How to: stay healthy

Zomer, zomer, zomer. Het staat al voor de deur en je dieet volhouden wordt steeds lastiger. Het hoeft helemaal niet lastig te zijn! Met deze tips kom jij gemakkelijk door je dieet heen en heb jij deze zomer je summer body.

Veel te weinig eten

Honger jezelf vooral niet uit, het is niet de bedoeling dat je er tegenop kijkt om je aan je dieet te houden. Eet kleine porties over de hele dag, zo houd je je spijsvertering op gang en dat zorgt ervoor dat je eten sneller verteert. Zo hoef je jezelf niet te martelen met trek. Zorg er wel voor dat de porties ten grote zijn van de kom van je hand, over-eten is over-gewicht stimuleren.

Al het goede heeft tijd nodig

Ook al kijk je ernaar uit om te eten of heb je stevige trek, zorg ervoor dat je niet te snel eet! Hoe graag je het ook naar binnen gewerkt hebt, houdt je hier een opgeblazen gevoel aan over. Zo een gevoel na het eten is natuurlijk ook niet fijn.

Vocht kan toch geen kwaad?


Hier kan je je in vergissen. Iedereen weet dat frisdrank de grootste boosdoener is, maar ook de light varianten? Drink het liever niet “alle kleine beetjes helpen” maar als je jezelf echt wil helpen stap dan over op water. Water hoeft helemaal geen straf te zijn, fleur het wat op met vruchten in je water, dit geeft het wat extra smaak en je krijgt de healthy vitamine binnen zoals van bijvoorbeeld Roter. Er zijn natuurlijk uitzonderingen zoals sapjes, maar maak deze dan zelf en koop ze niet kant en klaar want er zitten meer verkeerde stoffen in dan je denkt.

Feel like cheating?

Dat mag! Sterker nog het wordt aangeraden. Iedereen heeft last gehad van cravings tijdens het diëten, zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken. Dit houdt je motivatie hoog en je metabolisme.  Dit zorgt ervoor dat je lichaam calorieën blijft verbranden. Eens in de zeven dagen is een cheatday toegestaan. Kijk wel uit dat je jezelf niet over-eet.


Verwen jezelf

Je bent goed bezig en je spiegelbeeld begint al te veranderen, blijf dus vooral zo doorgaan, maar vergeet niet jezelf te belonen. Stel een doel voor jezelf en beloon jezelf hiervoor. Koop een leuke nieuwe sportoutfit of reserveer een dagje spa, zo heb je een nieuwe outfit om te showen en kom je lekker tot rust.

De zomer kan er misschien nog niet klaar voor zijn, maar jij wel! Houdt je nieuwe eetpatroon vol en live the healthy life. Je zal niet alleen merken dat je er beter uitziet, maar je ook beter voelt.

Meld je aan voor een gratis intake. Je summerbody begint hier! Meld je HIER aan. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: