Leren kickboksen? Dat gaat snel en gemakkelijk met een personal trainer!

Leren kickboksen? Dat gaat snel en gemakkelijk met een personal trainer!

Zou jij wel willen leren kickboksen? Je leert erg snel als je gaat trainen onder begeleiding van een personal trainer. Deze begeleidt je 1 op 1 of in een klein groepje. Door de persoonlijke aandacht krijg je alle technieken snel onder de knie.

De voordelen van lessen van een personal trainer

Welke sport je ook doet, tijdens een groepsles houd je gelijke tred met de andere sporters in de groep. Een trainer legt alles uit en iedereen moet de begeleiding bij kunnen houden. Dat is bij een kickboksles net zo.

Het voordeel van een groepsles is natuurlijk dat het gezellig is om samen te sporten. Maar een groot nadeel is dat je misschien wel sneller leert en dat het tempo niet hoog genoeg is.

Of je hebt juist moeite om bepaalde technieken onder de knie te krijgen, maar de trainer heeft geen tijd om het beter uit te leggen.

Dat zijn vervelende situaties. Ze kunnen ervoor zorgen dat je het enthousiasme voor een sport verliest. Door les te nemen bij een personal trainer, die individueel lesgeeft of in kleine groepjes, kun je dit voorkomen.

Sneller leren, meer uitleg en persoonlijke aanpak

Kickboksen leren met een personal trainer kan het leren sneller laten gaan. De trainer hoeft alleen aan jou aandacht te geven en kan het tempo afstemmen op jouw tempo. Als je moeite hebt met een onderdeel, kan het anders uitgelegd worden. Ook kan de trainer je precies uitleggen wat je anders moet doen.

Je krijgt meer uitleg en meer informatie in individuele les dan in een groepsles. De trainer kan feedback geven wanneer je dat nodig hebt. In een groepsles is daar geen tijd voor of de trainer ziet het misschien niet eens als iets niet lukt.

Verder kan de trainer goed inspelen op jouw interesses en mogelijkheden. Vind je een bepaalde oefening leuk of juist niet? Heb je een blessure of een specifiek doel met de training? Daar kan allemaal rekening mee worden gehouden. Dit zal ook zorgen voor veel meer motivatie.

Wil jij leren kickboksen? Trainen met een personal trainer heeft veel voordelen:

  • Leren in je eigen tempo, niet te snel, niet te langzaam
  • Je krijgt meer informatie
  • Feedback wanneer je dat nodig hebt
  • Een trainingsplan dat rekening houdt met jouw mogelijkheden en doelen
  • Meer motivatie door persoonlijke aanpak
  • Leuke oefeningen

Wat houdt kickboksen met een personal trainer in?

Een training met een personal trainer is in opbouw hetzelfde als een groepsles. Je leert de trappen en stoten uitvoeren. De trainer doet ze voor en jij doet ze na. Je kunt oefenen met de trainer of op een bokszak.

Tijdens de les wordt er aandacht besteed aan technieken, maar ook aan conditie- en krachttraining. Je doet dus oefeningen om je spieren te versterken en je conditie te verbeteren.

Dat kan met behulp van bijvoorbeeld gewichten, een plyobox of weerstandsbanden. Ook kan er gebruik worden gemaakt van fitnessapparaten (hometrainer of crosstrainer bijvoorbeeld).

Bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe een training eruit kan zien:

Bij Delda Sport geven we kickbokslessen met personal trainers, zowel voor beginners als voor gevorderden. Je kunt bij ons kiezen uit twee verschillende soorten trainingen:

Privélessen

Je traint 1 op 1 met de trainer. Voor je begint, heb je een kennismakingsgesprek. Je kunt hierin aangeven wat je doelen zijn (zoals afvallen of conditietraining). De trainer maakt een trainingsschema, afgestemd op jouw wensen en doelen.

Small Group Training

Onze groepslessen zijn kleinschalig. Je sport samen in groepjes van 2 tot 8 personen. Omdat de groepjes zo klein gehouden worden, is er altijd ruimte voor een persoonlijke aanpak. Ook in deze lessen heb je het kickboksen dus snel onder de knie.

Heb je interesse in leren kickboksen bij Delda Sport? Aarzel niet en vraag nu die gratis intake aan.

Gratis intakegesprek >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: