Hoe eet je gezond met een druk leven?
14 juni 2023 
in Voeding

Hoe eet je gezond met een druk leven?

We horen en lezen het overal. Gezond eten, niet het ontbijt overslaan, regelmatig sporten, twee liter water drinken en nog meer van die goedbedoelde healthy adviezen. Maar hoe doe je dat met een ontzettend druk leven? Waar je je gezin draaiende moet houden en je werkgever tevreden moet stellen? De truc is om je eetstijl te plannen en je vast te houden aan een eetschema.

Plan je eetstijl!

Plannen hoort bij een gezond, evenwichtig en gevarieerde eetstijl. Tijd om de juiste boodschappen in huis te halen, te koken en bewust te eten. Bereid je in een rustig moment voor op drukke momenten die nog moeten komen. Zo heb je een maaltijd achter de hand wanneer je langer moet werken en geen tijd meer hebt om te koken of onverwachts ergens anders energie in moet steken.


Voorbereiding is het halve werk

Schaf van tevoren goede afsluitbare bakjes aan die zowel in de vriezer als de magnetron kunnen. Op die manier kun je als je op de rustige momenten extra kookt alles goed afsluiten en bewaren. Bij het boodschappen doen kun je hier al rekening mee houden door producten aan te schaffen met een lange houdbaarheidsdatum voor de drukke momenten. Zo komen blikken met verschillende groenten, rijstwijfels, havermout, noten, rozijnen, diepvriesgroente, diepvries vis en gedroogde kruiden en rijst altijd goed van pas. Zo heb je altijd iets in huis om een gezonde maaltijd te maken als je planning in de war raakt en geen tijd hebt om boodschappen te doen. Vergeet ook niet een paar smaakmakers mee te nemen, citroen en azijn zijn daar uitstekend voor en ook nog eens caloriearm. 

Basis eetschema

Maak van eiwitten de basis van je maaltijden, voeg daar groentes, de goede vetten en (langzame) koolhydraten aan toe. Zo krijg je alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt en zal je minder snel gaan snacken en behoud je je gezonde eetstijl. Het is handig om een schema te hebben als je een druk bestaan hebt, zo kun je namelijk altijd ergens op terug vallen en hoef je niet meer na te denken over het eten. Onderstaand schema is uiteraard een voorbeeld, varieer hier zelf in door verschillende soorten vlees of vis te gebruiken, andere soorten koolhydraten of groentes.  

Door extra te koken op de rustige momenten en dit in te vriezen, verstandig boodschappen te doen en bewust te eten, kun jij prima gezond eten met een druk leven!

Wil jij weten wat jouw lijf nodig heeft? Meld je dan HIER aan voor een inbodyscan. 

 


 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: