Personal coach Zaandam: hier moet je op letten

Personal coach Zaandam: hier moet je op letten

Voor iedereen die op zoek is naar een personal coach in Zaandam, is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Zo is het wel zo effectief als de werkwijze van de personal coach aansluit bij jouw doelen en is het prettig als jullie een goede klik hebben! Lees hier alle tips om een personal coach te vinden.

Zo vind je een personal coach die bij je past

Wil jij gaan trainen met een personal coach? Dan heb je misschien al rondgekeken op het internet en gezien dat het aanbod groot is. Waarschijnlijk vraag je je af hoe je een personal trainer kunt vinden die bij je past. Hoe pak je het aan om de goede keuze te maken?

Gebruik de volgende stappen om deze keuze makkelijker te maken:

Stap 1: Stel je doelen vast

Als je gaat trainen met een personal coach, heb je een of meer doelen voor ogen. De meeste mensen die op zoek gaan naar een trainer, willen fit worden, een betere conditie krijgen of afvallen. Samenwerken met een coach kan goed helpen om die doelen snel te bereiken.

Als je zelf je doelen goed helder hebt, kun je dit ook duidelijk aan de personal trainer uitleggen. Daarbij kun je gericht een trainer uitzoeken, die veel kennis en ervaring op dit gebied heeft. Iemand die gespecialiseerd is, kan jou goed helpen. Dit helpt je dus een betere keuze maken.

Stap 2: Hebben jullie een klik?

Je zult elke week gaan sporten met de personal coach die je uitzoekt. Een goede klik is dus wel een voorwaarde om plezier te hebben tijdens de training.

Tijdens een kennismakingsgesprek leren jullie elkaar beter kennen.

Let er op of de trainer interesse in je toont en vragen aan jou stelt. Jij op jou beurt zou vragen kunnen stellen over de werkwijze en ervaring van de coach.

Vraag ook naar de stijl van lesgeven. Is de personal coach streng, hoe zal hij of zij jou weten te motiveren? Stel jezelf na dit gesprek de vraag, of dit de trainer is die jou gaat helpen je doelen te bereiken.

Het is een goed idee om met meerdere trainers kennis te maken, zodat je meer kans hebt die ene, gezellige, enthousiaste coach te vinden die jou kan helpen.

Stap 3: Wat biedt de trainer aan?

Personal training is meer dan alleen de training. Het is de bedoeling dat de coach je gaat helpen bij het sporten, maar ook bij het aanleren van een gezonde leefstijl. De begeleiding zou dus tijdens de training en daarbuiten kunnen plaatsvinden.

Kijk dus goed wat bij het pakket aangeboden wordt: is dat alleen de training, kost extra begeleiding meer? Helpt hij of zij je met je dieet, met het veranderen van je gedrag? Krijg je recepten en tips voor gezonde tussendoortjes? Met al deze informatie op zak kun je straks beter je keuze maken.

Stap 4: De kosten

De kosten voor personal training kunnen nogal uiteenlopen. De ene trainer kost 30 euro per uur, de andere 60 euro of zelfs meer. Dat is natuurlijk een hele investering. Maar omdat je individueel met een personal coach werkt, is dat ook wel logisch.

De begeleiding is intensief, maar daardoor kan een coach gericht met jou aan je doelen werken. Je zult daar veel aan hebben en snel vooruitgang boeken. Je hebt dus slechts korte tijd begeleiding nodig, daarna kun je het zelf.

Stap 5: De Proefles

Als je met enkele personal coaches in Zaandam hebt gesproken, weet je beter wie wat aanbiedt en wat deze trainers in huis hebben. Vraag vervolgens een proefles aan bij degene die je het meeste aanspreekt. Je zult dan pas echt ervaren hoe de begeleiding is en wat een training inhoudt.

Als het bevalt, ga je aan de slag met deze coach. We hopen dat je snel je doelen bereikt.

Ook bij Delda Sport kun je begeleiding van een personal trainer krijgen. Die kan bij jou thuis komen of je kunt trainen in onze sportschool. Vraag meer informatie aan via onderstaand formulier.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: