Kickboksen in Groningen: Hier moet je op letten

Kickboksen in Groningen: Hier moet je op letten

Zoek je een goede kickboksschool in Groningen en wil je weten waar je op moet letten? Het is wel zo prettig als je gaat kickboksen, dat je dat doet op een plek waar de sfeer goed is en waar deskundige trainers werken. Gebruik deze checklist voor alle punten waar je op kunt letten bij het kiezen van een kickboksschool.

Stap 1: Houd je doelen in gedachten

Waarom wil jij kickboksen? Dat is een belangrijke vraag om rekening mee te houden als je een kickboksschool kiest. Je kunt op twee verschillende manieren kickboksen, die voor een groot deel bepalen wat je leert en hoe je dat toepast.

Kickboksen-in-Groningen

Wedstrijden kickboksen

Lijkt het jou wel wat om wedstrijden te gaan vechten? Wil je uitgedaagd worden in de ring en prijzen winnen? Dan kies je natuurlijk een sportschool waar je traint om dat te leren.

Om wedstrijden te kunnen vechten, moet je de kickbokstechnieken aanleren om een tegenstander te kunnen verslaan. Tijdens het trainen zul je dan ook sparren: je oefent de stoten en trappen op elkaar. Zo zul je goed leren jezelf te verdedigen en een tegenstander aan te vallen.

Kickboksen als fitness workout

Zoek jij een sport om fit, lenig en sterk te worden, kortom zoek jij een goede full body workout? Daar is kickboksen ook heel geschikt voor. Als je fit wilt worden, hoef je het kickboksen niet te leren om te vechten. Sparren is dus niet nodig.

Daarom zul je in dat geval een kickboksschool zoeken die kickboksen als fitness aanbiedt. Je oefent de technieken dan alleen met de trainer of je trapt en stoot tegen een bokszak. Je traint op die manier wel je spieren, maar hoeft niet met anderen te vechten.

Dit zijn twee heel verschillende manieren om te kickboksen. Iemand die wedstrijden wil vechten, wil zich goed leren verdedigen en weten hoe hij moet aanvallen. Iemand die aan fitness wil doen, loopt liever niet het risico op een blessure.

Zoek daarom de kickboksschool die bij jou doelen past. Kijk goed naar de soort training die wordt aangeboden (op de website of vraag er naar bij de trainers) en kies de beste uit.

Stap 2: Ga op bezoek

Je hebt vast eerst op internet rond gezocht naar een goede sportschool. Ziet de sportschool er netjes uit? Wordt er al veel uitgelegd op de website? Zien de trainers er professioneel uit?

Hoe een website eruit ziet, zegt niet alles. Het is dus zeker aan te raden er eerst eens te gaan kijken, voor je een keuze maakt. Dat is de enige manier om een betrouwbare indruk te krijgen.

Ga dus een keer kijken bij de kickboksschool en let op de volgende punten:

  • Nemen de trainers de tijd om even met je te praten? Beantwoorden ze je vragen en leggen ze de gang van zaken goed uit?
  • Hoe zien de kleedkamers eruit? Denk aan netjes, ruikt het er fris, wordt er regelmatig schoon gemaakt?
  • Hoe gaat de training er aan toe? Is de trainer enthousiast, wordt de veiligheid goed in de gaten gehouden?
  • Hoe ziet de zaal er uit? Denk ook aan onderhoud, hygiëne, netheid.

Door op al deze punten te letten, krijg je een goed beeld van de kickboksschool. Ga bij jezelf na wat je hiervan zelf belangrijk vindt, zodat je straks beter een keuze kunt maken.

Stap 3: Probeer een les uit

Is de sportschool je na de eerste twee stappen goed bevallen, dan wordt het tijd om een les uit te proberen. Je kunt bij veel sportscholen meestal wel een proefles aanvragen. Zo kun je nog beter de sfeer proeven.

Sportschool-vinden-Groningen

Probeer te letten op de sfeer in de groep: is deze gezellig, uitdagend, motiverend? Hoe geeft de trainer les? Dat is een belangrijke factor voor je keuze. De manier van lesgeven bepaalt hoe snel jij kunt leren en of je plezier beleeft aan het kickboksen.

Iemand kan heel goed motiveren, of het beste uit iemand halen. Een trainer kan ook de touwtjes los in handen houden of weinig interesse tonen in wat er in de groep speelt. Ook kan hij of zij streng zijn of juist meer om gezelligheid geven. Het hangt er maar net vanaf wat jij een fijne manier van lesgeven vindt.

Een proefles zegt nog niet alles, want een andere trainer in de sportschool kan een heel andere stijl hebben. Probeer dus voor de proefles alvast een indruk te krijgen van de trainer van je keuze en kies diegene waar je het meeste een klik mee hebt.

Stap 4: Doe vast wat ervaring op (neem privélessen of volg de online cursus Kickboks Masters)

Voor je begint met groepslessen kan het handig zijn om alvast wat ervaring op te doen. Als je zonder enige kennis een kickboksles instapt, kun je het gevoel krijgen dat iedereen om je heen al alles weet en dat je zelf niet goed meekomt.

Nu moet iedereen ergens beginnen, maar het gevoel dat je te weinig weet is niet prettig. Je voelt je dan onzeker en onhandig. Hierdoor loop je het risico dat je ontmoedigd raakt. Een oplossing is om alvast kennis te maken met kickboksen. Dat kan via privélessen of de online training Kickboks Masters.

Snel leren kickboksen via privélessen in Groningen

Wil je snel wat meer ervaring opdoen, dan zijn privélessen de juiste manier. Je leert alle basistechnieken van een personal trainer, die 1 op 1 werkt. In een uur privétraining leer je net zoveel als in 15 lessen in een groep!

In een privéles heeft de trainer alleen jou om op te letten. Daardoor kan hij of zij je nauwkeurig begeleiden. Als je een nieuwe techniek leert (een trap of stoot), dan voer jij die ook uit. De trainer kan je direct helpen en feedback geven als dat nodig is.

In een groep zou dat niet kunnen. Daarom zul je de basistechnieken in een privétraining supersnel onder de knie hebben en juist kunnen uitvoeren. Je hebt dus niet eens zoveel lessen nodig, om daarna met veel vertrouwen in een groepsles in te kunnen stromen.

Oefen met de thuiscursus Kickboks Masters

Je kunt ook thuis aan de slag gaan om vast kennis te maken met kickboksen. De online cursus Kickboks Masters, ontwikkeld door de ervaren trainer Danny Delvers, helpt je in 18 modules alle kickboks technieken te leren kennen.

Groningen-trainen-kickboksschool

Hij behandelt in elke module een kickboks techniek. Op de video zie je hoe een trap of stoot moet worden uitgevoerd en zelf kun je die nadoen. Het voordeel is dat je een filmpje net zo vaak kunt kijken als je zelf wilt. Dus je leert altijd in je eigen tempo.

Doe de cursus op je gemak vanuit je eigen huis. Je kunt hem bekijken op je smartphone, tablet of iPad of op je laptop. Zo kun je trainen waar en wanneer je dat uitkomt. Heb je de cursus doorgewerkt, dan kun je met die ervaring op zak naar de sportschool gaan en met de groepslessen meedoen.

Lijkt het je wel wat om via een cursus meer te weten te komen over kickboksen? Klik dan op onderstaande link om meer te weten te komen over Kickboks Masters.

Ga naar de pagina van Kickboks Masters >>

Stap 5: Kies je sportschool en ga kickboksen!

Wie deze stappen heeft gevolgd, zal nu wel een idee hebben van welke sportschool in Groningen het beste bij hem of haar past. De trainers zijn enthousiast, hebben een goede opleiding, de kickboksschaal is schoon en wordt geregeld opgeruimd, je voelt je er op je gemak…

Kortom, je ziet jezelf hier wel gaan kickboksen. Dan is het tijd om in actie te komen! Schrijf je in voor kickbokslessen in Groningen en ga deze gave sport snel leren. Je zult er geen spijt van hebben.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: