Vijf gezondsheidtips van mensen die nooit ziek zijn
09 december 2017 

Vijf gezondsheidtips van mensen die nooit ziek zijn

Kun jij wel wat gezondheidstips gebruiken? We worden allemaal wel een paar keer per jaar slachtoffer van een griepvirus, verkoudheid of gevalletje van je-niet-zo-lekker-voelen. Hoe doen mensen dat toch, die nooit ziek zijn? Hier zijn hun geheime tips om je gezondheid te boosten!

1. Slaap 8 uur per nacht

Mensen die zelden of nooit ziek zijn, schijnen meer te slapen dan anderen. Hoe meer je slaapt, hoe beter je weerstand werkt. Als je minder dan 6 uur per nacht slaapt, loop je vier keer zoveel risico om ziek te worden. Jij dacht misschien dat slaap verspilde tijd is, maar je kunt toch maar beter zorgen dat je elke nacht lekker in je bed ligt!

Gezondheidstips mensen die nooit ziek zijn

2. Meditatie of mindfulness

Regelmatig mediteren of mindfulness oefeningen doen, werkt niet alleen goed voor je geest, maar ook voor je lichaam. Uit onderzoek blijkt dat mensen die dagelijks mediteren, minder vaak ziek worden. En als ze ziek zijn, duurt dat minder lang.

Het advies is dus, pak je meditatiekussen en ga elke dag een kwartier tot een half uur mediteren. Door de diepe ademhaling en de ontspanning die daaruit voortvloeit, bestrijd je zowel stress als virussen.

3. Handen wassen

Wist je dat je wel 16 keer per uur je gezicht aanraakt? Je verspreidt gemakkelijk bacterien, voor jezelf en voor anderen. En je wilt niet weten hoe smerig het toetsenbord van je computer is, of het scherm van je smartphone.

Het advies is dus om een paar keer dag je handen te wassen. Gebruik dan ook zeep en warm water.

4. Eet gevarieerd

Niet alleen is het belangrijk te zorgen voor gezonde voeding, maar ook af te wisselen in wat je eet. Door deze variatie weet je zeker dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft.

Je stimuleert je gezondheid door gezonde groente te eten, zoals asperges en spinazie. Probiotica kan helpen om extra gezonde bacteriën binnen te krijgen.

Gezondheidstips

5. Elke dag bewegen

Door te bewegen, help je je lichaam gezond te blijven. Het zorgt ervoor dat je minder kans loopt ziek te worden. Waarschijnlijk zorgt beweging ervoor dat je hart actiever is, waardoor bacteriedodende cellen in actie komen.

Bewegen helpt daarnaast ook bij het verlagen van stresshormonen. Stress is natuurlijk ook een risico voor je gezondheid.

Actieve mensen, die tussen de 30 en 60 minuten per dag bewegen, nemen 46% minder ziektedagen op dan mensen die te weinig bewegen. Probeer dus zoveel mogelijk tussen je zittende werk door te zorgen voor wat beweging. Het helpt je echt gezond te blijven.

Kickboksen kan veel betekenen voor je gezondheid. Een uur trainen zet je lichaam lekker in beweging en we helpen je ook nog eens met adviezen om gezond te gaan eten.

Ook voor je mentale gezondheid kan kickboksen veel doen: je kunt stress verlichten door te sporten en het helpt je bij problemen met onzekerheid en zelfvertrouwen.

Heb je ook zin gekregen in een goede workout door te kickboksen? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: