Kickboksen voor zelfvertrouwen

Kan kickboksen helpen met zelfvertrouwen? Kickboksen kan daadwerkelijk helpen bij het verbeteren van je zelfvertrouwen. Het geeft je focus en je leert voor jezelf opkomen!

Technieken voor zelfverdediging

Als je leert kickboksen krijg je allerhande technieken aangeboden, die je kunt gebruiken voor zelfverdediging. Ook leer je omgaan met lastige en moeilijke situaties, je moet letterlijk voor jezelf opkomen. En dat helpt je met je zelfvertrouwen.

Je krijgt ook meer inzicht in jezelf. Hoe reageer je als het moeilijk wordt? Sla je op de vlucht of bevries je? Wat zijn je valkuilen en hoe kun je hier positief mee omgaan? Allemaal vragen waar je in de training mee aan de slag gaat.

Als je langer met kickboksen bezig bent, merk je dat je meer inzicht in jezelf krijgt, waardoor je beter kunt omgaan met lastige situaties. Je leert niet in paniek te raken. Onverwachte situaties brengen je niet van je stuk.

Kickboxen voor zelfvertrouwen

Focus op jezelf en de ander

Tijdens het kickboksen is focus ook heel belangrijk. Je concentreert je op jezelf en op de tegenstander. Als je je concentratie toch verliest, dan heeft je tegenstander de mogelijkheid je aan te vallen. Door bewust hiermee om te gaan, geeft dit je rust en vertrouwen in jezelf.

Je stelt samen met de trainer doelen op. Hier ga je aan werken tijdens de kickbokstrainingen. Daar heb je ook focus voor nodig. Omdat je je inzet zul je je doelen bereiken en dat zorgt voor een goed gevoelen over jezelf.

Je leert dat ook jij kracht hebt en de wil om ergens te komen. Misschien kost het tijd, moeite en energie, maar je komt er wel. Dit geeft je veel zelfvertrouwen.

Lichaam en geest

Kickboksen maakt niet alleen je lichaam sterk, maar ook je geest. De training kan zwaar zijn, maar dit helpt je om door te zetten. Je zult je eigen kracht voelen en verbaasd staan over wat je kunt bereiken.

Soms is het zwaar en moeilijk. Je leert incasseren en dan toch door te gaan. Na verloop van tijd merk je dat het kickboksen je weerbaarder heeft gemaakt en dat je zelfvertrouwen is gegroeid.

Er wordt veel van ons gevraagd in het dagelijks leven. Misschien heb je een baan of volg je een studie. Je wilt graag bezig zijn met vrienden of vriendinnen, je kinderen, je partner.

Het leven is veeleisend en soms vraag je je af of je wel aan dit alles kunt voldoen. Je zelfvertrouwen kan je af en toe in de steek laten. Ook een burn out geeft je zelfvertrouwen een flinke deuk.

Kickboxenvoorzelfvertrouwen

Door kickboksen voel je je weer goed

Door het kickboksen kun je je weer goed gaan voelen over jezelf. Wees niet bang dat de training te veeleisend zal zijn. Voordat je begint stel je met je trainer je eigen doelen op. De training zal afgestemd zijn op je persoonlijke situatie en jouw grenzen worden altijd gerespecteerd. Maar als je dan aan het werk gaat, zul je merken dat je zowel fysiek als mentaal vooruit gaat.

Wil je ook graag werken aan je zelfvertrouwen door kickboksen? Wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: