Zo pak je het kickboksen weer op na de vakantie
12 september 2018 

Zo pak je het kickboksen weer op na de vakantie

Na een lange zomer niets doen, luieren, toegeven aan de gedachte: sporten kan ook later… is het nu toch weer zo ver: de vakantie is voorbij. Het is tijd om je schouders er weer onder te zetten. Pak je kickbokstraining weer op en kom weer in vorm!

Sporten in de zomer?

Tijdens de zomer kan het voorkomen dat je andere dingen prioriteit geeft boven sporten. Natuurlijk kun je een paar weken op vakantie gaan en kun je niet naar je favoriete sportschool. Je gaat ook niet zo snel naar een sportschool in het buitenland.

Ook thuisblijvers slaan hun training wel eens over. Het is zulk mooi weer dat je liever een dagje aan het strand ligt. Je vrienden geven een tuinfeest. Of je plant een dagje naar een pretpark of naar een leuke stad. Er is genoeg leuks te doen dat niet met sport te maken heeft!

Kickboksenoppakken-nadevakantie

Na enkele weken zul je merken dat je je conditie snel kwijtraakt. Als je geen aandacht aan sport geeft gaat je lichaam achteruit. Maar wees niet bang. Als je na de vakantie je sportroutine weer invoert, heb je dat fitte lichaam zo weer terug. Maar daar moet je wel iets voor doen.

1. Zet sporten weer op de agenda

Een paar weken rust is goed, zowel voor je lichaam als voor je geest. Maar op een gegeven moment is het belangrijk weer voor routine te gaan. Ze het uurtje sporten letterlijk in je agenda. Dit is een voornemen waar je je ook aan gaat houden.

Door het in te plannen, maak je er tijd voor vrij en neem je je voornemen serieus. De kans is dan ook groot dat je het ook gaat doen. Maak sporten weer een prioriteit!

2. Loop niet te hard van stapel

Als je niet meer dan twee weken rust hebt genomen, heb je je spieren de kans gegeven uit te rusten en dan is er nog niet veel achteruitgang waar te nemen. Je kunt dan gewoon weer sporten als voorheen.

Maar ben je langer uit de running geweest, dan zul je je training moeten aanpassen. Je spieren zullen weer moeten wennen aan de inspanning en kunnen het vorige niveau niet meer halen.

Wat je kunt doen is de training minder zwaar maken. Kies voor lichtere gewichten, maar wel de normale hoeveelheid (of zelfs iets meer) herhalingen. Na twee of drie trainingen ben je dan weer op je normale niveau terug.

Nadevakantie-kickboksenoppakken

Houd er rekening mee dat je meer spierpijn kunt hebben dan anders. Dat is niet erg, maar geef jezelf de tijd om te herstellen.

3. Zorg voor motivatie

Door jezelf nieuwe doelen te geven, kun je zorgen voor motivatie. Probeer iets te verzinnen dat je graag wilt behalen: een gezond gewicht, een nieuwe techniek onder de knie krijgen. Wat het ook is, je kunt naar het doel gaan toewerken.

Kijk ook terug naar het afgelopen jaar. Waren er momenten dat je je kickbokstraining oversloeg? Waarom deed je dat? En misschien kun je iets bedenken waardoor dit minder zal voorkomen. Wat geeft je juist veel motivatie en hoe kun je zorgen dat je dat elke keer voelt?

Hoe meer regelmaat je in je trainingen houdt, hoe gemakkelijker je dit vol kunt houden. Houd voor ogen hoe gezond kickboksen is, voor zowel je lichaam als voor je geest.

4. Kies voor gezonde voeding

Met gezonde voeding kun je je sportieve activiteiten goed volhouden. Je geeft je lichaam hiermee de broodnodige voedingsstoffen en zorgt ervoor dat je lichaam ook na het sporten kan herstellen.

Een voeding waar veel eiwitten inzitten geeft je lichaam de mogelijkheid om je spieren te herstellen. Zorg voor voeding met veel vitamines, mineralen en hoogwaardige vetten. Op deldasport.nl kun je veel recepten vinden.

5. Samen sporten

Vind je het moeilijk om elke week naar de sportschool te gaan? Heb je een stok achter de deur nodig? Ga dan met een vriend of vriendin kickboksen. Bij Delda Sport is er de mogelijkheid om zelf een kickboksgroep te starten met je vrienden of collega’s.

Zopakjekickbokstrainingop-na-de-vakantie

Dit is de small group training. Je kunt dan met zijn zessen sporten, onder begeleiding van een personal trainer. Het is heel gezellig en je kunt elkaar ook nog eens motiveren om te gaan trainen.

Een andere mogelijkheid is om 1 op 1 te kickboksen met een personal trainer. De begeleiding is dan heel intensief, daar leer je enorm veel van en je zult zeker gemotiveerd blijven. De trainer zorgt voor een kickbokstraining die helemaal is afgestemd op wat jij wilt bereiken.

De trainers van Delda Sport zijn allemaal goed opgeleid. Ga jij sporten onder begeleiding van een personal trainer, dan zul je merken dat je intensief begeleid wordt en advies krijgt op het gebied van voeding, sport en leefstijl. Daar zul je veel van opsteken.

Terug de sportschool in

Na de vakantie je training weer oppakken kan moeilijk lijken. Je hebt even tijd nodig om weer in het ritme te komen. Je lichaam moet wennen aan de activiteit en wie weet krijg je wel spierpijn. Maar na even doorzetten kom je vanzelf weer in het ritme.

Je kunt een aantal dingen doen om deze overgang gemakkelijker te maken. Zorg voor een goede motivatie, ga samen sporten met een vriend of vriendin, bouw je training rustig op en plan je sportmomenten in.

En wat eigenlijk het beste is, maar dat is pas voor volgende zomer: blijf sporten! Als je actief blijft, hoef je na de zomer niet weer in vorm te komen. Je spieren blijven sterk, je lichaam blijft fit. Dit is wel zo goed voor je lichaam.

Navakantie-zokickbokstraining-oppakken

Wie weet lukt dat volgend jaar. Blijf kickboksen, geef je lichaam elke week die lekkere workout. Een keertje missen is geen ramp, maar een hele zomer niet sporten doet al je vooruitgang van het jaar daarvoor teniet. En dat is zonde.

Heb jij moeite om na de zomer weer je sportroutine in te voeren? Kun je wel wat hulp gebruiken om je conditie op peil te krijgen? Wij helpen je graag met advies en training.

Voor vrijblijvende informatie over training en begeleiding, vul onderstaand formulier in en laat je gegevens achter. We nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: