De leukste boeken en tijdschriften over kickboksen
16 augustus 2019 

De leukste boeken en tijdschriften over kickboksen

Je kunt nooit genoeg weten over kickboksen, daarom is het handig om te weten wat de leukste boeken en tijdschriften zijn, die te maken hebben met kickboksen. Ook buiten de ring kun je meer leren over deze interessante sport!

Boeken over kickboksen

Rico

Auteur: Leon Verdonschot

Door dit boek te lezen leer je Rico Verhoeven kennen, wereldkampioen kickboksen, maar ook de mens achter de sport. Schrijver Leon Verdonschot heeft Rico een jaar lang gevolgd, maar sprak niet alleen met Rico, maar ook met familieleden en vrienden. Je komt te weten hoe hij traint, hoe het is om over de hele wereld te reizen en kickbokswedstrijden te vechten. Maar het boek geeft ook een beeld van zijn persoonlijke leven en beschrijft de moeizame band die hij met zijn vader had.

Lezen-over-kickboksen

Kickboxing training drills

Auteur: Justyn Billingham

In dit boek worden alle kickbokstechnieken duidelijk uitgelegd. Het is bedoeld om je technieken te verfijnen. Een aanval wordt pas echt effectief als je de bewegingen goed kunt uitvoeren. Het boek is Engelstalig.

Badr Hari, mijn verhaal

Auteur: Maarten Bax

De bekende kickbokser Badr Hari heeft sportjournalist Maarten Bax toestemming gegeven om dit verhaal te schrijven. Openhartig vertelt hij hierin over wat er gebeurde op Sensation White, zijn relaties, hoe hij de gevangenis beleefde en natuurlijk het kickboksen.

Thom Harinck, Godfather of Muay Thai kickboxing in the west

Auteur: Thom Harinck en Julio Punch

In dit boek lees je over het leven van Thom Harinck, een man die zijn stempel op de kickbokswereld heeft gezet. Hij zette zijn eigen kickboksschool op en trainde o.a. Hesdy Gerges en Badr Hari. Hij vertelt hoe hij het ervaarde om internationale wedstrijden te vechten, over de spannende strijd in de ring in Thailand. Hoe hij ‘s nachts op blote voeten met zijn studenten door de straten van Amsterdam rende. In dit boek vind je de humor en de wijsheid terug, waarmee deze trainer in het leven staat.

Tijdschriften over kickboksen

Over de hele wereld wordt over kickboksen geschreven. Vroeger was het lastig een abonnement op een buitenlands tijdschrift te krijgen. In deze digitale wereld is dat een stuk eenvoudiger geworden. Je kunt betaalde en gratis magazines lezen. E is helaas maar een Nederlandstalig tijdschrift.

Fighting network magazine

In dit nieuwe tijdschrift (sinds november vorig jaar) vind je alle ins en outs op het gebied van kickboksen en MMA. Interviews met onze Nederlandse sterren, zoals Nieky Holzken en Denise Kielholtz. Als je alles wilt weten over kickboksen in binnen- en buitenland, kun je een abonnement nemen (35 per jaar) of het tijdschrift kopen in een boekwinkel. Het blad komt eens in de twee maanden uit. Bekijk het hier.

Kickboksen-tijdschriften

Blitz Martial Arts Magazine

Dit blad is gericht op kickboksen in Australië en Azië en bestaat al sinds 1986. Je leest wat experts te zeggen hebben over technieken, hoe bekende kickboksers zo goed zijn geworden, alles over kickboksstijlen en de nieuwste trainingsmethodes. Als je graag dieper wilt ingaan op alles wat met kickboksen te maken heeft, dan is dit het tijdschrift om te lezen. Je kunt een digitaal abonnement nemen (3,56 per keer), het komt eens per twee maanden uit. Klik de link om het tijdschrift te bekijken.

Martialarts-online.co.uk

Dit online magazine kun je gratis lezen. Er staan interessante blogs op over kickboksen, van hoe je beter kunt sparren tot hoe je een goede kickboksinstructeur herkent. Je vindt er informatie over buiten trainen en hoe professionele kickboksers omgaan met zenuwen voor een wedstrijd. De teksten zijn Engelstalig. Naast kickboksen kun je er ook lezen over kung-fu, judo, aikido en meer. Je leest het hier.

Fighters only magazine

Op deze uitgebreide website met artikelen, interviews en het laatste nieuws over kickboksen, kan elke liefhebber van deze sport zijn ei kwijt. Je vindt er informatie over voeding, training en welke wedstrijden er gevochten zijn of op de planning staan. En dat ook nog eens allemaal gratis. Klik hier om naar de site te gaan.

Heb je hier nog niet genoeg aan, bezoek dan eens een internationale boekhandel. Daar staan nog meer (vaak Engelstalige) magazines of zoek op Google.

Wil je liever zelf gaan kickboksen? Dat kan bij Delda Sport. Vraag meer informatie aan over onze lessen via onderstaand formulier.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: