Personal trainer Danny Delvers uit Amsterdam volgt zaak Badr Hari op de voet
11 oktober 2013 
in Nieuws

Personal trainer Danny Delvers uit Amsterdam volgt zaak Badr Hari op de voet

Personal trainer Danny Delvers uit Amsterdam volgt zaak Badr Hari op de voet.

Het kan u haast niet zijn ontgaan. U hebt ongetwijfeld gezien of gehoord dat op 10 oktober 2013 het proces tegen vechtsporter Badr Hari is begonnen. Het proces wordt niet door iedereen met evenveel plezier aanschouwd. Personal trainer en kickbokser Danny Delvers van Delda Sport uit Amsterdam volgt het met argusogen.

De kans is namelijk groot dat door dit proces het kickboksen wederom in een negatief daglicht komt te staan. Want de zaak Badr Hari heeft in principe weinig te maken met deze vechtsport.

Personal trainer Delvers volgt het mediaspektakel

Delvers wordt er niet vrolijk van. Hij is niet blij dat het proces tegen Badr Hari zo’n mediaspektakel wordt. De negatieve berichtgevingen afkomstig van het proces worden doorgaans gelinkt aan het kickboksen. En dat is volledig onterecht. Veel zaken die worden behandeld tijdens het genoemde proces staan helemaal los van de sport. Het probleem is dat het publiek – dat vaak niet bekend is met de kickbokssport – dat niet ziet. Deze mensen zien in het Badr Hari-proces een bevestiging van wat ze al dachten. Kickboksen heeft te maken met agressie, criminaliteit en randfiguren. Totaal onterecht.

“We blijven er voor vechten. We willen zo graag dat het kickboksen eens positief wordt belicht. Maar dat komt er niet van. Want positieve berichten over kickboksen zijn blijkbaar niet nieuwswaardig en interessant genoeg”, aldus personal trainer Delvers vanuit Amsterdam.

Is kickbokser Badr Hari nu al veroordeeld?

De verwondering vanuit de vechtsport is begrijpelijk. De zaak is nog maar net begonnen, maar voor velen is Badr Hari al veroordeeld voordat het hele proces is beëindigd en een vonnis is uitgesproken. Waarom in hemelsnaam? Eenieder die wordt verdacht van een misdrijf is pas veroordeeld als de feiten daadwerkelijk op tafel liggen. En zo ver zijn we nog lang niet. Badr Hari wordt verdacht van acht geweldsmisdrijven en één verkeersdelict. Wat er daadwerkelijk is gebeurd, valt voorlopig niet te bewijzen. Maar de berichtgevingen rondom de rechtszaak zijn dusdanig tendentieus dat het erop lijkt dat de verdachte voor de Nederlandse burger reeds veroordeeld lijkt.

Personal trainer en vechtsporter

Delvers laat vanuit Amsterdam weten dat hij eerst het gehele proces afwacht. Simpelweg omdat ook hij de feiten niet kent. Daarna hoopt hij dat niet alle facetten van het proces niet continu worden gelinkt aan het kickboksen. Het zou zo jammer zijn als deze vechtsport – die in populariteit almaar groeiende is – wederom en voor lange tijd te negatief wordt belicht.

kickboksen

De rechtzaak tegen badr hari, raakt de sport kickboksen, wat het oordeel ook is.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: