Sporten met spierpijn, een goed idee?
29 december 2017 

Sporten met spierpijn, een goed idee?

Is sporten met spierpijn een goed idee of zou je dat moeten voorkomen? Of het kwaad kan hangt af van de soort sport die je doet en hoe vaak je gaat sporten. Je moet je lichaam de kans geven weer te herstellen na alle inspanning.

Meer over spierpijn

Er zijn twee soorten spierpijn. Vroege spierpijn, die ontstaat tijdens of vlak na het sporten. Dit ontstaat door een opstapeling van melkzuur in je spieren. Dit prikkelt de zenuwuiteinden, wat pijn veroorzaakt.

Verlate spierpijn komt opzetten 24 tot 48 uur na je training. Deze spierpijn komt doordat er minuscule scheurtjes in de spiervezels zijn ontstaan. Deze scheurtjes kunnen geen kwaad. Je lichaam gaat ze snel herstellen.

Trainen met spierpijn

Herstellen is belangrijk

Spierpijn kan komen na zowel cardio training als krachttraining. Je herstelt sneller van een cardio workout. Het herstel is dus ook anders. Je moet zorgen voor voldoende rust om te herstellen.

Niet alleen rust inplannen is belangrijk, het is ook goed om rekening te houden met de manier waarop je traint. Daarmee zorg je voor een goed schema om je lichaam te trainen, maar ook voor periode van herstel die zorgt dat je lichaam sterker kan worden.

Dat is namelijk wat rust doet, je helpt je lichaam sterker worden. Dit komt door een verschijnsel dat supercompensatie wordt genoemd. Danny Delvers, trainer bij en eigenaar van Delda Sport, legt dit duidelijk uit in het volgende artikel: Trainen met spierpijn.

Ook na een kickbokstraining kun je flinke spierpijn hebben. Kickboksen is een full body workout, waarbij getraind wordt met een hoge intensiteit. Je verbrandt er tussen de 600 en 800 calorieën mee. Na een kickbokstraining gun je het je lichaam toch ook weer even bij te komen.

Zin gekregen om te komen kickboksen en je lichaam sterk en fit te maken? Vraag een gratis intakegesprek aan en kom bij Delda Sport kickboksen.

Intakeformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: