Personal training voor ondernemers

Heb jij wel eens nagedacht over de voordelen van personal training voor ondernemers? Als ondernemer heb je het natuurlijk druk en komt sporten ergens onderaan je prioriteitenlijstje. Maar je kunt juist veel baat hebben bij trainen, zeker als je er een personal trainer voor inschakelt.

Een volle agenda? Maak ruimte om te sporten!

Ondernemers hebben meestal een overvolle agenda. En tegen de tijd dat je klaar bent met werk, vraag het thuisfront aandacht. De meeste ondernemers willen wel sporten, maar komen hier gewoon niet aan toe.

En dat is jammer. Want sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, het kan zelfs je productiviteit vergroten! Dat is toch de moeite waard om er met enige regelmaat een uurtje voor uit te trekken. Bekijk hieronder wat de voordelen van personal training zijn:

1. Je wordt minder snel ziek

Dacht je sporten de kans vergroot dat je een blessure oploopt en niet kunt werken? Dat is niet het geval. Als je gewoon als hobby sport, houd je je lichaam fit en gezond. Uit onderzoek blijkt dat je weerstand juist verbetert en dat je minder snel ziek wordt, dan mensen die niet sporten.

In plaats van gemiddeld 5 werkdagen per jaar ziek melden, doen mensen die regelmatig sporten dit slechts 3 dagen. Als ondernemer is dat toch aantrekkelijk.

2. Je kunt beter met stress en werkdruk omgaan

In 2011 deed men op de Universiteit van Bristol onderzoek naar de invloed van sporten op het werk. Hieruit bleek dat 75% van de werknemers de werkdruk beter aan kan, op dagen dat ze trainen. Daarom gaven zij het advies aan werkgevers om sporten tijdens of na het werk te stimuleren.

3. Stress kwijtraken

Trainen kan helpen om van stress te herstellen. Als je na het werk gaat sporten, helpt dit om je lichaam te meer te ontspannen, waarna je ‘s nachts beter slaapt. Een training aan het einde van dag is veel effectiever, dan een avond op de bank tv kijken.

4. Beter presteren

Ook hier deed de Universiteit van Bristol onderzoek naar. Er blijkt verband te zijn tussen werkprestaties en sporten. 80% Van de werknemers presteert duidelijk beter op de dagen dat ze sporten, dan op de dagen dat ze dat niet doen.

Bewegen heeft invloed op je welbevinden en zelfs op je creativiteit. Daarom zie je deze positieve effecten terug in je werkprestaties. Een wandeling in je pauze of een training is dus beter dan op een stoel blijven zitten.

Personal training: precies wat ondernemers nodig hebben

Nu is sporten altijd goed, maar personal training heeft bijzonder veel voordelen voor ondernemers. Waarschijnlijk stroomt je agenda over met afspraken en to-do lijstjes. Voor trainen heb je niet veel tijd. Het voordeel van een personal training, is dat dit zeer efficiënt is.

Een personal trainer maakt een trainingsplan afgestemd op wat jij nodig hebt. Je werkt nauw samen om je doelen te bereiken. Tijdens een sessie personal training sport je intensiever en leer je meer, dan in een groepsles.

Het is ook prima te combineren met werk. Het trainen kan op het moment dat het jou uitkomt: Wanneer jij een gaatje in je agenda hebt.

Delda Sport biedt personal training voor ondernemers, ideaal voor druk bezette mensen. Kickboksen is een sport die bij hen past: je kunt er al je energie in kwijt, je stress kwijtraken, je verbrandt veel calorieën (dus ook geschikt om af te vallen) en je weet zeker dat je even niet meer aan je werk denkt.

Wij geven personal training ook op locatie. Dus wil je zelf trainen in de pauze of wil je je werknemers de mogelijkheid geven op het werk te kunnen sporten? Dan komt een van onze personal trainers langs op je bedrijf.

Profiteer ook van de vele voordelen van personal training voor ondernemers. Vraag snel meer informatie aan en we nemen snel contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: