Kickboksen zonder sparren

Kun je kickboksen zonder sparren? Kickboksen is een vechtsport en dat betekent dat je elkaar probeert te raken. Daardoor kun je denken dat het een sport is waar je blessures oploopt. Maar bij Delda Sport kun je kickboksen zonder sparren.

Wat is sparren?

Het sparren is het oefenen van de kickbokstechnieken, samen met een sparringpartner. Het is niet de bedoeling dat je elkaar gaat verwonden, je trapt of stoot op de handschoenen.

Deze manier van kickboksen is bedoeld om van elkaar te leren. Je houdt rekening met elkaar en probeert elkaar verder te helpen. Er is sprake van een veilige omgeving en de trainer houdt toezicht.

Je draagt bij het kickboksen bescherming: scheenbeschermers, handschoenen en een bitje. Door het oefenen leer je de technieken beter, je kunt door je sparringpartner ervaren hoe een beweging of techniek wordt uitgevoerd en deze zelf toepassen.

KickboxenNoSparring

Kickboksen zonder sparren

Toch kun je met sparren blessures oplopen. Blauwe plekken of kneuzingen zijn mogelijk. Daarom kiezen we bij Delda Sport voor kickboksen zonder sparren. Je leert hier net zoveel van, maar dan zonder de blessures.

Tijdens een kickbokstraining krijg je van de trainer alle uitleg van technieken. Je oefent deze met de trainer, een bokszak of met een partner, maar zonder lichaamscontact. Je krijgt dus wel alle voordelen van het kickboksen, maar zonder de lichamelijke blessures.

KickboxenZonderSparren

Wat zijn de voordelen van het kickboksen? Je krijgt een full body workout: je bent continu in beweging, gebruikt al je spieren en je hartslag blijft tijdens de hele training hoog. Dit betekent dat je goed bezig bent je conditie te verbeteren. Je kunt kickboksen omdat je wilt afvallen, sterker wilt worden of omdat je de technieken onder de knie wilt krijgen.

Voor het trainen heb je alle ruimte, in onze kickboksschool zul je geen overvolle zalen vinden. Bij ons staat jouw veiligheid voorop. Onze trainers houden je veiligheid in het oog en zorgen voor een goede begeleiding.

Heb je door deze uitleg zin gekregen in een proefles, of wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij
nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: