Sportscholen zonder coronapaspoort

Sportscholen in Nederland waar je geen coronapaspoort nodig hebt. Zijn deze er? Helaas niet, maar er zijn wel andere mogelijkheden die je hebt. Officieel heten deze geen sportscholen, maar zo zou je ze wel kunnen zien. Er zijn namelijk mogelijkheden om toch te sporten met een trainer.  In dit artikel vertellen we je wat de mogelijkheden zijn om te sporten als je geen coronapas of QR-code hebt.

Sportscholen gaan de coronacheck toepassen

Hoe kun jij toch fit en gezond blijven zonder coronapas. Er zullen vast hier en daar sportscholen te vinden zijn die je stiekem binnenlaten zonder QR-code of een coronacheck, maar welk risico loop je dan? Misschien heb je in de buurt alleen sportscholen die hier heel strak mee omgaan. Het is zonde om jouw trainingen hierdoor te laten stopzetten.

Alleen een beetje joggen buiten is natuurlijk geen complete training. Misschien heb je nog wat gewichten staan van de vorige lockdown. Hier kun je mee aan de slag, maar waarschijnlijk mis je al snel de motivatie die je van een goede personal trainer krijgt. Dan wordt het lastig om enthousiast te blijven sporten.

Daarom hebben we speciaal voor jou dit artikel geschreven, want:

Your health is our challenge!

Sporten zonder coronapaspoort

Sporten zonder coronapaspoort zit er binnenkort niet meer in. Vanaf vrijdag 5 november gaan de nieuwe maatregelen in. Wat mag er officieel wel en niet in een sportschool met de nieuwe coronamaatregelen? Dat werd allemaal bekendgemaakt tijdens de persconferentie van vanavond.

De mondkapjesplicht komt terug en het gebruik van de coronapas wordt uitgebreid naar culturele instellingen, doorstroomlocaties, sportscholen en zwembaden. Heb je of wil je geen coronapaspoort, dan zul je vanaf zaterdag een alternatief moeten verzinnen voor je sportschoolbezoek.

Gelukkig zijn er genoeg alternatieven, zodat je gewoon kunt sporten zonder coronapas. Je hoeft daarvoor geen saaie trainingen thuis te doen. Tijdens de lockdown zijn we enorm creatief geworden en hebben we allerlei manieren bedacht om jou fit en gezond te houden. Ook nu willen we je hier graag bij helpen.

Sportschool zonder coronapas

Trainen bij sportschool zonder coronapas, welk risico loop je?

Stel dat je toch een sportschool kunt vinden die niet controleert op de coronapas. Dan kun je blijven sporten. Mooi zou je zeggen, maar wat gebeurt er als deze sportschool controle krijgt? Wie krijgt dan de boete, en hoe hoog is deze boete? Wat zijn de gevolgen en welk risico loop je als je gaat sporten zonder coronapas?

Er wordt steeds meer ingezet op controle door Boa’s. De kans is daarom groot dat je sportschool een controle krijgt om te zien of zij de coronapas van hun bezoekers hebben gecontroleerd. In het begin komen ze er misschien vanaf met een waarschuwing, maar daarna volgen boetes die op kunnen lopen tot wel € 10.000,-! Blijven ze ook daarna trainen bij de sportschool zonder coronapas toestaan, dan lopen ze de kans op sluiting. Dat wil je natuurlijk niet.

Daarnaast train je niet op je gemak, met de wetenschap dat er elk moment controle kan komen. Je wilt niet dat je favoriete sportschool sluit of misschien zelfs failliet gaat door deze maatregelen. We hopen natuurlijk allemaal dat het ooit weer normaal wordt en je weer gewoon kunt sporten zonder coronapas. Zoek daarom in de tussentijd een goed alternatief voor sporten in de sportschool.

Maak je eigen sportschool thuis

Tijdens de lockdown hebben heel wat mensen een eigen sportschool thuis gemaakt. Het was niet voor iedereen even makkelijk om zelf aan de slag te gaan. Je mist toch de feedback van je trainer en het enthousiasme van de andere leden. Sporten heeft naast het fysiek bewegen ook vaak een groot sociaal aspect. Hoe vang je dit op in je eigen sportschool thuis?

Als je genoeg ruimte hebt, is het natuurlijk leuk om samen met vrienden te trainen in je eigen sportschool thuis. Je kunt elkaar motiveren en uitdagen om net dat stapje verder te gaan. Je hebt echt geen dure apparaten nodig om thuis een goede training te doen. Zelfs met een laag budget kun je een eigen sportschool thuis maken. Er zijn genoeg oefeningen die je kunt doen met je eigen lichaamsgewicht, dit vul je aan met deze vier materialen en je hebt een volledige training in je eigen sportschool aan huis.

Sportschool thuis met een minimaal budget +- 50 EURO 

Sportschool thuis met een laag budget +- 200 EURO

Sportschool thuis met een redelijk budget +- 700 EURO

 • Tent € 250 euro
 • Bokspaal €300,-
 • Elastieken €30,-
 • Matje €20,-
 • Bokshandschoenen €70,-
 • Training van een online trainer  Bekijk prijzen hier >>

Sportschool thuis met een hoog budget +- 2500 EURO

 • Tent € 250 euro
 • Elastieken €30,-
 • Matje €20,-
 • Bokshandschoenen €70,-
 • Dumbelss €750,-
 • Dion Krachtstation Homegym met bokszak €1290,-
 • Training van een online trainer  Bekijk prijzen hier >>

Afhankelijk van hoeveel ruimte je thuis hebt of hoe groot je budget is kun je het zelf natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt.

Inspiratie sporten zonder coronapas

Natuurlijk kun je zelf van alles verzinnen om te sporten zonder coronapas. Ben je gewend om meerdere keren per week naar de sportschool te gaan, dan zul je even moeten wennen aan je nieuwe routine. Gelukkig ben je niet de enige. Samen met jou zijn er nog heel veel andere sportievelingen op zoek naar manieren om te sporten zonder coronapaspoort.

Met een laag budget kun je een schitterende homegym inrichten. Je hebt relatief weinig ruimte nodig en ook in je tuin, of een park verderop, zijn er mogelijkheden genoeg. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze sportroutine. Toen de sportscholen dicht waren heeft hij een eigen ‘Homemade Muay Thai training camp’ gemaakt:


In de sportschool staan allerlei dure apparaten, waarmee je al je spiergroepen kunt trainen. Het is natuurlijk niet te doen om al deze apparaten in huis te nemen. Ten eerste heb je er waarschijnlijk de ruimte niet voor, daarnaast is het ook een behoorlijke investering die je er niet zomaar uit hebt.

Sporten zonder coronacheck

Geen zin in een coronacheck als je wilt gaan sporten? Als je het goed aanpakt kan je al voor een paar honderd euro een volledige homegym inrichten. Hier kun je zelf je wekelijkse trainingen doen, maar het is natuurlijk nog leuker én gezelliger om dat samen met vrienden of collega’s te doen.

Online zijn alle benodigde materialen te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze homegym, gewoon in een tuinhuis. Met een beperkt budget tover je een schuur of je garage om tot een volwaardige sportschool.

Ik kan niet trainen door de coronacheck, moet ik mijn lidmaatschap doorbetalen?

Kun je niet meer trainen door de komst van de coronacheck bij sportscholen? Het is natuurlijk zonde als je wel je lidmaatschap moet doorbetalen. Net als tijdens de lockdown gaan sportscholen hier verschillend mee om. Sommige zullen misschien virtuele lessen aanbieden, maar lang niet allemaal.

Bij Delda Sport vinden we het belangrijk dat jij gezond en fit blijft. Daarom doen we er alles aan om jou toch te laten sporten. Kan dit door de coronacheck niet meer in de sportschool? Dan mag je dit lidmaatschap gewoon stoppen en weer doorgaan zodra de coronapas niet meer nodig is.

Natuurlijk laten we je niet in de kou staan. Ook nu zijn we er voor je en willen we jou een uitdagende workout bieden, die minstens net zo effectief is als in de sportschool zelf. Onze personal trainers kunnen je op afstand begeleiden, zodat je toch je doelen gaat halen, zelfs nu je niet naar de sportschool kan.

Sportschool zonder coronacheck? Train gewoon thuis!

Maak zelf je sportschool zonder coronacheck. Natuurlijk begrijpen wij dat je niet voor zaterdag een complete homegym opgebouwd hebt. En dat is gelukkig ook helemaal niet nodig. Je kunt meteen beginnen, gewoon in je eigen woonkamer, zonder materiaal. Al jaren helpen we mensen in onze luxe personal training studio om in shape te komen en een gezonde leefstijl aan te houden. Hiervoor hebben we één complete totaaloplossing: Kickboks Masters.  

“Kickboks Masters is een uniek concept, zowel voor beginners als gevorderden. Je wordt fit, krijgt meer energie en kan tot wel 150% meer vet verbranden dan met reguliere training. En dat allemaal vanuit je eigen huis!”


Wij begrijpen dat trainen voor jezelf vaak niet echt werkt. Daarom hebben we 20 jaar trainingservaring verzameld op één platform. Geen saaie oefeningen, die je niet echt leuk vindt, want dat is moeilijk vol te houden. Sporten heeft juist een positief effect als je het voor langere tijd volhoudt. Daarom hebben we een programma ontwikkeld dat je snel en simpel vanuit huis kunt doen. Er zijn zowel kant-en-klare trainingen als live trainingen via Zoom. Je wordt elke dag geprikkeld om mee te doen door de enthousiaste Whatsapp groep. Zo kun je elke dag deelnemen aan een intensieve workout van 30 minuten, met je eigen personal trainer die het maximale uit je haalt. Hoe luxe is dat?

Zaktrainingen zijn een effectieve manier om allerlei spiergroepen te trainen. Daardoor werkt het ook enorm goed om af te vallen, sterker en fitter te worden. Ook als je niets met kickboksen hebt, zijn deze trainingen leuk en goed te volgen. In de media bibliotheek vind je allerlei trainingen om alleen te kickboksen op de zak of een combinatie van kickboksen en spierversterkende oefeningen.

Je eigen sportschool zonder coronacheck heeft zo zijn voordelen:

 1. Persoonlijke Live begeleiding
 2. Online Trainen vanuit je eigen woonkamer of trainingsruimte
 3. Geen materialen nodig!
 4. Vetverlies + Spieropbouw + meer energie al binnen 4 weken
 5. Meedoen met verschillende challenges
 6. Hoge funfactor waardoor je het op de lange termijn volhoudt
 7. Geen noodzaak meer voor een eigen trainer, met onze virtuele trainingsvideo's
 8. De mogelijkheid om trainingen te herhalen, zo vaak jij wilt
 9. 1 lidmaatschap voor het hele gezin
 10. Maandelijks opzegbaar: Je zit nergens aan vast

Als beginner thuis trainen met persoonlijke begeleiding

Was je net vol goede moed begonnen in de sportschool, kan je straks niet meer sporten zonder coronacheck. Dat is even een tegenvaller. Zeker als beginner kan je onzeker zijn of je de oefeningen goed uitvoert. In de sportschool kijkt de trainer met je mee en corrigeert waar nodig. Dat heb je niet als je thuis gaat trainen. Blessures liggen hierdoor op de loer. Je gaat voorzichtiger trainen dan nodig is en geeft waarschijnlijk snel op, omdat je geen resultaat ziet van je inspanningen.

Hoe zou je het vinden om ook thuis te trainen met persoonlijke begeleiding? Als lid van Kickboks Masters heb je diverse ervaren personal trainers tot je beschikking. Tijdens de live Zoom trainingen houdt de personal trainer je goed in de gaten en krijg je direct aanwijzingen en tips om de oefeningen perfect uit te voeren. Daardoor raak je sneller gewend aan de verschillende oefeningen, waardoor je alles uit je training haalt. Dat maakt de training niet alleen leuk, je ziet ook sneller resultaat. Na elke training ben je moe, maar voldaan. Je bent trots op wat je bereikt hebt en ziet dit ook terug in de spiegel én op de weegschaal. Als dat geen motivatie is om door te gaan met trainen, dan weten wij het ook niet meer.

Thuis trainen met dumbbells

Conclusie trainen in sportscholen zonder QR-code

Wij kunnen ook niet geloven dat dit gebeurt en we willen niemand voor de deur laten staan, maar helaas worden we gedwongen om hieraan mee te doen. Sluiten is geen optie, want we willen er voor jullie zijn. We gaan ervan uit dat de QR-code voorlopig nog wel even blijft en misschien wel voor altijd.

Laat je daarom niet gek maken. Denk in mogelijkheden, want die zijn er genoeg. Al kun je nu niet zonder QR-code trainen in de sportschool, maak er toch het beste van. Zie het als een uitdaging, als iets positiefs. Wij helpen je daarbij. Zet voor een laag budget een leuke homegym neer en nodig je vrienden uit. Zo heb je binnen no-time je eigen sportclub. Onze personal trainers begeleiden jullie, zodat je alsnog alles uit je training haalt. Via onze interactieve online trainingen kun je toch op een leuke manier sporten. We werken met op maat gemaakte programma’s, zodat je snel resultaat gaat behalen. Dat werkt motiverend om ook thuis vol aan de slag te gaan en je training vol te houden.

Zoals je ziet, er zijn genoeg mogelijkheden om toch te trainen zolang de QR-code voor sportscholen nodig is. Ontdek hoe je op een makkelijke en leuke manier thuis kunt trainen:  Doe mee met de 21 dagen Zoom Challenge

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: