Waarom elke man zou moeten kickboksen

Is er een sport die elke man zou moeten doen? Jawel, kickboksen! Je bouwt er kracht mee op, krijgt een fit en sterk lichaam en een kickass conditie. Daarbij is het een workout waar je niet snel op uitgekeken raakt. Zoek jij een leuke nieuwe sport dit jaar, dan moet je kickboksen eens proberen!

De voordelen van kickboksen voor mannen

Het nieuwe jaar is net begonnen en misschien ben jij wel op zoek naar een sport om te gaan doen. Je goede voornemen is meer te bewegen, beter voor jezelf zorgen of zelfs wat kilo’s kwijtraken. Dan is het een goed idee om te kiezen voor kickboksen.

Van oorsprong is kickboksen een vechtsport, maar het is eveneens een hele goede workout voor je lichaam. Je kunt ook kickboksen zonder te sparren, zodat je wel de voordelen hebt van het trainen en het leren van de kickbokstechnieken, maar niet het vechtsportelement.

Hieronder staan de vijf voordelen van kickboksen voor mannen:

1. Helpt om een strak, mooi gespierd lichaam te krijgen

Een kickbokstraining is pittig en traint bijna elke spier van je lichaam. Zowel je armen, benen, rug, buikspieren, borst en schouders worden sterker en je valt ook nog eens sneller af. Een kickbokstraining bestaat uit zowel kracht- als conditietraining, een mooie allround workout dus.

Train je regelmatig, dan zul je dit zien aan je lichaam. Je spieren worden beter zichtbaar en je ziet er gezond en fit uit. En er aantrekkelijk uit gaan zien, is toch geen bezwaar?

2. Geen verveling

Je vervelen tijdens een kickbokstraining? Dat kan haast niet. Ten eerste ben je geconcentreerd bezig en word je constant uitgedaagd. Maar een goede kickbokstraining is ook nog eens afwisselend en kan uit een veelheid aan oefeningen bestaan.

Een deel van de training besteed je aan het onder de knie krijgen van de kickbokstechnieken. Die oefen je met de trainer of met elkaar. Maar je doet ook aan conditie- en krachttraining. Dat zorgt dus voor een hoop afwisseling, waardoor je elke keer met plezier gaat trainen.

3. Goed voor je zelfvertrouwen

Het zijn echt niet alleen vrouwen die problemen hebben met hun zelfvertrouwen. Ook mannen kunnen zich onzeker voelen. Kickboksen is een prachtige sport, die ervoor kan zorgen dat je beter in je vel komt te zitten.

Met kickboksen ben je bezig jezelf te verdedigen. Dat geeft je het gevoel dat je het waard bent, om voor op te komen. Daarnaast ga je ontdekken hoe sterk je bent. Door het verleggen van je grenzen, ga je je steeds sterker voelen, zowel fysiek als mentaal.

4. Fit en gezond worden

Tijdens een kickbokstraining ben je een uur lang in beweging. Je krijgt er dus een goede conditie van. Iets dat je goed van pas kan komen in het dagelijks leven. Uit onderzoek is gebleken, dat van 60 onderzochte sporten, boksen de sport is waar je de meeste fitheid voor nodig hebt.

5. Goede reflexen, flexibiliteit en coördinatie

Dat kickboksen goed voor je is, gaat verder dan alleen sterke spieren en fit zijn. Door te kickboksen train je je balans en wendbaarheid. Je spieren werken beter met elkaar samen en ook je oog-hand coördinatie gaat vooruit. Je zult merken dat je betere reflexen krijgt en flexibeler wordt.

Kickboksen voor iedereen

Zoals je kunt lezen, kun je veel voordelen hebben van kickboksen. Of je nu jong of oud bent, het is een sport die iedereen kan leren en doen. Het maakt niet alleen je lichaam sterker, maar helpt je ook mentaal weerbaarder worden.

Vraag je je af of kickboksen iets voor je is? We helpen je graag als je vragen hebt. Stel ze in onderstaand contactformulier of kom eens langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: