Waarom kickboksen goed is voor ouderen

Is kickboksen wel iets voor ouderen? Door te gaan kickboksen train je heel lichaam, waardoor je kracht en conditie verbeteren. Word fit, sterk en train je spieren, zodat je gezond ouder kunt worden.

Wat kickboksen eigenlijk inhoudt

Kickboksen is misschien niet de eerste sport waar je aan denkt, als je wat ouder bent (50 of misschien 60+). Het wordt meestal gezien als een sport voor jonge mannen en vrouwen, en soms denken mensen ook dat het een agressieve sport is.

Toch klopt dit beeld niet. Zeker niet als je bedenkt dat je kunt kickboksen zonder te sparren (dus zonder de trappen en stoten op elkaar te oefenen). Het leuke aan kickboksen, is dat je het kunt doen om fit te worden, dus puur als fitness workout.

Kickboksen-voor-ouderen

Je voert de kickbokstechnieken alleen uit op een bokszak of samen met de trainer. Op die manier kun je toch je hele lichaam trainen, zonder het risico op blessures.

Waarom kickboksen voor ouderen?

Als je kickbokst ben je constant aan het bewegen. Je bent bezig met het aanleren en oefenen van de trappen en stoten. Er wordt aan krachttraining gedaan en je doet oefeningen om je conditie te verbeteren.

Volgens professor Kurt Jackson, die verbonden is aan de Dayton University in Ohio, is kickboksen een ideale sport voor ouderen. Het heeft alleen maar voordelen om te kickboksen. Je bent namelijk op een heel andere manier met je lichaam bezig, dan wanneer je bijvoorbeeld fietst of met gewichten traint.

Als je ouder wordt kun je last krijgen van je gewrichten. Je spieren verliezen wat van hun kracht, je flexibiliteit wordt minder, kortom, je krijgt last van kwaaltjes. Dit kan ten koste gaan van je mobiliteit.

Wanneer je gaat kickboksen, train je heel je lichaam. Omdat je daarmee al je spieren sterker maakt, zal dit een positief effect hebben op veel verschillende gebieden van je lichaam, zoals op flexibiliteit, balans, coördinatie en kracht.

Je ziet toch dat wanneer mensen ouder worden, ze gemakkelijker hun evenwicht verliezen en kunnen vallen. Als je gaat kickboksen train je juist je spieren, je balans en zelfs je reactievermogen. Dit kan allemaal helpen om je lichaam sterker te houden. Je loopt dus minder kans op een pijnlijke val.

Kies een goede trainer

Kickboksen is dus echt een geschikte sport voor ouderen. Wel zul je moeten zorgen dat je goed begeleid wordt tijdens het trainen. Als je niet gewend bent aan intensieve sporten met snelle bewegingen, zul je rustig aan moeten beginnen.

Dat geldt voor iedereen, maar zeker als je wat ouder bent. Een kickbokstraining is redelijk belastend voor je gewrichten. Daarom moet je zorgen voor een degelijk opgebouwde training, die gegeven wordt door een ervaren trainer.

De trainer helpt je met het goed aanleren van de kickbokstechnieken. Dit is belangrijk, omdat een correcte uitvoering ervoor zorgt dat je zo min mogelijk je spieren en gewrichten overbelast. Hij of zij zal erop letten dat je veilig kunt trainen.

Woon je in de buurt van Amsterdam en omgeving? Dan kun je komen trainen bij Delda Sport in Landsmeer. Bij ons werken enkel gediplomeerde trainers die mensen van alle leeftijden kunnen begeleiden. We zullen je graag laten kennismaken met het kickboksen.

Bekijk onderstaand filmpje om te horen wat twee van onze vaste klanten over trainen bij Delda Sport te vertellen hebben, hoe onze trainer hen helpen verder te komen.

Voor je komt sporten, zul je een intakegesprek met een personal trainer hebben. Die neemt met je door wat je wilt bereiken en of er nog zaken zijn om rekening mee te houden. Er wordt dan speciaal voor jou een trainingsplan opgesteld.

Heb je zin gekregen om het kickboksen een kans te geven? Vraag dan nu een gratis intakegesprek aan. Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en we nemen snel contact met je op.

Intakegesprek >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: