Is personal training aftrekbaar voor de belastingdienst?

Is personal training aftrekbaar voor de belastingdienst?

Het is een veelgehoorde vraag: is personal training aftrekbaar voor de belastingdienst? Als dat zo zou zijn, zou dat natuurlijk veel voordelen hebben. En laten we wel wezen: van sporten heeft je bedrijf veel profijt. Fitte werknemers presteren beter op de werkvloer.

Personal training: Een duidelijk voordeel voor de onderneming

Het antwoord op de vraag of personal training aftrekbaar is, is niet heel makkelijk te geven. Dat verschilt namelijk per situatie. Ook voor de belastingdienst is zakelijk sporten een grijs gebied, waarin de regels niet helemaal duidelijk zijn.

Als eerste zou je helder moeten hebben waarom je zakelijk wilt sporten. Het gaat om het doel dat je ermee hebt en dat moet je aan de belastingdienst kunnen verantwoorden.

Heb je een persoonlijk doel, zoals afvallen of een marathon willen lopen, dan heeft dat niets met je bedrijf te maken. Het mag dan niet zakelijk afgetrokken worden.

Maar als het sporten van belang is voor je bedrijf en je werknemers, dan mag dat wel. En er zijn natuurlijk genoeg redenen waarom personal training voordelig zou kunnen zijn voor je onderneming.

75% Van de mensen die regelmatig sporten zit beter in zijn vel en kan ook beter met stress om gaan. 60% Is creatiever en 80% heeft meer energie, waardoor er harder gewerkt kan worden. Daarnaast zorgt samen sporten met je collega’s voor een hechter team.

Personal training draagt bij aan gezondere werknemers, uit onderzoek blijkt dat mensen die sporten minder ziek zijn. Regelmatig sporten draagt bij aan gewichtsverlies, een betere conditie en ook een betere werkhouding. Dat vertaalt zich natuurlijk ook in een gezonder bedrijf.


WAAROM ZOU JE ALS ONDERNEMER MOETEN KICKBOKSEN? MEER GEZONDHEID EN MEER OMZET!  KLIK OP DE LINK HIERONDER OM HET GRATIS EBOOK TE DOWNLOADEN

Download hier het e-book voor ondernemers >>


Kosten voor personal training aftrekbaar?

Omdat personal training dus bij kan dragen fitte werknemers en daardoor aan een bloeiend bedrijf, zijn deze kosten wel degelijk aftrekbaar. Dat geeft fiscale voordelen. Er zit echter een “maar” aan.

Als ZZP’er of eenmanszaak zonder personeel kun je deze kosten niet aftrekken. Het gaat in dat geval niet om bedrijfsfitness. Deze regeling geldt alleen voor werknemers. De gemaakte kosten zijn daarom niet aftrekbaar en ook mag je de uren die je sport niet laten meetellen voor het urencriterium.

Heb je een VOF of eenmanszaak met personeel, dan zijn de kosten wel aftrekbaar. Heb jij een ruimte in je bedrijf waar de werknemers kunnen sporten, laat je een personal trainer komen om een groepstraining te geven, dan zijn de kosten hiervan aftrekbaar bij de belastingdienst.

Ook als je je werknemers laat sporten in een fitnesscentrum, waar ze personal training krijgen, kunnen deze kosten belastingvrij vergoed worden. Het moet dan wel zo zijn dat alle werknemers gebruik kunnen maken van deze mogelijkheid. Of iedereen meedoet, maakt niet uit.

Personal training van Delda Sport

Ook Delda Sport helpt ondernemers fit te blijven. Je werknemers kunnen in onze luxe PT studio komen trainen. Onze goed opgeleide personal trainers leren iedereen de basistechnieken van het kickboksen. Deze sport is goed voor lichaam en geest.

Heb je een ruimte in je bedrijf waar gesport kan worden, dan kan een personal trainer ook naar die locatie komen. Daar kunnen dan ook de trainingen worden gegeven.

Onder de juiste voorwaarden is personal training dus aftrekbaar. Profiteer ook van dit voordeel en laat je werknemers regelmatig genieten van een lekkere workout. Kickboksen maakt alle spieren weer los, brengt de bloedsomloop op gang, laat je stoom afblazen, helpt je fit en gezond te worden.

Dat kan elk bedrijf toch wel gebruiken? Heb je interesse om personal training in te zetten in jouw bedrijf, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. We kunnen de mogelijkheden bespreken en kijken wat in jouw situatie de beste oplossing is.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: