4 Redenen waarom vrouwen zouden moeten gaan boksen

4 Redenen waarom vrouwen zouden moeten gaan boksen

Heb je er wel eens over gedacht om te gaan boksen, maar denk je dat dat niets voor vrouwen is? Als je die gespierde mannen in een boksring ziet staan met blauwe plekken op hun gezicht, is het niet gek dat je dat denkt. Maar (kick)boksen kan je echt veel voordelen brengen.

Waarom zou je gaan (kick)boksen?

Voordat je boksen afdoet als vechtsport, waarbij je het risico loopt op blessures, zou je moeten weten dat je deze sport ook op een andere manier kunt doen, namelijk als fitness of full body workout.

Je haalt dan het vechtelement uit het boksen en gebruikt de bewegingen alleen om je lichaam fit te krijgen. Kickboksen is daar namelijk heel geschikt voor. Je oefent de trappen en stoten alleen met de trainer of op een bokszak.

Vrouwen-kickboksen-voordelen

En daardoor kun je (op een veilige en leuke manier) toch genieten van alle voordelen die deze sport voor je kan hebben. Zie hieronder de 4 gezondheidsvoordelen (voor lichaam en geest) van kickboksen.

1. Het geeft je weer nieuwe energie

Voel je je aan het einde van de dag moe en futloos? Na een hele dag achter een bureau zitten of juist druk in de weer met werk, kinderen, huishouden of studeren, kan het zijn dat je energie uit je is weggelopen. Vaak kiezen we ervoor om vermoeid op de bank neer te ploffen.

Maar er is een betere oplossing, namelijk naar een kickbokstraining gaan. Het kickboksen zet je hele lichaam in beweging en activeert je hart en longen. Dit zorgt er dus voor dat je bloed weer gaat stromen, waardoor je snel voelt dat je lichaam en geest nieuwe energie krijgen.

2. Goed voor je zelfvertrouwen

Ook al doe je kickboksen als fitness, het blijft van oorsprong een vechtsport. Door de bewegingen uit te voeren, leer je toch jezelf te verdedigen. Dit heeft ook een diepgaande invloed op je mentale welzijn.

Je komt namelijk voor jezelf op en je gaat voelen dat je het waard bent om voor op te komen. Je leert je eigen kracht kennen en omdat je steeds sterker wordt, geeft dat je ook meer vertrouwen. Je kunt verbaasd gaan staan over hoeveel doorzettingsvermogen en moed je hebt.

Er zijn veel vrouwen met een laag zelfbeeld, die zichzelf niet de moeite waard vinden. Kickboksen kan daar echt een positieve verandering in brengen. Dus wil je met een goed gevoel over jezelf door het leven gaan, ga dan kickboksen!

3. Helpt tegen stress

Onze drukke agenda’s kunnen een hoop stress veroorzaken. Vooral vrouwen hebben tegenwoordig veel last van piekeren, angstgedachten en zich overmatig zorgen maken. Stress zet zich vast in je lichaam en het zorgt voor een gebrek aan energie.

Boksen-vrouwen-4redenen

Door te gaan kickboksen kun je veel stress van je af sporten. Het trappen en stoten geeft je een enorm goede uitlaatklep voor spanningen. Je slaat alles letterlijk van je af. Door stress krijg je een overmaat van adrenaline in je lijf, door een stevige training kun je dat kwijtraken.

Ook mentaal geeft kickboksen je een uurtje waarin je even nergens aan hoeft te denken. Je houdt je aandacht bij je lichaam en de bokszak of trainer. Je kunt al het gepieker even loslaten. Daarna zul je je zeker veel opgeruimder en meer ontspannen voelen.

4. Een sterk, gezond lichaam

Tijdens het kickboksen train je vrijwel alle spieren van je lichaam. Die worden daar sterker en leniger door. Je verbrandt veel calorieën en daarom is kickboksen ook geschikt als je wilt afvallen. Verder is het eveneens een manier om je conditie te verbeteren.

Is je interesse gewekt om te gaan kickboksen? Je kunt altijd eens een gratis proefles aanvragen. Woon je in de omgeving van Amsterdam, dan kun je kiezen voor kickbokstrainingen bij Delda Sport in Landsmeer. Kom langs of vraag meer informatie aan via onderstaand contactformulier.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: