Alles over hoe je conditie kunt trainen voor boksen

Alles over hoe je conditie kunt trainen voor boksen

Kickboksen is de ideale sport om een goede conditie te krijgen. Maar hoe krijg je een goede conditie en kun je daar ook thuis aan werken? Kickboksen kun je combineren met conditietraining, zowel thuis als op de sportschool.

Met kickboksen aan je conditie werken

Of je nu al ervaring hebt met kickboksen of niet, je zult merken dat je door te kickboksen alleen al een betere conditie krijgt. Tijdens een training sta je geen seconde stil, je bent constant in beweging. Het is een full body workout.

Verder ben je bezig met trappen en stoten, en beweeg je met explosieve kracht. Kracht en snelheid zijn belangrijk bij het kickboksen. Dat vraagt veel van je lichaam en daar heb je een goede conditie voor nodig.

Conditietraining-voor-boxen

Dus door wekelijks naar de kickbokstraining te gaan, ben je al flink aan het werk om je conditie te trainen. Maar vaak willen sporters nog meer trainen en zijn ze op zoek naar een conditietraining schema. Daarmee kun je thuis of op de sportschool verder trainen aan je conditie.

Een personal trainer kan helpen

Dat kan belangrijk zijn als je wilt trainen voor een wedstrijd, maar het kan ook je persoonlijke doel zijn om een killer conditie te krijgen. Bij Delda Sport kun je daar aan werken met een personal trainer.

Door een personal trainer in te schakelen, kun je er zeker van zijn dat je snel en efficiënt aan je conditie gaat werken. Je kunt 1 op 1 lessen volgen, zodat je alle aandacht krijgt en een training krijgt die precies is afgestemd op wat jij wilt leren.

Je kunt ook in Small Group trainingen gaan sporten. De groepjes zijn niet groter dan 6 personen, zodat je nog steeds veel aandacht krijgt. Op deze manier zul je merken dat je conditie met sprongen vooruit gaat.

Bepaal je doelen en kies je trainingen

In overleg met de trainer bepaal je wat je doelen zijn. De trainingen worden daarop afgestemd, met passende oefeningen, die jou blijven uitdagen. Tijdens een training krijg je verschillende conditie oefeningen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Touwtje springen
  • HIIT trainingen
  • Explosieve sprint training

Om je conditie te trainen voor het boksen is cardio training met een interval karakter heel geschikt. Je traint zowel voor conditie als voor meer kracht. Je kunt ook fitness apparaten gebruiken, zoals een hometrainer, zolang je daar interval training op doet.

Tijdens een interval training wissel je momenten van actie af met korte momenten van rust. De trainer zorgt voor veel variatie in de oefeningen, zodat je elke keer andere spieren gebruikt.

Boksen-hoeconditie-trainen

Om te kunnen kickboksen heb je krachtuithoudingsvermogen nodig. Je gaat je spierconditie verbeteren, zodat je het kickboksen steeds langer kunt volhouden. Met hulp van de personal trainer gaat dat zeker lukken.

Conditietraining thuis

Maar ook thuis kun je goed werken aan je conditie. Daarvoor is het nodig om over betrouwbare informatie te beschikken. Zoals gezegd heb je voor kickboksen een specifieke conditietraining nodig. Je wilt kracht en explosiviteit.

Een goede manier om je conditie te verbeteren is te gaan werken met Kickboks Masters. Dit is een online cursus kickboksen die je thuis kunt volgen. Onder begeleiding van ervaren trainer Danny Delvers leer je alle technieken die je nodig hebt om te kunnen kickboksen.

Door deze training te volgen weet je zeker dat je alle technieken op de juiste manier aanleert. Er zijn 18 modules van elk een uur lang. In elke module wordt een kickbokstechniek van begin tot eind uitgelegd.

De cursus is online te bekijken, op elk device (Android en iOS). Dus je zet je laptop, tablet of smartphone klaar en traint op het moment dat het jou uitkomt. Het voordeel van de cursus is dat je op elke plek aan de slag kunt gaan, of dat nu thuis is of in het park.

De training is helemaal compleet. Na het volgen van Kickboks Masters weet jij alles over kickboksen. Trainer Danny Delvers geeft ook aan, dat je met Kickboks Masters hetzelfde leert als zijn leerlingen in de sportschool.

Boxen-conditietraining

Met Kickboks Masters aan je conditie werken

Dan heb je dus alle kennis in huis om aan je conditie te werken. Door regelmatig te kickboksen geef je je lichaam een full body workout. Je gebruikt alle spieren met lowkicks, highkicks en hoekstoten.

Een geweldig onderdeel van de cursus is ook de zaktraining workout. Je leert alle ins en outs van het trainen op de bokszak. In 4 modules leer je hoe je alles haalt ui een zaktraining. Op een bokszak werk je intensief aan je conditie, zowel aan kracht als aan conditie.

Of je nu al ervaring hebt met kickboksen of niet, door het volgen Kickboks Masters krijg je alle handvatten om aan je conditie te werken. Ervaren sporters verfijnen hun technieken, beginners kunnen het kickboksen snel en eenvoudig onder de knie krijgen.

De cursus is ideaal, want je leert altijd in je eigen tempo. Als je een techniek goed kunt uitvoeren, ga je door naar de volgende module. Maar je hebt altijd de mogelijkheid een video terug te kijken. Je krijgt je levenlang toegang tot alle informatie.

Heb je interesse in de cursus? Dit is de inhoud van Kickboks Masters:

  • 14 modules: Aanleren basistechnieken kickboksen
  • 4 modules: Zaktraining work-outs
  • Checklist: Zo vind je de ideale kickboksschool
  • Gezonde voedingsschema’s

2 x tijdelijke Bonus:

1: De basistechnieken toepassen in de praktijk

2: 2x Persoonlijke feedback sessie

Boksen-allesover-conditietraining

Probeer kickboksen uit

Zoek jij de beste manier om aan je conditie te werken? Wil jij een strak en gespierd lichaam? Wil jij het kickboksen beter vol kunnen houden en je grenzen blijven verleggen? Kies dan voor Kickboks Masters. Voor meer informatie over de cursus, klik op de link.

Kickboks Masters

Is een kickboksles op een sportschool meer voor jou? Woon je in de omgeving van Amsterdam of Zaandam? Delda Sport is gevestigd in Landsmeer. Dat kun je vanuit Amsterdam bereiken in 10 minuten met de auto.

Probeer het kickboksen eens uit door een gratis intake aan te vragen. Vul je gegevens in het intake formulier in en we nemen binnen 12 uur contact met je op.

Intakeformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: