De 5 voordelen van bokszak training
20 november 2020 

De 5 voordelen van bokszak training

Bokszak training heeft veel voordelen. Het is een vorm van trainen die je makkelijk thuis kan doen (en dat is handig, nu met corona). Bokszak training is een geweldige manier om sterker te worden, je conditie te verbeteren en je bokstechnieken te finetunen.

Bokszak training: de 5 voordelen

Hang je thuis een bokszak op, dan heb je de mogelijkheid om lekker te trainen wanneer je wilt. Bokszak training heeft veel voordelen, zowel fysiek als mentaal.

Het is wel belangrijk dat je zorgt dat je de technieken goed onder de knie krijgt, anders zou je een blessure kunnen oplopen. Maar dat is echter geen probleem met de Kickboks Masters Premium Zaktraining. Na het volgen van deze training kun je thuis zelf aan de slag.

Bokszak training is een workout voor heel je lichaam. Dit zijn de 5 voordelen van trainen op de bokszak:

1. Krachttraining

Door te stoten en trappen tegen een bokszak maak je je spieren sterker. De weerstand die een bokszak biedt, helpt je spieren zich te ontwikkelen. Tijdens een training voer je combinaties uit, je wisselt af tussen verschillende trappen en stoten. Zo blijf je jezelf steeds uitdagen.

Behalve het trainen met de bokszak, bestaat een workout ook uit andere oefeningen. Zorg dat je tijdens je training ook aandacht besteedt aan spierversterkende oefeningen, zoals planken, squats en oefeningen met gewichten.

2. Conditietraining

Lijkt een workout op een bokszak niet zo zwaar? Vergis je niet, je bent continu in beweging en voert allerlei combinaties uit. Het tempo ligt hoog en je last weinig pauzes is. Daarom is een training op een bokszak ontzettend goed voor je conditie.

Als je een workout volgt, zul je vast merken dat je het tempo in het begin niet bij kunt houden. Maar dat is geen probleem. Geef je lichaam de tijd om te wennen en voor je het weet merk je dat je conditie vooruit gaat. Bokszak training is dus goed om je hart en longen gezond te houden.

3. Vechtsport zonder tegenstanders

Alleen trainen heeft bepaalde voordelen. Omdat boksen of kickboksen vechtsporten zijn, heb je natuurlijk altijd kans op blessures. Op de bokszak is dat risico er niet. Je kunt een pittige training doen, alle technieken en combinaties leren, zonder het sparren.

En natuurlijk is de bokszak een ideale tegenstander in corona-tijd. Als je wilt trainen en dat nu liever alleen doet, is een bokszak in je kamer hangen een goed idee.

4. Stress ontladen

Er gebeuren genoeg dingen in het leven, die bijdragen aan hoge stress-niveaus. Weinig sporten zijn zo goed om te herstellen van stress als bokszak training. Je hoeft je niet in te houden, je kunt lekker even losgaan. Tijdens het boksen zul je goed je hoofd kunnen leegmaken.

5. Verbeteren van technieken

Ook voor ervaren boksers en kickboksers is bokszak training belangrijk. Hij geeft je namelijk direct feedback over je technieken. Het geluid dat een stoot op de zak geeft, vertelt je veel over hoe je een stoot uitvoert.

Ook kun je aan de bewegingen van de bokszak zien, hoeveel impact je trappen en stoten hebben. Door te trainen op de bokszak kun je dus nagaan waar je meer aandacht aan moet besteden. De bokszak helpt je daardoor om een betere (kick)bokser te worden.

Ook in coronatijd kun je nog prima sporten. Dat kan thuis, door middel van bokszak training. Maar ook in de sportscholen mag er nog steeds met een personal trainer gesport worden.

Dus wil je leren kickboksen, dan kan dat bij Delda Sport. Je kunt de kickbokstechnieken leren onder begeleiding van een enthousiaste en ervaren trainer. Meer weten? Vraag vrijblijvend meer informatie aan via onderstaand formulier.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: