Houd jezelf mentaal en fysiek gezond met kickboksen

Houd jezelf mentaal en fysiek gezond met kickboksen

De beste manier om jezelf mentaal en fysiek gezond te houden is door te sporten, en dan in het bijzonder door te kickboksen. Van oorsprong een vechtsport, brengt kickboksen grote voordelen met zich mee. Blijf fit en sterk door regelmatig een kickbokstraining te doen.

Hoe komt het dat kickboksen zo gezond is om te doen?

Van oorsprong is kickboksen een vechtsport: mensen gebruikten het om anderen te kunnen aanvallen en om zicht te verdedigen, zonder dat je daar wapens voor nodig had. Je gebruikt je vuisten en je benen. Tegenwoordig kun je kickboksen zonder met een tegenstander te vechten.

Je gebruikt de sport dan om je lichaam en geest fit te houden. Dat kan goed, want ook zonder het vechtelement blijven de voordelen van kickboksen behouden. Ook al train je met een bokszak of een personal trainer.

Wat zijn de voordelen van kickboksen?

Fysieke voordelen

Als je een kickbokstraining doet, werk je zowel aan je conditie als aan je spierkracht.

Je vergroot je spierkracht doordat je met gewichten traint en allerlei oefeningen doet om je spieren sterker te maken. Om stoten en trappen uit te kunnen delen, is het ook wel handig dat je sterk bent. Hoe krachtiger je spieren, hoe harder je stoten en trappen aankomen.

Maar ook je conditie komt aan bod. Deze wordt getraind door bijvoorbeeld HIIT training, maar ook door het kickboksen zelf. Trainen op een bokszak is eveneens heel inspannend.

Daarnaast helpt kickboksen je als je wilt afvallen. Je kunt tot wel 750 calorieën per uur verbranden.

Mentale voordelen

Ook bij een kickboksworkout waarbij niet gespard wordt, zul je profiteren van het feit dat kickboksen een vechtsport is. Door het stoten en trappen voel je steeds beter hoe sterk je bent. Kickboksen zet je in je eigen kracht. Dit helpt om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Het is ook een pittige sport, die je uitdaagt je grenzen te verleggen. Wanneer je moe bent en door de trainer gemotiveerd wordt niet op te geven, zul je ook hier merken dat je best veel aan kunt. Grenzen kunnen best een stukje opgeschoven worden.

Je overwint moeilijkheden en merkt dat je dat kunt. Hier wordt je mentaal sterker van.

Een bijkomend voordeel is dat je veel energie kwijt kunt in een training. Kun je (nog) niet in een sportschool trainen en zit je veel thuis, dan is het heerlijk om je even uit te leven in een kickbokstraining.

Hoe blijf je gezond met kickboksen?

Thuis trainen

Kickboksen kun je gemakkelijk thuis doen. Dat kan door gebruik te maken van het online trainingsplatform Kickboks Masters. Hier vind je verschillende soorten trainingen, die je helpen om het kickboksen snel onder de knie te krijgen.

Van basistechnieken tot zaktraining, van samen trainen tot schaduwvechten. De trainingen zijn afwisselend, super leuk om te doen en helpen je gezond en fit te blijven door te kickboksen.

Bekijk hier de pagina met informatie over de abonnementen:

https://personal-trainer.plugandpay.nl/checkout/kickboks-masters-checkout

Sporten met een personal trainer

Zolang er nog strenge regels gelden door het corona virus, kun of wil je misschien nog niet in een sportzaal trainen. Wat je wel kunt doen is kickboksen onder begeleiding van een personal trainer. Dat kan buiten gedaan worden.

Samen met de trainer werk je eraan om de kickbokstechnieken te leren. Dat gaat altijd heel snel, omdat je een op een begeleid wordt. De trainer stelt een trainingsschema op, helemaal afgestemd op jouw persoonlijke doelen. Elke trainingssessie leer je iets nieuws en werk je aan conditie en kracht.

Bij Delda Sport kun je kickboksen onder begeleiding van een ervaren en enthousiaste personal trainer. We trainen buiten met je, in je eigen woonplaats. Vanaf 1 juli mogen de sportscholen weer open en kun je ook binnen weer 1 op 1 trainen. We volgen hierbij de richtlijnen vanuit de overheid.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en we nemen z.s.m. contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: