niveau. Heb je moeite met een techniek, dan wordt deze wat beter uitgelegd. Gaat het je makkelijk af, dan ga je snel door.

In een privéles kun je zoveel leren als in 15 groepslessen. Dat betekent dat je met privélessen al snel veel weet van het kickboksen. Je lichaam kent de bewegingen en in een groepsles zul je dan ook beter weten wat je moet doen. Geef jezelf die snelle start en zoek een personal trainer in Arnhem.

Bereid je thuis voor met Kickboks Masters

Thuis leren kickboksen? Dat kan met de online cursus Kickboks Masters. Het gemak van thuis leren is dat je kunt oefenen waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. De cursus is te bekijken op smartphones, laptops en tablets, zowel voor Android als iOS.

In 18 modules maak je kennis met het kickboksen. In een module wordt een kickbokstechniek uitgelegd en zo leer je snel en gemakkelijk de basisbeginselen van het kickboksen. De training wordt gegeven door Danny Delvers, die al meer dan 25 jaar ervaring heeft met kickboksen.

Alle bewegingen van de trappen en stoten worden voorgedaan, je kunt ze dus gemakkelijk nadoen. Leer in je eigen tempo en werk zo de hele cursus door.

Oefen wanneer je wilt. Alle modules blijven beschikbaar voor je, dus je kunt altijd iets terugkijken.

Heb je alle modules bekeken? Dan ben je klaar om naar de kickboksschool te gaan. Je zult nu goed beslagen ten ijs komen!

Stap 5: Je bent klaar om te kickboksen!

Nadat je al deze stappen hebt genomen, kun je de informatie die je gevonden hebt op een rijtje zetten. Welke sportschool komt als beste uit de bus? Maak nu je keuze en begin met kickboksen bij deze kickboksschool van je dromen.

De eerste stap nemen is altijd spannend, maar je weet inmiddels vast dat kickboksen een hele leuke sport is. Het is niet alleen goed voor je lichaam, dat sterker en fitter zal worden. Ook mentaal heb je er veel voordeel van.

Je kunt stress kwijtraken, meer zelfvertrouwen krijgen en je grenzen leren verleggen. Zorg dus dat je je snel inschrijft voor kickbokslessen en ga vandaag nog trainen bij jouw favoriete kickboksschool in Arnhem.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: