Afvallen in 2019! Verlies gewicht met dit actieplan.

Afvallen in 2019! Verlies gewicht met dit actieplan.

Het gaat je lukken, jij gaat afvallen in 2019!! Eindelijk die overtollige kilo’s kwijtraken en helemaal in shape komen zodat je heerlijk van het zomerzonnetje kan genieten zonder je daarbij zorgen te maken om je vetrolletjes.

Maar hoe ga je dat doen? Je hebt vast al heel wat diëten uitgeprobeerd, heel wat uurtjes zweten in de sportschool erop zitten. Maar heb je dat vol kunnen houden, net zo lang tot ook die laatste kilo’s eraf waren?
Meestal is het antwoord ‘nee’ en daarom is hier, speciaal voor jou, dit actieplan waarmee ook jij gewicht gaat verliezen en eindelijk die body krijgt waar jij van droomt.

Doe je mee?

Op een gezonde manier afvallen

Afvallen kan op verschillende manieren. Maar niet alle manieren zijn even gezond. En ook niet zo effectief als je misschien zou denken.
Je hebt vast wel gehoord van crash diëten waarbij je in een week tijd meerdere kilo’s afvalt. Dat is mooi meegenomen denk je misschien. Dan ben ik er snel vanaf!
Het zou leuk zijn als het inderdaad zo werkte. Even die kilo’s eraf en dan weer terug naar hoe het was…

Maar daar zit meteen een groot probleem. Want zoveel gewicht verliezen, in zo’n korte tijd, is niet gezond voor je lichaam. En de kans dat je belangrijke voedingsstoffen mist is heel groot.
Daarnaast is de kans dat je op deze manier blijvend af kunt vallen heel klein. Er gebeuren allerlei dingen in je lichaam waardoor je na het dieet vaak heel snel de kilo’s er weer bij hebt. En een paar extra kilo’s cadeau krijgt!

Afvallen in 2018

Waarom werken veel diëten niet?

Wanneer je op dieet gaat zet je jouw lichaam op rantsoen. Je wilt de dag doorkomen met veel minder calorieën of sluit bepaalde voedingsmiddelen helemaal uit. Je lichaam past zich hierop aan en zal bepaalde stoffen vast gaan houden tot er ‘betere tijden’ aanbreken. Je lichaam leert om te functioneren met minder voedingstoffen. Vaak verlies je spiermassa in plaats van vet, en dat is nu juist wat je niet wilt.

Zodra je terug gaat naar je oude eetpatroon neemt je lichaam alles wat het tekort kwam op en vliegen de kilo’s er weer aan.

Hoe raak je dan wel gewicht kwijt?

Als je blijvend gewicht wilt verliezen zal je jouw levensstijl moeten aanpassen. En dat betekent echt niet dat je nooit meer iets lekkers mag eten. De juiste combinatie van gezonde voeding en beweging zorgen ervoor dat jij een gezond gewicht kan bereiken en behouden.

Maar om dit te bereiken zal je een manier moeten ontdekken die past bij jouw leven. Want alleen dan kan je het volhouden.

Volg dit actieplan en ook jij zal gewicht verliezen in 2019!

Sporten, hou het laagdrempelig

Zorg vooral dat je een sport kiest die je echt leuk vindt, waar een uitdaging voor je inzit. Bij voorkeur in de buurt, zoals de gym om de hoek.
Weet je van jezelf dat je moeilijk de deur uit te krijgen bent als je eenmaal thuis bent? Er komen steeds meer trainingen op tv en complete online trainingen beschikbaar. Dan kan je altijd trainen, wanneer het jou uitkomt, zonder dat je er de deur voor uit hoeft.

Zorg dat je een sport vind die je leuk vindt, de resultaten komen dan vanzelf!

Afvallen sporten

Sport met een personal trainer

Het klinkt misschien nogal luxe, trainer met je eigen personal trainer. Maar het is echt niet meer alleen weggelegd voor de celebraties. Ook jij kunt trainen met een personal trainer.
Er zitten veel voordelen aan. Je krijgt een trainingsschema, aangepast op jouw doelen en niveau. Je trainer zorgt voor afwisselende en uitdagende trainingen waardoor jij je niet zult vervelen en snel resultaat gaat zien van je inspanningen. Dat werkt motiverend!

Enkele voordelen van sporten met een personal trainer:

 • Persoonlijk trainingsschema
 • Uitdagende training
 • Snel resultaat van je inspanningen
 • Volledige aandacht
 • Snel de techniek onder de knie

Een privé les kickboksen staat bijvoorbeeld gelijk aan 15 uur trainen in een normale groepsles. Je zult in een training met een personal trainer dus veel sneller vooruitgang boeken.

Niet de financiën voor een personal trainer?

small group training

Als je niet de financiële middelen hebt om elke week met een personal trainer te werken kan je ook kiezen voor een small group training. Je traint dan in een kleine groep van zo’n 6 personen met een personal trainer. Hierdoor krijg je nog steeds veel persoonlijke aandacht maar dan tegen een lager tarief.

Een andere optie is om een personal trainer te vragen een trainingsschema voor je te maken. Je kan met dit schema zelf je trainingen doen. Elke 6 weken train je samen met je personal trainer om de vorderingen en fouten te bekijken en eventueel je schema bij te stellen.
Op deze manier profiteer je toch van de voordelen van een personal trainer.

Pas meer beweging toe in je dagelijks leven

Je kunt één of meer keer per week helemaal los gaan in de sportschool, als je de rest van de week achter je bureau zit beweeg je nog te weinig. En dat terwijl een mens gemaakt is om te bewegen. Beweging is goed voor je lijf en je gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal.

Je kunt op een vrij eenvoudige manier meer beweging in je dagelijks leven toepassen.

10 tips voor meer beweging in je dagelijks leven:

1. Pak niet altijd de auto maar ook eens de fiets
2. Neem de trap in plaats van de lift
3. Draag je winkelmandje
4. Haal zelf je koffie op kantoor en loop een extra rondje
5. Loop naar je collega toe, in plaats van een mailtje te sturen
6. Lunchpauze in de kantine? Ga lekker buiten een rondje lopen!
7. Telefoontje? Ga rondjes lopen in plaats van zitten!
8. Parkeer wat verder weg en loop een stukje
9. Speel met de (klein)kinderen
10. Stap een halte eerder uit en loop de rest

Met wat creativiteit kan jij vast nog heel wat manieren bedenken om meer te bewegen.

Combineer beweging met een gezonde voeding

Met alleen beweging kom je er niet. Gezonde voeding is een belangrijk onderdeel van een goede levensstijl. Om een gezond gewicht te bereiken is het belangrijk om eens kritisch te kijken naar wat je eet. Natuurlijk weten we allemaal dat snoep, koekjes, chips en andere calorierijke voeding ons niet slanker maken. Maar voeding die wij als gezond zien is vaak ook niet zo slank makend als we denken.

De ‘gezondere keus’ in de supermarkt bevat vaak nog veel suikers en andere (kunstmatige) voedingsstoffen die je liever niet binnenkrijgt.

Gezonde voeding

Tips om gezond af te vallen

Gezond afvallen is minder moeilijk dan je denkt. Als je logisch nadenkt is het vrij eenvoudig een gezonde levensstijl toe te passen.
Door te letten op wat je eet en wanneer je eet kom je al een heel stuk!

Sla nooit je ontbijt over. Door gezond te ontbijten komt je lichaam op gang en kan je energiek aan je dag beginnen.
Kies voor gezonde tussendoortjes als je het niet haalt tot de volgende maaltijd. Noten, fruit of rauwkost zijn prima snacks voor tussendoor.
Wen eraan om veel te drinken. Je spoelt afvalstoffen weg en voorkomt honger. Kies wel voor gezonde dranken zoals (groene) thee of water.
Zorg ervoor dat er zo min mogelijk snoep in je kast staat. Wat er niet is hoef je ook niet te weerstaan.
Neem de tijd voor je eten. Het seintje van je hersenen dat je vol zit heeft er zo’n 20 minuten voor nodig. Ongemerkt eten we meer dan we nodig hebben.
Eet zoveel mogelijk vers. ‘Voeding’ uit pakjes, zakjes en potjes is vaak voorzien van allerlei kunstmatige stoffen die in jouw lichaam ongewenste reacties teweeg brengen. Zo kunnen stoffen in light producten ervoor zorgen dat je meer trek krijgt.

Valkuil 1: Let op wat je drinkt

Soms denk je dat je heel gezond bezig bent maar nog val je niet af. Vaak ligt het aan onze voeding. Ongemerkt kan je veel calorieën binnen krijgen via je drinken. Neem je bijvoorbeeld suiker in je koffie of thee dan kan dat flink optellen op een dag. Maar ook diverse andere dranken zijn vaak voorzien van flink wat suikers.

Fruitdrankjes uit een pak zitten vol suiker. Neem hier niet te veel van of mix het half met water, dat scheelt al de helft! Beter is het natuurlijk om frisdranken helemaal te laten staan.
Let ook op met smoothies. Deze drankjes zijn natuurlijk gezond door het fruit wat erin zit maar ze bevatten ook veel fruitsuikers. Neem ook hier niet te veel van.

En natuurlijk alcohol, bij voorkeur laat je het staan. Alcohol wordt in je lichaam omgezet in vet. Daarnaast is je lichaam lang bezig om alcohol af te breken en voegt het niets toe aan een gezond eetpatroon.

Valkuil 2: Slaap je wel genoeg?

Slapen is heel belangrijk, zeker als je af wilt vallen. En dat is niet alleen zo omdat je tijdens je slaap niet eet. 😉
Als je moe bent ben je minder gemotiveerd. Je zal sneller toegeven aan een vreetbui en hebt minder zin om ’s avonds nog van de bank te komen om te sporten. En een gezonde maaltijd koken? Iets simpels en minder gezonds in sneller klaar…

Maar tijdens je slaap gebeurt er meer. Je stofwisseling heeft baat bij een goed dag- en nachtritme. Ga je altijd rond dezelfde tijd naar bed en sta je rond dezelfde tijd op dan went je lichaam hieraan en weet waar het aan toe is.
Ook worden tijdens je slaap allerlei hormonen geregeld. Deze hormonen spelen een belangrijke rol bij je hongergevoel en het ontstaan van vreetbuien. Werken je hormonen goed dan zal je vetverbranding optimaal werken.

Valkuil 3: Hoeveel eet jij op een dag?Gezond afvallen

Als je eens bij zou houden hoeveel je op een dag eet kan je daar best van schrikken. Even een hapje hier en daar, een handje nootjes, een plakje kaas. Ongemerkt eten we veel meer dan we denken.
Over een jaar gezien kan dat voor heel wat extra kilo’s zorgen.
Hou eens een paar dagen bij wat je precies eet. Hierdoor wordt jij je bewust van je eetgedrag en hoeveel je op een dag binnenkrijgt. Op deze manier is het makkelijker om je eetpatroon aan te passen.

Valkuil 4: Veel te weinig bewegen

Je bent niet de enige, veel mensen bewegen veel te weinig. Elke dag een half uurtje wandelen klinkt niet veel maar zelfs dat schiet er vaak bij in. En als je de hele dag op kantoor zit komt er vaak niet veel van om actief bezig te zijn. Je stapt in de auto en ploft thuis op de bank.
Een paar uurtjes intensief sporten in de week is nog niet voldoende. Probeer met de eerder genoemde tips meer beweging in je dagelijkse leven toe te passen.

Valkuil 5: Teveel stress

Stress is op meerder manieren ongezond, dat weten we allemaal. Maar wist je ook dat je moeilijker afvalt als je veel stress hebt? Tijdens stressvolle periodes zal ons lichaam reageren door een laagje vet aan te leggen om jou extra weerstand te geven om deze periode door te komen.

Een vervelende eigenschap van het stresshormoon is dat ze suikers vrijmaken in je lichaam. Wanneer je deze suikers niet gebruikt worden ze opgeslagen als vet. Meestal rond de buik. Je hardnekkige buikje kan dus goed komen door teveel stress.

Heb je een stressvolle baan? Zorg dan voor voldoende ontspanning. Sporten is een prima manier om te ontspannen en de stress van je af te laten glijden. Je kunt letterlijk de stress van je afslaan tijdens een intensieve kickbokstraining.

Afvallen met Kickboksen

Valkuil 6: Te weinig eten

Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig om te functioneren. Te weinig eten is niet de oplossing als je wilt afvallen. Eet juist voldoende zodat je lichaam optimaal blijft werken en de vetverbranding op gang blijft. Eet je te weinig dat zal je lichaam op een lager pitje gaan draaien en bereik je juist het tegenovergestelde.

Valkuil 7: De sociale druk

Op een verjaardag wil je ook ‘gezellig’ een taartje mee eten. En tijdens dat etentje eet je toch meer dan je eigenlijk had gewild. Mensen zijn sociale wezens en wijken niet graag af van de groep. Maar wie bepaald of een stukje taart tijdens een verjaardag ‘gezellig’ is of niet? Jij toch?!
Het is helemaal niet erg om de taart over te slaan. En met een beetje geluk komt er later nog een schaal met gezonde snacks met bijvoorbeeld stukjes komkommer en tomaatjes voorbij.

Ga je uit eten? Bepaal dan van te voren wat je wilt eten en hoeveel. Door hier bewust mee om te gaan zal je minder snel teveel eten. Alle beetjes helpen!

Valkuil 8: Je eet toch niet zo gezond als je denkt

In de supermarkt wordt je aan alle kanten belaagd door ‘gezonde producten’. Ze zijn light, gezond, vers en boordevol vitamines. Maar ga je beter kijken dan blijken ze vol te zitten met (kunstmatige) suikers en barsten ze van de calorieën, de voedingswaarde van deze producten is ver te zoeken.
Kies zoveel mogelijk voor vers. Dat is echt veel gezonder en je weet wat je binnen krijgt.

Zo val je makkelijker af, tips

Vaak zit het in de kleine dingen. Door kleine aanpassingen in je leefpatroon kan je een groot verschil maken en zal je makkelijker afvallen. Nog een paar tips om het je makkelijker te maken:

 • Kies een kleiner bord, daar past minder eten op
 • Drink meer water, dat geeft een vol gevoel
 • Ga geen boodschappen doen als je honger hebt
 • Kook (zoveel mogelijk) zelf
 • Haal geen suiker in huis
 • Weeg je maximaal één keer per week
 • Breng vrienden en familie op de hoogte
 • Begin nu!

Afvallen 2018

Van uitstel komt afstel. Dus wil je beginnen met afvallen? Begin nu!

Bij Delda Sport kijken wij graag naar het complete plaatje. Sporten en gezonde voeding gaan hand in hand. Wil jij vrijblijvend kennismaken met onze manier van werken? Vraag vandaag nog jouw gratis intake gesprek aan.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: