Het stappenplan om te starten met kickboksen
25 mei 2016 

Het stappenplan om te starten met kickboksen

Kickboksen wordt steeds populairder en dat is niet voor niets. Het is goed voor je conditie, biedt mentale voordelen en het zorgt voor een killerbody. Bovendien is het een sport voor iedereen; jong, oud, man, vrouw, goede conditie of slechte conditie. Echter maken we de drempel om te beginnen met kickboksen in ons hoofd groter dan nodig, alles wat nieuw is is meestal spannend. Om de drempel te verlagen, leggen we in dit artikel uit hoe je in 5 simpele stappen kunt beginnen met kickboksen.

1. Verdiep je in de achtergrond van de sport

Lees de basis informatie over kickboksen en verdiep je in de basis kickboksregels en technieken voor beginners. Hierdoor weet je een beetje wat je kunt verwachten tijdens een training en hoef je in de les minder tijd te besteden aan uitleg over de regels.

2. Volg een proefles

Volg een gratis groeples om te kijken of deze sport wat voor je is. In de groepsles ervaar je hoe er getraind wordt en wat deze sport voor je conditie en mindset kan betekenen. Een eerste les kan vrij zwaar zijn, maar doe gewoon mee op je eigen niveau en tempo. Je conditie zal in de loop der tijd verbeteren. Bij Delda sport kun je je altijd vrijblijvend aanmelden voor een gratis Kickboks proefles voor de small group training.

3. Begin met privéles(sen)

Geef je kickbokstechnieken een boost en leg een goede basis met privélessen. Een goede privéles staat als het ware gelijk aan 10/15 groepslessen! In een privéles leer je de basis technieken van kickboksen en kan de trainer precies zien waar jouw verbeterpunten en focuspunten liggen, waardoor je een goede basis legt en echt een kickboksboost krijgt!

Als je niet wekelijks een privéles kunt veroorloven, zijn 2 tot 4 lessen ook voldoende om de basis onder de knie te krijgen. Een andere optie is om samen met een vriend of vriendin een privéles te volgen. Je kunt dan de kosten delen en krijgt toch de persoonlijke aandacht.

4.  Train verder in een groep en werk aan je uithoudingsvermogen

Als je eenmaal een goede basis hebt gelegd, kun je vervolgens deelnemen aan de groepslessen. (N.b. ook als je geen privéles hebt gevolgd, kun je altijd deelnemen aan de groepslessen) In een groep werk je verder aan je techniek en uithoudingsvermogen. Ook buiten de kickbokslessen om kun je aan je conditie en techniek werken door korte explosieve hittrainingen te doen waarmee je uithoudingsvermogen en explosiviteit vergroot.

Wissel als je in een groep train overigens regelmatig van trainingspartner. Als je continue met dezelfde persoon traint, raak je gewend aan de truucjes van de ander. Door af te wisselen van trainingspartner en ook af en toe met een gevorderde kickbokser te trainen, zul je zien dat je jezelf veel sneller ontwikkelt. Stap dus uit je comfort zone!

5. Zorg voor goed basismateriaal

Meestal kun je in de sportschool waar je traint kickboksmateriaal lenen. Ben je er van overtuigd dat je vaker kickbokslessen wil volgen, dan is het verstandig om te investeren in eigen materiaal. Het is fijn om ten minste eigen handschoenen en bandage aan te schaffen.

Wil je starten met kickboksen en een boost door middel van priveles kickboksen?
Stuur ons dan een bericht via het contactformulier >>

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: