Wanneer gaan de sportscholen weer open?

Wanneer gaan de sportscholen weer open?

Veel mensen vragen zich af wanneer de sportscholen weer open kunnen. Door corona is de samenleving veranderd en veel bedrijven zijn gesloten, zo ook de sportscholen. Sporten is belangrijk om fit te blijven en heeft ook een sociale functie. We zouden graag weer naar de sportschool gaan. Wat is de stand van zaken?

De regels die gelden voor sporten

Al sinds 15 maart zijn de sportscholen gesloten, volgens de richtlijnen die door de regering zijn voorgeschreven. Zowel binnen als buiten mag je niet in groepen sporten en dit gold tot voor kort voor kinderen en volwassenen.

Afgelopen week op 29 april is besloten dat jongeren tot en met 18 jaar wel weer in groepen buiten mogen sporten. Het gaat dan om trainen, er mogen nog geen wedstrijden worden gehouden.

Maar voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar geldt ook de anderhalve meter regel nog steeds. Zij mogen dus wel met elkaar op een veld trainen, maar zonder dat ze te dicht bij elkaar in de buurt komen. Voor de jeugd onder de 13 jaar geldt deze regel niet.

En volwassenen, die mogen nog altijd niet in groepen trainen en ook niet binnen. Je mag maximaal met zijn tweeën sporten, waarbij dan goed op de onderlinge afstand gelet moet worden.

Personal training mag nu ook weer, zo lang de hygiëne en de onderlinge afstand goed in de gaten wordt gehouden.

Het is helaas nog niet bekend wanneer sportscholen weer open kunnen. Langzaam versoepelen de regels wat, dus het kan zijn dat binnenkort weer binnen gesport kan worden. Maar het is wel duidelijk dat er ook dan aangepaste regels zullen gelden.

Het corona virus zal nog een hele tijd invloed hebben op de manier waarop we met zijn allen zullen samenleven en sporten. Als we binnenkort weer in sportscholen kunnen trainen, zal er veel aandacht zijn voor hygiëne en zorgen voor het houden van voldoende afstand.

Op die manier kunnen we samen ervoor zorgen dat het virus niet weer oplaait en dat iedereen veilig kan sporten.

Thuis sporten? Maak je eigen homegym

Omdat het nog niet bekend is wanneer we in de sportscholen kunnen trainen, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je thuis lekker aan de slag kunt met sporten. Daarom hier onze tip: maak je eigen homegym!

Bijna iedereen werkt nu thuis en ook de activiteiten die je als hobby buiten de deur deed zijn tijdelijk stop gezet. Veel mensen merken wel dat ze echt nog maar weinig in beweging komen.

Dat heeft negatieve gevolgen voor je lichaam. Heb je ook meer pijnklachten? Je lichaam is niet gemaakt voor zoveel stil zitten. Door je eigen homegym te maken, heb je thuis alles wat je nodig hebt om elke dag even in beweging te komen. Zo onderhoud je je spierkracht en conditie.

Wat heb je nodig voor je eigen homegym?

Natuurlijk kun je rekening houden met je eigen interesses. Maar met wat eenvoudige trainingsmaterialen kun je vaak al heel veel bereiken.

  • Gewichten: Met een paar dumbbells van verschillend gewicht, kun je veel oefeningen doen en een groot deel van je lichaam trainen. Je kunt ook kiezen voor kettlebells of barbells.
  • Bokszak: Je kunt een bokszak ophangen of op een standaard zetten. Door thuis een bokszaktraining te doen, train je zowel je spieren als je conditie. Het is een goede full body workout.
  • Weerstandsbanden: Met deze elastieken banden kun je enorm veel oefeningen doen. Door de weerstand die ze bieden, wordt een training net wat zwaarder.
  • Suspension trainer: Deze banden zijn niet elastisch. Door deze banden te gebruiken kun je trainen met je eigen lichaamsgewicht. Met een set kun veel oefeningen doen en je hele lichaam trainen.

Met een paar van deze materialen heb je eindeloos veel mogelijkheden om te trainen. Zoek online naar leuke oefeningen om te doen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Kickboks Masters, waarmee je kunt leren kickboksen en trainen met de bokszak.

Het is nog altijd niet duidelijk wanneer we weer in de sportschool kunnen trainen. Dat kan nog lang duren en de manier van sporten zal zeker aangepast worden aan de anderhalve meter afstandsregel. Maar hoe lang het ook duurt, met je eigen homegym heb je altijd de mogelijkheid om een lekkere workout thuis te doen.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: