Uit een winterdip komen: de beste tips
24 februari 2020 

Uit een winterdip komen: de beste tips

De zon komt bijna niet tevoorschijn, de dagen zijn kort, het weer koud en guur; het is niet gek als je dan last krijgt van een winterdip. Maar hoe kom je daar goed doorheen? Hier zijn de beste tips om weer lekker in je vel te komen en die winterdip snel van je af te schudden.

Gebrek aan licht en warmte

In de winter is het lastiger om opgewekt en positief te zijn. Sommige mensen worden somber als het zo kort licht is op een dag, als het veel regent en koud is. Je mist het buiten zijn, ontspannen in de zon, groen gras en fluitende vogels.

Als je je vaker neerslachtig voelt in de winter, kan het zijn dat je last hebt van een winterdip. Het is niet zo ernstig als een depressie, maar onprettig is het wel. Wat kun je daar aan doen? Hieronder lees je 4 makkelijke tips om weer lekker in je vel te komen.

Maak leuke uitstapjes

Een somber gevoel maakt je lusteloos en daardoor is de kans groot dat je ‘s avonds en in het weekend duf op de bank blijft hangen. Toch zorgt dat alleen maar voor een vicieuze cirkel. Je geeft jezelf weer wat energie en doorbreekt de sleur door wat leuke activiteiten te plannen.

Of het nu mooi weer is of niet, er is altijd wel een uitstapje mogelijk: ga naar de sauna, de bioscoop of een museum. Ga met een gezellige groep vrienden uit eten of bezoek een stad. Dit soort leuke uitstapjes geeft je iets om naar uit te kijken en zorgt ervoor dat je je weer positief en vrolijk gaat voelen. Weg met die winterdip!

Extra vitamines binnenkrijgen

In de winter heeft je lichaam meer te verduren door kou, virussen en gebrek aan zonlicht. Daarom kan het handig zijn om wat extra vitamines te slikken. Denk hierbij aan vitamine D, C en B. Deze geven je immuunsysteem, je humeur en je energieniveau een boost.

Vergeet ook niet, om als de zon toch schijnt, even naar buiten te gaan. Frisse lucht en zonlicht doen wonderen voor je humeur!

Omring je met gezellige mensen

Zoek regelmatig vrolijke, opgewekte en optimistische vrienden op. Zit je niet lekker in je vel, dan is het goed mogelijk dat je in een neerwaartse spiraal van sombere gedachten en gepieker terecht komt. Je komt daar het snelste uit door een vriendelijke en gezellige kameraad op te zoeken.

Optimistische mensen helpen je snel uit je sombere stemming, ze steken je aan met hun vrolijkheid, en zullen graag iets leuks met je gaan doen. Je zult snel weer meer energie hebben.

Regelmatig sporten

Ook sporten kan bijdragen aan een gevoel van zelfvertrouwen en optimisme. Het zorgt er eveneens voor dat je meer energie krijgt. Als je moe op de bank hangt, lijkt dit laatste niet mogelijk. Maar het is een kwestie van het doorbreken van die vicieuze cirkel.

Door te sporten gaat je lichaam endorfines aanmaken. Deze hormonen zorgen voor een positievere mindset en een gelukkig, tevreden gevoel. Ze heten niet voor niets “happy hormones”!

Kickboksen is echt een sport die je kan helpen de winterblues te doorbreken. Het is een workout die je hele lichaam in beweging zet en weer wakker schudt.

Mentaal zul je worden uitgedaagd: je moet je focussen op de kickbokstechnieken en je grenzen verleggen. Daardoor kom je mentaal weer terug bij jezelf.

Ook behoefte aan een manier om uit je winterdip te komen? Begin dan met wekelijks te kickboksen. Je maakt je lichaam sterker en fitter, geeft jezelf mentaal een boost en doorbreekt die vicieuze cirkel van op de bank hangen en je lusteloos voelen.

Bij Delda Sport kun je in kleine groepjes trainen of kiezen voor privétraining met een personal trainer. Kom langs om kennis te maken of vraag meteen een gratis intake aan via onderstaand formulier.

Intakeformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: