De beste sport om af te vallen

Meer sporten is belangrijk als je gewicht wilt kwijtraken, maar welke sport is het beste als je probeert af te vallen? Zou je cardio- of krachttraining moeten doen? Een van de beste sporten die helpt met afvallen is kickboksen, want dit is een full body workout!

Wat is belangrijk als je wilt afvallen

Als eerste zul je natuurlijk moeten gaan letten op je voedingspatroon. Bij gewichtsverlies bepaalt wat je eet voor het grootste deel hoe snel je afvalt. Het is dus belangrijk gezonde keuzes te maken op het gebied van voeding. Bewust worden van wat je eet is al een goede stap.

Probeer elke maaltijd te kiezen voor vers en gezond. Let ook op de tussendoortjes die je eet, want als je suikerrijke snacks kiest, eet je al snel te veel op een dag. Als je advies nodig hebt op het gebied van voeding, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Naast beter letten op wat je eet, is meer bewegen heel belangrijk. Sporten stimuleert je verbranding, die wordt daardoor efficiënter. Je verbrandt er calorieën mee, en dat helpt om sneller af te vallen.

Hoe kickboksen kan helpen om makkelijker af te vallen

In principe is elke sport goed om het afvallen te stimuleren, maar kickboksen heeft enkele eigenschappen die ideaal zijn als je gewicht wilt kwijtraken.

1. Full body workout

Kickboksen is een full body workout: je traint er al je spieren mee. Heel je lichaam komt in beweging. Hoe meer spieren je gebruikt, hoe meer energie je nodig hebt en dus hoe meer calorieën je verbrandt. Daarbij komt dat als je afvalt, je je lichaam gelijkmatig hebt getraind en mooi strak in je vel komt.

2. Zowel cardio- als krachttraining

Een kickbokstraining omvat zowel cardio- als krachttraining. Er worden oefeningen gedaan waarmee je aan je conditie werkt (zoals HIIT training of op een fitness apparaat trainen). Je verbrandt veel calorieën door aan conditietraining te doen.

Ook worden er oefeningen gedaan om je spieren te versterken. Er wordt gewerkt met gewichten, maar ook de kickboksoefeningen zelf (trappen en stoten) zijn goed om je te helpen sterker te worden.

Het voordeel hiervan is, is dat spieren veel brandstof nodig hebben. Dat betekent dat je tijdens de training al flink wat calorieën verbrandt. Maar ook na de training heeft je lichaam energie nodig om, na de inspanning, je spieren te helpen herstellen.

Dus ook nog tot enkele uren na de training, verbrand je nog calorieën. En hoe meer spieren je hebt, hoe groter dit effect is.

3. Meer calorieën verbranden

We noemden het hiervoor al: tijdens het kickboksen verbrand je veel calorieën. Dat kan oplopen tot wel zo’n 750 calorieën per uur. Dat is meer dan bijvoorbeeld voetballen, tennis of zwemmen.

Vooral het afterburn effect (na het sporten blijft je lichaam energie nodig hebben om te herstellen) is groot na een kickbokstraining.

Kiezen voor personal training

Een gezond voedingspatroon is essentieel als je wilt afvallen, maar sporten kan een bijdrage leveren door dit proces te versnellen. Toch kan gewicht kwijtraken behoorlijk lastig zijn. Het kan moeilijk zijn om vol te houden. Daarom kan het goed zijn om de hulp in te schakelen van een personal trainer.

Wil jij afvallen? Kom dan eens langs bij Delda Sport in Landsmeer bij Amsterdam. Wij bieden kickbokstrainingen aan onder begeleiding van een personal trainer: 1 op 1 of in kleine groepjes. Daarbij geven we je ook advies op het gebied van voeding en een gezonde leefstijl.

Kom langs voor een gratis intakegesprek en we kijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Op basis van het gesprek stellen we een persoonlijk trainingsplan op. Met hulp van een personal trainer gaat het je vast lukken om je doelen te bereiken.

Gratis intakegesprek >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: