Afvallen lukt me wel, maar mijn buik doet niet mee
26 februari 2014 

Afvallen lukt me wel, maar mijn buik doet niet mee

Het is de grootste ergernis tijdens het afvallen. Net die ene plek waar een aantal pondjes van af mogen, weigert gewoon om mee te doen. Het zal niet de eerste keer zijn. Je gaat naar de sportschool omdat juist je billen, buik of dijen wel wat strakker mogen. Het afvallen lukt dan wel, maar niet op die plek waar jij het zo graag wil. Het is een frustratie voor zowel de man als de vrouw. Waar de vrouw graag slankere dijen wil, wil de man wellicht graag van zijn bierbuik af. Hoe komt dat nou? Hoe krijgt je lichaam het voor elkaar om nou net te doen waar je eigenlijk niet om hebt gevraagd?

buik afvallen

Afvallen – waarom je buik niet meedoet?

Om het gemakkelijk te houden concentreren we ons voorlopig op de buik. Waarom worden tijdens het sporten je dijen slanker en je buik juist niet? Zijn daar aanwijsbare redenen voor? Nou, niet alles te verklaren. Maar er zijn wel diverse oorzaken te bedenken waarom je buik ‘dienst weigert’. De eerste aanwijsbare reden is vrij simpel: het voedsel dat je eet is simpelweg nog te vet. Het lichaam heeft vetten nodig, maar dan wel de goede vetten. Zorg ervoor dat je lichaam gezonde vetten binnenkrijgt, want juist van deze vetten krijg je energie. En deze energie kun je weer aanwenden voor andere nuttige zaken.

Een tweede oorzaak kan een verkeerd voedingspatroon zijn. Als je dat niet weet, kan dat tot enorme frustraties leiden. “Ik doe toch zo mijn best, en het lukt maar niet.” Een goed patroon kan bepalend zijn voor het uiteindelijke succes. Een personal trainer zou je wat dit betreft een heel eind op weg kunnen helpen. Niet goed eten heeft vaak te maken met te snel en te veel eten. Je lichaam heeft er moeite mee om voeding snel te verwerken. Als dat namelijk niet lukt, zet-ie de voedingsstoffen om in vet. En dat is nou net wat je niet wil.

Veel afvallers leven nog in de veronderstelling dat weinig eten ook wel zal helpen om af te vallen. Nou, in negen van de tien keer is dat niet het geval. Want wanneer verbrandt men buikvet? Vooral als je een gezond en regelmatig voedingspatroon aanhoudt en geen hongergevoel creëert. Als je honger hebt, gaat je lichaam voedingsstoffen die je wél binnenkrijgt als vetbuffertje opslaan, omdat-ie een beetje huiverig is geworden voor het eerdere hongergevoel. Als je onderstaande adviezen in acht neemt, is de kans groot dat je buik deze keer wél meedoet. Afvallen begint dan plots leuk te worden.

Geschreven door Peter Kanters, www.bloggerweb.nl

Keyword: afvallen buik

Bron: http://www.afvallenexperts.nl/afvallen-buik/

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: