Personal trainer Ilpendam: Hier moet je op letten

Personal trainer Ilpendam: Hier moet je op letten

Woon je in Ilpendam en ben je op zoek naar een personal trainer? Sporten met een personal trainer geeft vaak snel het resultaat dat je wilde hebben. Maar natuurlijk is het dan wel handig als klikt tussen jullie. Je leest hier waar je op moet letten als je wilt sporten met een personal trainer.

Sporten met een personal trainer

Wil jij aan je gezondheid werken, wil je afvallen, je conditie verbeteren of fit worden? Als je met een personal trainer gaat sporten, kun je deze doelen in korte tijd bereiken. Hij of zij helpt je met gezonder eten en meer bewegen.

Maar de vraag is hoe je een personal trainer vindt, die goed met jou kan samenwerken? Het is belangrijk dat het klikt en dat haar of zijn werkwijze past bij je situatie. Dit zijn de punten waar je op kunt letten:

1. Wat voor trainingsprogramma wordt er aangeboden?

Als je op zoek gaat naar een personal trainer, dan is het goed om iemand te kiezen die een bepaalde manier van sporten aanbiedt, die past bij je doel. Wil je bijvoorbeeld afvallen of wil je revalideren? Voor de ene situatie is een heel andere aanpak nodig, dan voor de andere

Ook is het wel de bedoeling dat je de training volhoudt. Daarom is het eveneens belangrijk dat je de sport leuk vindt die je gaat doen. Niemand kan iets blijven doen, waar hij echt geen plezier aan beleeft.

Sommige trainers bieden kickboksen aan of krachttraining in een sportschool of bij je thuis. Heb je echt een hekel aan krachttraining, begin er dan niet aan. Maar bedenk ook dat een personal trainer een sport veel interessanter en leuker kan maken, dan wanneer je alleen traint.

Vraag een gesprek aan met een trainer, om meer te weten te komen over het aanbod en of dat goed bij jouw doelen past.

2. Kennis en ervaring

Het is een goed idee om na te gaan welke kennis en ervaring een trainer heeft. Welke opleiding heeft hij of zij gevolgd en is deze geaccrediteerd (heeft hij een keurmerk van de overheid)? Welke cursussen of workshops heeft de trainer gedaan?

Zoek deze informatie online, of stel hier vragen over aan de trainer. Ook is het goed om te bekijken hoeveel ervaring hij of zij heeft, hoe lang hij het werk al doet en of hij positieve reviews heeft gekregen op zijn eigen site of op Google.

3. Krijg je doelen goed voor ogen

Je kunt pas doelgericht gaan werken, als je goed weet wat je doelen zijn. Voor je contact opneemt met een personal trainer, zou je dus eerst moeten bedenken wat je wilt bereiken. Wil je afvallen, je conditie verbeteren of sterke spieren krijgen?

Of heb je misschien een specifieke klacht, zoals een blessure waar je voor wilt revalideren? Of heb je diabetes en wil je afvallen? Met je doel helder voor ogen, kun je op zoek gaan naar een trainer die de kennis en ervaring heeft om jou te helpen.

Je kunt dus specifiek kiezen voor iemand die gespecialiseerd is in afvallen of revalideren. Deze trainer kan met wat hij in huis heeft, ervoor zorgen dat je snel en efficiënt naar je doel werkt.

4. De kosten van een personal trainer

Sporten met een personal trainer is een investering. Deze vorm van training kost meer dan wanneer je in de sportschool gaat sporten, maar je krijgt dan ook een heel ander soort begeleiding.

Een personal trainer werkt met een persoonlijk plan van aanpak, dat specifiek op jouw wensen is afgestemd. Het hele uur dat je sport is alle aandacht voor jou. Daardoor werk je heel doelgericht en zul je snel resultaat zien. Dat is natuurlijk ook wat waard.

5. In de sportschool of thuis?

Sommige personal trainers zijn verbonden aan een sportschool en dan zul je dus daar gaan trainen. Het voordeel is dat je van de fitnessapparaten die daar staan gebruik kunt maken. Het kan ook zijn dat een trainer bij je thuis komt.

Beide mogelijkheden hebben hun voor- en nadelen. Kies datgene uit waar jij je prettig bij voelt en wat je uitkomt.

Zoek je een personal trainer in de buurt van Ilpendam? Sportschool Delda Sport in Landsmeer is goed bereikbaar. Kom eens langs om kennis te maken of vraag meer informatie aan via onderstaand formulier.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: