5 Slechte gewoontes tijdens je training die je beter kunt afleren

5 Slechte gewoontes tijdens je training die je beter kunt afleren

Neem jij je training serieus of heb je ook last van deze 5 slechte gewoontes tijdens de training? Even tussendoor je whatsappjes bekijken of selfies nemen, je warmup overslaan of teveel energy drankjes nemen? Ze halen de vaart uit je workout en je doet het vast vaker dan je dacht.

Steekjes laten vallen

Als je elke week trouw naar de sportschool gaat, doe je je best om daar een goede workout te hebben. Maar als je zonder personal trainer aan de slag gaat, zul je zelf moeten doorzetten en je aandacht erbij houden. Dat kan nog wel eens lastig zijn.

Tijdens je training kun je afgeleid worden of je hebt eens wat minder doorzettingsvermogen. Het kan dan goed mogelijk zijn dat je hier en daar wat steekjes laat vallen. Je ontwikkelt enkele slechte gewoontes.

Vermoeid-Van-Sporten

Hieronder vind je de vijf meest voorkomende slechte gewoontes in de sportschool. Herken je ze? Pak ze dan snel aan en richt je voor de volle 100% weer op je training, zodat je daar het meeste uit haalt!

1. Je slaat je warming up over

Denk jij dat een warming up maar onzin is en sla je hem over? Hoe korter je warm up, hoe meer tijd voor het echte werk, denk je misschien. Maar dat klopt niet. Het is: hoe minder tijd voor je warming up, hoe minder je uit je workout haalt.

De warming up is essentieel om je doorbloeding te stimuleren. Als je spieren goed doorbloed zijn, kunnen ze veel beter presteren. Je kunt meer kracht zetten en profiteren van een grotere flexibiliteit. Zonder warming up loopt je ook een grotere kans op blessures. Niet skippen dus, die warm up.

2. Gebruik van energy drinks

Waar haal jij je energie vandaan? Uit gezonde voeding, genoeg slaap en een goed humeur, of uit koffie en energy drinks? Natuurlijk kan een bakje koffie of een energie drankje op zijn tijd geen kwaad. Maar het zou niet zo moeten zijn dat je je workout niet zonder kon doen.

Als je constant de energie van koffie of drankjes nodig hebt, kun je er beter voor zorgen dat je eens kijkt waar je zo moe van bent. Zorg voor een goede nachtrust en energierijke voeding.

SlechteGewoonte-EnergyDrinks

3. Je verzint je workouts waar je bij staat

Besteed je niet veel aandacht aan het samenstellen van je workout? Dan kun je niet goed gericht werken aan je doelen. Probeer voor het trainen een tijdsindeling te maken en beslis op welke delen van je lichaam je je wilt richten, zodat je training effectiever is.

4. Focus op je smartphone

Ben je meer met je telefoon bezig dan met je training, dan haal je zeker niet uit je sport wat je wilde. Als je bij zou houden hoe lang je naar het schermpje kijkt, kan het al gauw zijn dat je tijdens een uur sporten, 15 minuten met je telefoon bezig bent.

Selfies maken, appjes kijken of op Facebook posten slurpt teveel tijd op en haalt je aandacht bij je sport en je lichaam weg. Richt je focus weer op het hier en nu en daag jezelf uit om zonder telefoon te sporten. Dat helpt je echt aan je lichaam te werken.

5. Cardio mijden

Veel krachtsporters vinden cardiotraining niet zo belangrijk. Ze richten zich liever op het opbouwen van spieren. Maar cardio helpt je conditie te verbeteren en uiteindelijk ondersteunt het je krachttraining.

Het ontwikkelen van deze slechte gewoontes kun je voorkomen door te trainen met een personal trainer. Deze houdt je aandacht bij de les en stelt je training samen, zodat deze goed opgebouwd is.

Bij Delda Sport in Landsmeer kun je leren kickboksen onder begeleiding van een personal trainer. Kom je eens kennis maken? Vul je gegevens in om een gratis intake aan te vragen. We nemen snel contact met je op.

Intakeformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: