Kom ik thuis met een blauw oog of blessure als ik ga kickboksen?

Kom ik thuis met een blauw oog of blessure als ik ga kickboksen?

En tijdens wedstrijden zie je regelmatig iemand knock-out gaan of met een blauw oog de ringKickboksen Blessures verlaten. Met deze beelden in je hoofd denk je er nog wel twee keer over na voor je op kickboksen gaat.

Je moet de volgende dag toch weer enigszins netjes op kantoor verschijnen. Het liefst zonder blauw oog of andere blessures.

Gelukkig kunnen we je gerust stellen. Wanneer je op kickboksen gaat is de kans op blessures minimaal.

Kickboksen in een veilige omgeving, voor iedereen

Juist tijdens de kickbokslessen wordt er extra gelet op de veiligheid. Wij vinden het heel belangrijk dat onze leden in een prettige, veilige sfeer kunnen trainen. In onze sportschool heeft iedereen voldoende ruimte. Ook in groepstrainingen vind je bij ons geen overvolle zalen.

Zo kan iedereen in een goede onderlinge verstandhouding trainen. Zonder kans op blessures en blauwe plekken of kneuzingen.

Tijdens de trainingen en lessen is er geen contact met een partner. Je traint met een bokszak of personal trainer die je intensief begeleid. Daarbij staat jouw veiligheid voorop.
Ook tijdens het sparren wordt extra aandacht gegeven aan de veiligheid en het voorkomen van blessures. Veel van onze leden kickboksen voor hun plezier en gaan de volgende dag gewoon naar het werk, zonder blauw oog.

Het gebeurt zelden, maar ook tijdens het kickboksen kan er een ongeval plaatsvinden. Net als bij elke andere sport.

Veiligheid tijdens het sparren

Ook tijdens het sparren staat jouw veiligheid voorop. Sparren is geen wedstrijd. Het is dan ook niet de bedoeling om vol op je sparringpartner in te slaan. Hier letten wij dan ook goed op. Agressiviteit wordt bij ons niet getolereerd.
Tijdens het sparren probeer je de geleerde technieken op elkaar uit. Het doel is dus niet elkaar knock-out te slaan of te verwonden. Het gebruik van de juiste bescherming is dan ook een must.

Juist tijdens een goed begeleidde sparring sessie kunnen veel leermomenten ontstaan. Is jouw sparringpartner een ervaren kickboksen dan kan je veel leren van zijn techniek en stijl. Wij proberen dan ook altijd een veilige en vertrouwde trainomgeving te creëren, voor iedereen.

veiligheid kickboksen vrouwen

Voorkomen van blessures tijdens kickboksen

Vooral wanneer je net begin met kickboksen is de kans op blessures groot. De bewegingen zijn nieuw en je zult misschien nog wat conditie op moeten bouwen. Je kunt behoorlijke spierpijn krijgen na je eerste kickboksles, dit is normaal. Naarmate je vaker gaat trainen zal je lichaam wennen aan de nieuwe bewegingen. Je spieren worden sterker en je conditie wordt beter.

Spierpijn vinden we niet zo’n probleem. Met een paar dagen ben je er weer vanaf. Echte blessures zijn een ander verhaal. Die willen we zoveel mogelijk voorkomen. Daarom kijken onze trainers goed naar wat jouw lichaam aan kan en passen de trainer daarop aan. Zo leer je kickboksen op je eigen tempo en worden blessures voorkomen.

Hoe kunnen blessures ontstaan tijdens het kickboksen?

Een van de belangrijkste oorzaken van het ontstaan van blessures tijdens kickboksen is te weinig rust. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen na een zware inspanning. Begin je te snel weer met een nieuwe training dan zal je niets opbouwen en wordt je lichaam steeds kwetsbaarder voor blessures.

Voor het trainen is het belangrijk voldoende op te warmen en rekoefeningen te doen. Zo bereid je jouw lichaam voor op wat komen gaat. Ook na de training is het belangrijk af te koelen en je spieren te rekken. Je kunt hiermee ook de spierpijn verminderen.

Ook slechte gewoontes zoals roken, drinken en drugsgebruik maakt je lichaam gevoeliger voor blessures. Net als slechte eetgewoonten.

Luister vooral goed naar je lichaam. Eet gezond, dan heeft je lichaam voldoende energie en veerkracht om het ontstaan van blessures te voorkomen.

Onze instructeurs letten erop dat je de juiste techniek aanleert en op een veilige manier traint. Wil jij ervaren hoe veilig een kickboksles kan zijn? Maak dan snel een afspraak bij een van onze instructeurs of plan een gratis intake.
Reactie plaatsen