Delda Sport en de Sportimpuls: ‘Respons van en in Amsterdam Noord
30 januari 2019 

Delda Sport en de Sportimpuls: ‘Respons van en in Amsterdam Noord

Delda Sport is in 2018 de samenwerking aangegaan verschillende partijen om meer kinderen en jongeren in Amsterdam Noord te laten bewegen. Hieronder leest u wat we allemaal gaan doen met dit leuke project.

Wat willen we gaan doen?

Uit het interventie-menu kiezen we voor Respons, een interventie die zich in de praktijk bewezen heeft en perfect aansluit bij de belevingswereld van onze doelgroep, jeugd van 12-16 jaar. Op basis Respons organiseren wij van september 2018 tot september 2020 allerlei activiteiten.

Wat is ‘Respons?

De methode Respons is ontwikkeld om gedragsproblemen op school aan te pakken, en jeugd aan het sporten te krijgen. In het Basisonderwijs is een belangrijk thema pesten en groepsdruk. Leerlingen worden door de beoefening van vechtsporten getraind in het weloverwogen, proportioneel en oplossingsgericht reageren op dreigende situaties. Ze leren zo situaties zelf te beoordelen en de juiste reactie te geven op gebeurtenissen die een andere (flexibele) reactie vragen.

Deelnemers:
• bouwen een vertrouwensband op met de verschillende betrokken partijen;
• oefenen in veilige omgeving oefenen met het nemen van verantwoordelijkheid;
• hebben een ontmoetingsplek en ontvangen ondersteuning in de sociale-, emotionele- en identiteitsontwikkeling (normen en waarden);
• worden gestimuleerd richting een lidmaatschap bij een vereniging (maatschappelijke binding).

In aansluiting op de lessen Respons wordt de mogelijkheid geschapen laagdrempelig te gaan sporten bij verschillende sportaanbieders in Amsterdam. Hierdoor gaan jongeren blijvend sporten met alle positieve gevolgen van dien.

Wil je meer info over het project? Klik dan hier >>

Wil jij 5 proeflessen aanvragen bij een vereniging of sportclub bij jou in de buurt? Ga dan naar https://sportimpulsamsterdam.nl/ en vraag direct jouw 5 gratis proeflessen aan.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: