Personal trainer Monnickendam: Hier moet je op letten

Personal trainer Monnickendam: Hier moet je op letten

Wie op zoek is naar een personal trainer in Monnickendam, zou iemand moeten zoeken waarmee het klikt en die een trainingsprogramma aanbiedt, dat aansluit bij jouw doelen. Lees deze tips om de personal trainer te vinden die bij je past.

Goede resultaten bereiken met een personal trainer

Als je besloten hebt te gaan trainen met een personal trainer, dan heb je een goede keuze gemaakt. Omdat je één op één werkt, zul je in korte tijd veel kunnen bereiken. Maar de vraag is, hoe je een geschikte trainer vindt. Hieronder lees je waar je op moet letten:

1. Wat wil je bereiken?

Je gaat aan de slag met een personal trainer, omdat je een of meer doelen hebt, die je wilt bereiken. Een personal trainer kan helpen met afvallen, een betere conditie krijgen, fit worden, kiezen voor een gezonde leefstijl of gespierder worden.

Als je weet wat je wilt bereiken, kun je daar een trainer bij zoeken. Het trainingsprogramma dat aangeboden wordt, zou wel moeten passen bij je doel(en). Afvallen vergt een andere manier van trainen dan spieren kweken.

Kijk dus bij de kennis, ervaring en het aangeboden programma van de personal trainer, of je doel erbij staat. Of overleg met de trainer wat deze je kan bieden.

2. Opleiding en achtergrond

Online kun je vaak al wat meer te weten komen over de achtergrond van een personal trainer. Maar als het niet online staat, kun je het beste in een gesprek met de trainer navragen wat deze voor opleiding heeft gevolgd.

Het is niet vreemd om daarnaar te vragen. Je wilt wel dat degene die zich bezighoudt met jouw gezondheid, weet waar hij het over heeft. De adviezen die hij of zij je geeft, hebben veel invloed op je lichaam en geest. Vraag dus naar de opleiding, eventuele cursussen en de ervaring van een trainer.

Je kunt zelfs online opzoeken of de genoemde opleiding te vinden is en of deze geaccrediteerd is. Dat betekent dat deze een keurmerk van de overheid heeft en aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet.

3. Het trainingsprogramma

Je hebt bepaalde doelen die je wilt bereiken. De ene aanpak helpt daar wel bij, de andere niet. Dus als je een keuze voor een personal trainer maakt, is het goed om te letten op wat voor soort training er wordt aangeboden.

Bij de ene trainer kun je gaan kickboksen, bij een andere wordt krachttraining, cardiotraining of HIIT training aangeboden. Niet alleen zou het programma bij je doelen moeten aansluiten, maar je moet de sport ook wel leuk vinden om te doen. Anders zul je het niet goed volhouden.

Overleg met de personal trainer wat de mogelijkheden zijn en hoe dit jou kan gaan helpen. Let ook goed op dat je de sport fysiek kunt doen in verband met blessures of gevoeligheden of dat de trainer oefeningen daarop kan aanpassen.

4. Waar ga je sporten?

Het kan zijn dat het je niet uitmaakt waar je sport, maar voor anderen is dat wel belangrijk. Personal training kan bij je thuis gegeven worden, dan kun je gewoon in je huiskamer of slaapkamer trainen. Sommige trainers gaan buiten met je sporten.

Dit maakt de training flexibel in te plannen op een tijdstip dat het jou uitkomt. Het kan echter ook zijn dat er in de sportschool getraind wordt. Het voordeel daarvan is dat je gebruik kunt maken van de apparaten, gewichten en andere faciliteiten die daar aanwezig zijn. Dit kan dus ook belangrijk zijn bij je keuze.

5. Prijzen

Omdat een personal trainer je 1 op 1 begeleidt, zijn de kosten hiervoor relatief hoger dan wanneer je bij een sportschool traint. Maar je bereikt door deze individuele aanpak wel heel snel je doelen. En het is een investering in je gezondheid.

Let bij je keuze voor een trainer op wat er inbegrepen is in de prijs. Hij of zij kan je begeleiden bij het kiezen voor een gezonde levensstijl. Daarbij zitten vaak ook voedingsadviezen en trainingsschema’s. Het kan handig zijn erop te letten dat je daar niet nog los extra voor betaalt.

Door te kiezen voor een personal trainer, kun je na het coachingstraject zelf doorgaan met wat je geleerd hebt. Dus het is een investering in de toekomst.

Woon je in Monnickendam of omgeving en zoek je een personal trainer? Bij Delda Sport werken we met gediplomeerde trainers die je graag helpen om je gezondheidsdoelen te bereiken. We kunnen bij je thuis komen om te trainen of kom naar onze sportschool in Landsmeer.

Meer weten? Vraag informatie aan via onderstaand contactformulier en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: