7 redenen waarom kickboksen goed is voor afvallen en een strakker lijf

7 redenen waarom kickboksen goed is voor afvallen en een strakker lijf

Ben jij op zoek naar een leuke en effectieve manier om af te vallen en een strakker lijf te krijgen? Probeer dan eens kickboksen. Kickboksen is namelijk één van de beste sporten om te doen als je af wil vallen en bovendien ook een leuke manier van bewegen. Het verandert niet alleen je lichaam, maar ook je mind. Lees hieronder de 7 redenen waarom kickboksen de goed is voor afvallen en een strakker lijf.  

1. Kickboksen is leuk en uitdagend

Eén van de belangrijkste regels om bewegen vol te kunnen houden tijdens het afvallen, is dat het leuk en afwisselend moet zijn. Niemand houdt van eentonige en saaie trainingen. Een goede kickbokstrainer zorgt altijd dat de trainingen gevarieerd zijn, zodat elke les een leuke uitdaging is. Bovendien kun je ook trainen in een groep, waardoor een kickbokstraining tevens een sociaal element met zich meebrengt.

2. Je traint niet alleen je lichaam, maar ook je mind.

Tijdens het kickboksen train je niet alleen je conditie, explosiviteit en kracht van je spieren, maar je traint vooral ook je zelfvertrouwen, discipline, incasseringsvermogen en doorzettingsvermogen. Deze capaciteiten kunnen je helpen tijdens het afvallen. Om een gezond dieet te volgen heb je namelijk op sommige momenten extra discipline en doorzettingsvermogen nodig. Dit helpt je om verleidingen te weerstaan, gecontroleerde porties te eten en elke dag consistent te kiezen voor gezond eten.    Hierboven een video over een dame die door middel van kickboksen 70 KG is afgevallen. Bekijk deze en laat je inspireren!

3. HIIT training, kracht en cardio in 1 workout

Tijdens een kickbokstraining werk je niet alleen aan je techniek, maar ook aan spierkracht, je uithoudingsvermogen en vetverbranding. Zo vormt touwspringen een onderdeel van de training, wat een ideale manier is om je conditie snel vooruit te brengen. Ook de afwisseling van intensieve inspanning (trappen en stoten) met korte periodes van rust, is perfect om je conditie te verbetering en vet te verbranden. Daarnaast zul je diverse oefeningen doen die je spieren versterken. In een korte tijd kun je daarom veel resultaat behalen.

4. Een strakker lijf door fullbody training

Boksen en cardio trainingen zijn voornamelijk gericht op het trainen van het bovenlichaam of het onderlichaam. Kickboksen daarentegen is een perfecte full-body- workout. Omdat je trapt en stoot in een training, train je zowel je onder-als bovenlichaam. Omdat je je hele lichaam inzet tijdens een training, wordt  je hele lijf strakker en sterker.

5. Je verbrandt veel calorieën

Als je af wil vallen is het belangrijk om meer calorieën te verbruiken dan dat je binnenkrijgt, zonder jezelf uit te hongeren. Door een kickbokstraining aan je workout routine toe te voegen, verbrand je tijdens een intensieve training circa 475 tot wel 800 kcal per uur. Het totaal aantal verbrande calorieën tijdens een kickbokstraining is afhankelijk van je gewicht en de intensiteit van de training. Zo draagt elke training bij aan het afvallen, mits je in je dagelijks leven op je voeding let.

6. Je krijgt super abs

Tijdens een kickbokstraining ben je constant bezig met jezelf verdedigen, trappen en stoten etc. Om dit goed te kunnen doen maak je veel roterende bewegingen, waardoor je automatisch je core spieren traint. Dit, in combinatie met vetverbranden, zorgt ervoor dat jouw buikspieren sneller zichtbaar worden. 

7. Kickboksen is de perfecte stress killer

Kickboksen is een goede manier om te ontstressen tijdens drukte en om emoties los te laten. De meeste mensen ervaren dat ze door kickboksen beter om kunnen gaan met hun emoties en minder stress hebben. Hierdoor hebben zij tevens minder eetbuien, waardoor het afvallen niet gesaboteerd wordt.   

8. Je kunt nog zoveel kickboksen, maar je voeding moet wel in orde zijn

Als je wilt afvallen met kickboksen dan is het natuurlijk ook belangrijk dat je voeding in orde is. Je kunt namelijk 5 a 6 keer per week gaan kickboksen, maar als je elke dag bij de snackbar gaat eten en de hele dag door ongezond en veel eten dan zul je niet afvallen. Dit wil niet zeggen dat je jouw favoriete snack niet meer kunt eten. In onderstaande video laten wij je zien hoe je toch lekker kunt snacken en toch kunt afvallen.

Wil jij in 1 les leren kickboksen in Amsterdam? Vraag dan nu een 1 op 1 training via het contactformulier. Je bent altijd van harte welkom bij onze personal trainers in Amsterdam!   Vraag hier een personal training sessie aan >>

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: