De voordelen van kickboksen voor tieners

Kickboksen heeft veel voordelen voor tieners, van meer zelfvertrouwen tot een gezond en fit lichaam. Deze sport biedt uitdaging en afwisseling, waardoor de meeste tieners het met veel plezier doen. Als je een leuke sport zoekt voor jongeren, geef kickboksen dan een kans. Je leest hier wat de voordelen zijn.

Het drukke leven van jongeren

Het kan tegenwoordig een hele klus zijn om tieners in beweging te krijgen. Ze hebben het druk met school, vrienden en vooral ook met sociale media. Sporten staat meestal niet hoog op de agenda.

Niet alleen zijn er veel andere dingen die de aandacht trekken, veel tieners zijn ook niet echt geïnteresseerd in sport. Ze zijn te moe, hebben geen zin en sporten is saai. Misschien dat kickboksen toch de aandacht kan trekken!\

Waarom kickboksen de beste sport is voor tieners

Sporten is natuurlijk altijd goed voor tieners (voor alle kinderen). Maar kickboksen heeft eigenschappen die het bijzonder geschikt maken voor tieners:

Traint het hele lichaam

Kickboksen is een full body workout. Dat betekent dat als je een uur gekickbokst hebt, alle spieren in je lichaam aan bod zijn gekomen. Je benen, armen, rug, schouders, buikspieren, je hebt ze allemaal nodig tijdens een training.

Dat heeft voordelen voor tieners. Dit ene uur trainen is daardoor heel effici├źnt. Zeker voor jongeren in de groei is een gelijkmatige inspanning en belasting van spieren en botten belangrijk.

Werken aan zelfvertrouwen en mentaal evenwicht

Veel jonge mensen hebben last van onzekerheid, angsten en stress. Ze voelen de druk om te presteren en om er goed uit te zien. Ze doen hun best om altijd aan de eisen te voldoen, maar voelen zich er meestal heel onzeker bij. Het is belangrijk om te werken aan een goed zelfbeeld.

Misschien denk je dat een sport hier niet veel aan kan bijdragen, maar kickboksen is net zoveel een mentale bezigheid als een fysieke. Het is een zelfverdedigingssport, dus je bent constant bezig met jezelf te verdedigen. Als je dat doet, merk je steeds beter dat je dat ook echt kunt.

Je kunt opkomen voor jezelf en dat niet alleen, je bent het ook waard. Natuurlijk helpen onze trainers daar ook bij. Verder leer je door te kickboksen je innerlijke kracht te voelen en hoe goed je uitdagingen aan kunt. Je leert om te gaan met moeilijkheden en grenzen te verleggen.

Ook kun je in een kickbokstraining veel opgebouwde stress kwijtraken. Op die manier kan kickboksen dus veel betekenen in het leven van een tiener.

Goed voor zowel conditie als kracht opbouwen

Ook jongeren zitten veel en zouden regelmatig in beweging moeten komen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van hun spieren, botten en zenuwen. Tijdens een kickbokstraining worden er oefeningen gedaan om de conditie te verbeteren en is er ook plaats voor een stukje krachttraining.

Kickboksen voor tieners bij Delda Sport

Kickboksen is dus een veelzijdige sport, met aandacht voor zowel fysieke als mentale ontwikkeling. Er worden allerlei verschillende oefeningen gedaan. Soms wordt er gewerkt met een bokszak, soms oefen je met de trainer samen.

Bij Delda Sport staat plezier in de sport hoog in het vaandel. Daarom besteden we veel aandacht aan een goede begeleiding en wat een tiener nodig heeft om het kickboksen leuk te vinden. We zorgen voor afwisseling en uitdaging.

We trainen 1 op 1 met een jongere of in kleine groepjes. Heb je interesse in kickboksen, kom dan eens kennismaken of vraag meer informatie aan via onderstaand formulier.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: