Wanneer gaan de kickboksscholen weer open?

Wanneer gaan de kickboksscholen weer open?

Heb je ook weer zo’n zin om te kickboksen en vraag je je af wanneer de kickboksscholen weer opengaan? Het gaat gelukkig de goede kant op met de hoeveelheid Corona besmettingen, maar we moeten nog steeds afstand houden. Kunnen we binnenkort weer samen sporten?

Maatregelen die invloed hebben op trainen

Recent zijn de maatregelen die het sporten beïnvloeden wat versoepeld. Kinderen tot 18 jaar mogen nu weer trainen. Dit kan dan wel alleen buiten en wedstrijden zijn nog niet toegestaan.

Kinderen tot 13 jaar mogen gewoon samen sporten en hoeven geen afstand te houden. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar moeten wel op de anderhalve meter afstand letten. Voor volwassenen geldt helaas nog steeds dat ze niet in groepen mogen sporten.

Wel is het toegestaan met twee mensen samen te trainen. Daarom is personal training gelukkig wel mogelijk. Je kunt dit goed buiten doen, het is mogelijk om te werken aan kracht en conditie, waarbij trainer en sporter goed afstand kunnen houden.

Wanneer kickboksscholen open kunnen, is nog niet duidelijk. Er zal eerst gekeken worden, wat het effect is van het versoepelen van de eerste maatregelen. Waarschijnlijk is het zo, dat als de deuren weer open kunnen, er met aangepaste regels gesport zal gaan worden.

Dat betekent dat er overal anderhalve meter afstand moet kunnen worden gehouden. Er zullen dus niet zoveel mensen tegelijkertijd kunnen trainen. Ook zal de hygiëne goed in de gaten gehouden moeten worden.

We gaan de goede kant op. Maar zolang de kickboksscholen nog niet open kunnen, zou je natuurlijk wel thuis kunnen trainen. Ga thuis kickboksen en maak je eigen homegym!

Zo kun je thuis kickboksen in je eigen homegym!

Niet kickboksen omdat je niet naar de kickboksschool kunt? Dat is geen goed idee en nergens voor nodig. Met wat eenvoudige tips maak je thuis je eigen homegym. Daarmee kun je elke week of zelfs meerdere keren per week zelf trainen, zodat je lichaam fit en gezond blijft. En dat is geen overbodige luxe!

Je hebt niet veel nodig om een homegym te maken. Kies enkele basismaterialen, waarmee je verschillende oefeningen kunt doen. Heb je meer geld om te investeren, dan is een krachtstation of een fitnessapparaat een optie.

Hiermee kun je trainen in je homegym:

1. Gewichten

Met dumbbells of kettlebells van verschillend gewicht kun je vrijwel heel je lichaam trainen. Ze zijn goed om je spieren krachtiger te maken en je kunt ze in principe bij elke oefening gebruiken. Doe je lunges? Neem een dumbbell in elke hand en je traint nog meer spieren!

2. Weerstandsbanden

Gebruik weerstandsbanden om je training uitdagender te maken. Ze nemen weinig ruimte in en kosten niet veel om aan te schaffen. Zet de band aan iets vast en je kunt door eraan te trekken je spieren trainen.

Een alternatief is de suspension trainer. Deze banden zijn niet elastisch. Je kunt ze aan het plafond of de muur bevestigen. Ze maken het mogelijk om allerlei oefeningen te doen, waarmee je traint met je eigen lichaamsgewicht.

3. Hang een bokszak op

Met een bokszak kun je werken aan je conditie en aan kracht. Het is verrassend hoe uitdagend een training op een bokszak is! Je kunt er tegen trappen en stoten en daarmee heb je gelijk een full body workout.

Schaf een bokszak aan, hang hem op aan plafond of muur, of zet hem op een standaard. Je kunt zelfs heel eenvoudig je eigen bokszak maken!

Zoek op internet naar trainingen voor op de bokszak. Of neem een kijkje bij de uitgebreide online training Kickboks Masters; je leert alles over kickboksen en trainen op de bokszak. Wekelijks worden er trainingen toegevoegd!

Er zijn dus genoeg opties om thuis te kunnen sporten in je eigen homegym. Zelfs als de kickboksscholen weer open gaan, is het fijn dat je ook thuis kunt oefenen. Zo houd je altijd je technieken scherp.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: