Welke kickboks spullen heb ik nodig?

Welke kickboks spullen heb ik nodig?

Als je net begint met kickboksen heb je in ieder geval kickbokshandschoenen nodig. Ook scheenbeschermers zijn geen overbodige luxe. Als je wilt gaan sparren is het aan te raden mondbescherming, in de vorm van een bitje, te gebruiken.

Uiteraard kan je altijd bij ons terecht voor advies voor je jouw kickboks spullen aanschaft.

Kickbokshandschoenen

Bij de aanschaf van kickbokshandschoenen is de maat erg belangrijk. Je eerste paar handschoenen kan je dan ook beter uitzoeken in een winkel, in plaats van online. Zo kan je goed passen, voor je jouw eerste set kickbokshandschoenen aanschaft.

Je kunt kickbokshandschoenen krijgen met vetersluiting en klittenband. Kies hier voor de klittenbandsluiting. Deze kan je zelf aan doen. Bij een vetersluiting heb je altijd iemand nodig die je helpt met het aantrekken van je kickbokshandschoenen.

Laat je goed adviseren over de juiste maat en gewicht van je kickbokshandschoenen. Hoe groter jij bent, hoe groter en zwaarder je handschoenen moeten zijn.

Je kunt kiezen voor de goedkopere PU handschoenen ( nepleer) of echt leren handschoenen. Wij adviseren altijd de echt leren handschoenen te nemen. Buiten het feit dat deze minder snel kapot gaan, beschermd deze ook beter jouw handen. Echt leren handschoenen zijn een paar tientjes duurder, dus zijn je handen meer waard dan dat neem dan altijd echt leren handschoenen.

Kickboks Spullen

Scheenbeschermers

Tijdens een kickbokstraining kunnen je schenen het flink te voorduren krijgen. Goede scheenbeschermers vangen de ergste klappen op en bieden de nodige bescherming. Het is heel belangrijk dat de scheenbeschermers goed passen. Er is niets zo vervelend als verschuivende scheenbeschermers tijdens je kickbokstraining.

Ook hier geldt dan ook, goed passen. En laat je zo nodig adviseren bij je keus.

Je kunt kiezen voor leren scheenbeschermers of katoenen scheenbeschermers. Bij de handschoenen adviseerde wij de duurdere leren, maar bij scheenbeschermers zijn de duurdere leren scheenbeschermers niet perse beter.

De katoenen scheenbeschermers bieden net zo goed bescherming bij het trappen. Pas ze dus beide en kijk zelf waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Een bitje gebruiken bij kickboksen

Het beschermen van je gebit bij full contact sporten zoals kickboksen is erg belangrijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje en zoiets simpels als een bitje kan je een rit naar de tandarts besparen.

Bitjes zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Je hebt bitjes voor alleen je bovengebit, voor je onder- en bovengebit en je kunt zelfs een bitje compleet op maat laten maken door een tandtechnicus. Uiteraard is de laatste optie de duurste.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over kickbokskleding en de kickboks spullen die je aan moet schaffen. Wij adviseren je graag.
Reactie plaatsen