Kickboksspullen dames: waar moet je op letten

Kickboksspullen dames: waar moet je op letten

Ben jij een van die stoere meiden die graag kickbokst, dan ga je op zoek naar kickboksspullen voor dames. Weet jij of je gewoon standaard handschoenen of scheenbeschermers nodig hebt, of speciaal spullen voor vrouwen? Je leest het hier.

Welke spullen heb je nodig om te kickboksen?

Als je gaat kickboksen, heb je in ieder geval kickbokshandschoenen, scheenbeschermers en bandages nodig. Deze zijn nodig om je lichaam te beschermen tegen de trappen en stoten.

Binnen de kickbokshandschoenen draag je bandages, die je om je vingers, handen en polsen wikkelt. Ze geven je gewrichten extra steun en stevigheid en vangen een deel van de klappen op.

Kickbokshandschoenen beschikken over een dikke laag kunststof of leer en padding (vulling) en sluiten nauw om je handen heen. Daardoor beschermen ze je handen en polsen goed en zul je minder last hebben van de klappen.

Scheenbeschermers draag je om je onderbenen. Ze zijn gemaakt van leer, katoen of kunststof. Als je trapt vangen ze de klappen op, die je anders met je scheenbeen en voet zou opvangen. Ze moeten stevig om je benen zitten en niet verschuiven.

Waar moet je op letten als je kickboksspullen koopt?

Als je op zoek gaat naar je kickboksspullen, vraag je je misschien af of je speciale kickbokshandschoenen of scheenbeschermers voor vrouwen moet aanschaffen. Soms staat er specifiek bij materiaal vermeld, dat het speciaal voor dames gemaakt is.

In principe kun je als vrouw standaard spullen kopen, die voor zowel mannen als vrouwen zijn gemaakt. Er zijn geen bijzondere verschillen tussen mannen en vrouwen, waardoor je iets anders nodig zou hebben.

Kickbokshandschoenen en scheenbeschermers die specifiek voor vrouwen zijn, bieden een pasvorm speciaal voor vrouwen, waarbij rekening wordt gehouden met het feit dat vrouwen soms kleiner gebouwd zijn. De maatrange begint dus vaak wat lager en ze hebben een betere pasvorm voor slanke, kleinere vrouwen.

Ook aan het design kun je kickboksspullen voor vrouwen herkennen. Zo zijn de meeste handschoenen en scheenbeschermers zwart, of zwart wit. Voor vrouwen zie je vaak spullen in roze, goud of nog andere vrolijke kleuren.

Hoewel de kleur van je materiaal niet echt belangrijk is voor hoe je kickbokst, kan het natuurlijk toch leuk zijn dat je outfit helemaal bij jouw stijl past. Ook om die reden kun je kiezen voor kickboksspullen voor vrouwen.

De maat en pasvorm van kickboksspullen voor vrouwen

Bij alle kickboksspullen geldt dat je goed op moet letten dat je voor de juiste maat kiest. Het is dus het handigste om naar een winkel te gaan om alles rustig te kunnen passen.

Voor kickbokshandschoenen geldt dat ze goed nauw om je handen en polsen moeten sluiten. Een sluiting met klittenband is het eenvoudigste in gebruik. De maten van kickbokshandschoenen zijn in S, M of L, of in gewicht.

Voor wedstrijden gebruik je lichte handschoenen (8 tot 10 oz). Jeugd en klein gebouwde kickboksers kunnen 12 oz gebruiken. Als je gemiddeld gebouwd bent kun je voor 14 tot 16 oz gaan.

De maten van scheenbeschermers gaan ook van small tot large. Bij sommige winkels kun je een maat kiezen op basis van je lichaamslengte.

Het is handig als je bij het uitkiezen van je scheenbeschermers de lengte van je scheenbeen weet. Daar kun je achter komen door je been te meten van je enkel tot aan de knie.

Om te kickboksen heb je niet echt speciale kleding nodig. Maar wil je je outfit compleet maken? Dan kun je ook een kickboks t-shirt en een short aanschaffen. Natuurlijk in een kleur die bij je handschoenen en scheenbeschermers past.

Met deze outfit ben jij klaar om te gaan kickboksen! Door aan kickboksen te doen geef je je lichaam een goede workout, die een positieve invloed heeft op je kracht, conditie en je gewicht.

Meer weten over kickboksen en wat je er voor nodig hebt? We helpen je graag! Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: