Wat is een side kick?

Wat is een side kick?

Traptechnieken worden tijdens het kickboksen veel toegepast. Er zijn diverse technieken om een goede trap uit te delen. De side kick is er daar een van.

Je kunt je side kick oefenen op een bokszak, met een tegenstander of door middel van ‘schaduw boksen’. Werk altijd eerst goed aan je techniek voor je veel kracht achter je trap gaat zetten. Een goede en effectieve trap draait vooral om een goede techniek.

Hoe maak je een side kick?

Begin vanuit je normale boksstand. Je handen zorgen voor de verdediging en bescherming van Side Kickje gezicht. Breng nu je knie richting je borst en trap in een snelle beweging naar buiten en opzij. Je raakt je tegenstander of de bokszak met de onderkant van je voet.
Direct na je trap trek je het been terug. Je komt weer terug is je normale boksstand, klaar voor de volgende stoot of trap.

Zorg er tijdens de side kick voor dat je andere voet meedraait. En heel belangrijk, zet je knie niet op ‘slot’. Door je knie helemaal te strekken kan je serieuze blessures oplopen.
De meeste kracht van de side kick komt vanuit je heupen.

Wanneer gebruik je een side kick?

Een side kick kan je richten op verschillende delen van het lichaam van je tegenstander. Het meeste effect heb je als je het hoofd, de borst of de knieën weet te raken met je trap. Pas je hem goed toe dan is de side kick een van de sterkste aanvallen.

Wil je een perfecte side kick leren maken? Dat leer je in onze kickbokslessen. Bij Deldasport kan je terecht voor zowel privé lessen als small group trainingen. Zo krijg jij altijd de volledige aandacht en heb je snel de basistechnieken onder de knie.

Meer over kickbokstechnieken lees je in onze blog Kickbokstechnieken aanleren: kickboksgids voor beginners.
Reactie plaatsen