Kies voor langzaam afvallen met kwaliteit in plaats van snel afvallen!
25 oktober 2013 

Kies voor langzaam afvallen met kwaliteit in plaats van snel afvallen!

Te snel afvallen is vaak kansloze missie

“Goh, geweldig! Zie hier een reclame van een afslankmiddel waarmee je binnen een paar weken wel 10 kilo kwijt bent.” Snel afvallen. Dat klinkt mooi! Maar is het dat ook? Nee, verre van dat. Hoe lang laten we ons nog voor de gek houden? Hoe lang blijven we denken dat schreeuwende reclames van diverse afslankmethodes ons daadwerkelijk verder helpen? Too fast weight loss is often hopeless mission

Sommige producten of middeltjes zullen best enige uitwerking hebben. Zeker als je consequent bent, zal je op korte termijn best resultaat boeken. Maar hoe zit het op de lange termijn? Werken die methodes dan nog steeds zo goed? Nee, die kans is zeer klein.

snelafvallen

Afvallen – op korte of op lange termijn?

Het is een goede vraag die een nog beter antwoord verdient. De zogenaamd geweldige crash diëten komen almaar voorbij op tv of in magazines. Reclames van dit soort diëten spelen in op ons gevoel en zorgen ervoor dat we snel een afspraak maken of een duur product kopen. We vergeten dan voor het gemak – want eigenlijk weten we het allemaal dondersgoed – dat een gestructureerde manier van afvallen gezonder en vooral veel effectiever is. Met het volgen van crash diëten is het hangen en wurgen en blijft die ellendige weegschaal de eeuwige vijand.

snel afvallen

Gezond afvallen bij Delda Sport

Het is het aloude probleem van het aantal kilo’s dat wordt aangegeven op de weegschaal. “Ik zit nog steeds niet onder de 70 kilo!” Eigenlijk zouden we de weegschaal een tijdje achter slot en grendel moeten opbergen en ons alleen moeten concentreren op gezond eten en sporten. Tijdens het sporten wordt je vet omgezet in spiermassa. Ook spieren hebben gewicht. Dus in die zin is het logisch dat de weegschaal niet per direct meewerkt. Delvers: “Het is beter in de spiegel en naar je kledingmaten te kijken dan alleen maar naar die weegschaal. Waarschijnlijk zie je dan wel een verschil.”

Snel afvallen lijkt mooi, maar is het niet.

Crash diëten zijn namelijk ongezond. Het vet gaat er niet af en het spierweefsel wordt aangetast. Uiteindelijk is loshangend vel het resultaat, terwijl een strakke huid juist het doel was. Ook de aanschaf van pillen of andere vage afslankproducten helpen je op de lange termijn niet verder. Danny Delvers, personal trainer van Delda Sport te Amsterdam vult aan: “Onder de experts is het al lang duidelijk. Het meeste resultaat wordt geboekt middels krachttraining en high intensity training in combinatie met een gezonde voeding.”

Wil jij op een gezonde en mooie manier zo snel mogelijk afvallen en dit behouden op lange termijn ? Maak dan een afspraak via ons contactformulier

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: