De voordelen van sporten voor ondernemers
10 september 2020 

De voordelen van sporten voor ondernemers

Ondernemers zijn druk bezette mensen, zij zien nog wel eens de voordelen van sporten over het hoofd. Toch zijn die er zeker en zou elke ondernemer wat uurtjes in sporten moeten steken. Want als je aan je gezondheid werkt, heeft dat veel voordelen voor je bedrijf!

Houd je bedrijf maar ook jezelf gezond

Het bedrijf vraagt continu tijd en energie, je moet veel regelen en je agenda staat vol. Het is logisch dat je er vol voor gaat: je stopt je hart en ziel in het bedrijf en je wilt dat het blijft groeien en bloeien.

Hoe houd je tijd over voor sporten? Vaak is een regelmatige training juist datgene dat er bij veel ondernemers bij inschiet. Vergaderingen, nog wat mails beantwoorden, een nieuw contact leggen, dat is allemaal veel belangrijker.

Maar sporten heeft enorm veel voordelen. En je hebt er al baat bij als je maar een of twee keer in de week gaat sporten. Uiteindelijk merk je die voordelen terug in je werk als ondernemer!

Dit zijn de voordelen van sporten voor ondernemers

1. Nieuwe mentale energie opdoen

Je hoofd loopt vaak over met plannen, ideeën en gepieker. Tijdens je werk ga je op topsnelheid. Toch is het goed om regelmatig even je hoofd leeg te maken en je aandacht op iets anders te richten.

Dat maakt het mogelijk om nieuwe, frisse energie op te doen. Tijdens het sporten wordt je hoofd weer leeg en komt er ruimte voor meer creativiteit en verrassende ideeën.

2. Gezond lichaam, gezond bedrijf

Sporten helpt om je lichaam gezond te houden. Dat zie je terug in sterkere spieren, een betere conditie en een verbeterde doorbloeding. Het helpt ook om een betere werkhouding te krijgen. Daardoor houd je lange werkdagen beter vol.

Als je fysiek fit bent, heb je ook meer energie om in je werk te steken. Daarbij blijkt uit onderzoek, dat sportende mensen minder snel ziek worden. Alleen dat is al een belangrijke reden voor ondernemers om te gaan sporten.

3. Helpt bij het afvallen

Je lichaamsgewicht is zeer bepalend voor hoe gezond je je voelt. Overgewicht brengt veel klachten met zich mee (pijnlijke gewrichten, hoge bloeddruk, diabetes, om er een paar te noemen).

Sporten kan helpen om sneller af te vallen, waardoor je minder kans op klachten hebt en je werk, ook op de langere termijn, vol te houden.

4. Lekker in je vel zitten

Sporten helpt je om je goed te voelen. Het zet je namelijk in je eigen kracht, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. Welke sport je ook doet, je wordt uitgedaagd om je grenzen te verleggen. En als dat lukt, voel je je sterker en lekker in je vel.

Daarbij zorgt trainen er eveneens voor dat je lichaam meer gelukshormonen aanmaakt, zoals dopamine. Dat werkt ook nog eens stressverlagend.

Personal training voor ondernemers

Zoals je ziet zitten er veel voordelen aan sporten. Ondernemers kunnen er veel baat bij hebben, want deze voordelen vertalen zich direct terug in een vitaler bedrijf. Ben jij gezond, dan is je bedrijf dat ook.

In principe is elke sport goed voor je. Ga je echter als ondernemer trainen bij Delda Sport, dan pluk je daar snel de vruchten van. Wij werken met personal trainers die je leren kickboksen. Zij stellen niet alleen een persoonlijk trainingsplan voor je op, maar je kunt ook trainen wanneer het jou uitkomt.

Bekijk onderstaand filmpje om een kijkje te nemen in onze luxe PT studio:

Wij bieden 1 op 1 training aan, waarbij je samen met de trainer gaat werken aan jouw persoonlijke doelen. Maar je kunt je ook aansluiten bij onze Small Group Training. Gezellig samen sporten in kleine groepjes van maximaal 8 mensen.

Denk je dat dit ook iets voor jou is? We raden je aan het uit te proberen, wat houd je nog tegen? Begin vandaag nog met sporten. Vul onderstaand formulier in en vraag meer informatie aan.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: