Kickboksen Volendam: Stappenplan om jouw kickboksschool te vinden

Kickboksen Volendam: Stappenplan om jouw kickboksschool te vinden

Zou jij willen kickboksen en woon je in Volendam? Vraag je je af hoe je een goede kickboksschool kunt vinden? Lees dan onderstaande tips om een gezellige en veilige kickboksschool bij jou in de buurt te vinden.

Stap 1: Wat wil je bereiken met de kickbokstrainingen?

Voor je een keuze maakt voor een kickboksschool, is het handig om je af te vragen waarom je wilt gaan kickboksen.

Kickboksschool-Volendam

Je wilt kickboksen om fit en sterk te worden

Kickboksen is een geweldige sport om fysiek goed in je vel te komen. Het kan je helpen om af te vallen, een goede conditie te krijgen en sterkere spieren. Het is dan niet nodig om de kickbokstechnieken te leren, zodat je wedstrijden kunt gaan vechten.

Dan kun je het beste op zoek naar een een kickboksschool, waar ze kickboksen aanbieden zonder sparren. Je oefent de technieken alleen als fitness workout.

Je wilt kickboksen om wedstrijden te kunnen doen

Wil jij straks in de ring staan om tegen een tegenstander te kickboksen? Dan wil je alle ins en outs van de kickbokstechnieken leren. Je wilt oefenen met anderen, je wilt je kunnen verdedigen en goed kunnen aanvallen.

Ga dan op zoek naar een kickboksschool waar wel gespard wordt, zodat je veel ervaring opdoet met alle elementen van het kickboksen die nodig zijn voor een wedstrijd.

Stap 2: Neem een kijkje bij een aantal kickboksscholen

Je kunt op internet een indruk krijgen van de kickboksscholen bij jou in de buurt. Heb je er een paar die je interessant lijken? Maak dan nog geen keuze, maar ga bij deze twee of drie eens op bezoek.

Dat is de enige manier om de sfeer te proeven en te kijken hoe ze er met elkaar omgaan. Je kunt een proefles nemen, zodat je kunt ervaren of de manier van lesgeven je wel aanspreekt. Bekijk de kleedkamers, de toiletten en stel wat vragen aan de instructeurs.

Stap 3: Maak kennis met trainers

Als je kickbokslessen neemt, wil je wel dat je lessen leuk, boeiend en uitdagend zijn. Anders ga je het niet volhouden. Je zou een klik moeten hebben met de trainer(s). Daarom is het belangrijk om eerst eens een kennismakings- of intakegesprek te hebben.

Je kunt vragen stellen om een indruk te krijgen van hoe de trainers mensen benaderen: nemen ze de tijd voor je, nemen ze je serieus? En wat is hun stijl van lesgeven? Zijn ze kortaf, hebben ze respect voor je, is het militair afbeulen of weten ze hun leerlingen op een aardige manier te motiveren?

Stappenplan-kickboksschool-vinden

En het hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat jou aanspreekt? Het is vooral belangrijk dat het bij jou past. Let vooral ook op de veiligheid als er gespard wordt.

Stap 4: Kickbokslessen nemen? Bereid je voor!

Als je nog geen ervaring hebt met kickboksen, kan het handig zijn om je alvast wat voor te bereiden. Ben je beginner en je komt in een groep terecht waar iedereen al ervaring heeft, dan kan dit voor jou nogal ongemakkelijk voelen.

Er zijn twee manieren waarmee je kunt zorgen dat je goed voorbereid in een kickboksles terecht komt:

1. Volg een paar privélessen kickboksen

Door enkele lessen met een personal trainer bij een kickboksschool in Volendam te nemen, krijg je de basics van het kickboksen goed uitgelegd. Tijdens een 1 op 1 les heeft de trainer alle aandacht voor jou en kan hij je veel uitleggen en feedback geven.

Je leert ontzettend snel tijdens privélessen. In een les krijg je net zoveel ervaring en kennis als in 15 groepslessen. Dus je hebt maar een paar lessen nodig om daarna prima in een groepsles in te kunnen stromen.

2. Volg Kickboks Masters, de online cursus

Je kunt je ook heel gemakkelijk en snel thuis voorbereiden op kickbokslessen, door de online cursus Kickboks Masters te volgen. Deze cursus, die heel volledig is, kun je op je laptop, tablet of smartphone bekijken.

Alle kickbokstechnieken worden behandeld en op duidelijke manier uitgelegd door Danny Delvers. Hij geeft al 15 jaar lang kickbokstrainingen aan zowel beginners als gevorderden en hij heeft deze training opgezet zodat iedereen de kans heeft om deze sport onder de knie te krijgen.

Sportschool-vinden-KickboksMasters

Er zijn 20 videolessen die je door kunt nemen en daarna ben je er zeker klaar voor om kickbokslessen in een groep te gaan volgen. Maak kennis met het kickboksen vanuit je eigen huis:

Starten met Kickboks Masters

Stap 5: Begin met kickboksen

Nu heb je de vier stappen op een rijtje gekregen en kun je een keuze gaan maken voor de beste kickboksschool in Volendam. Misschien twijfel je nog of ben je onzeker? Dat is echt niet nodig.

Als je een goed gevoel had bij een kickboksschool bij jou in de buurt, trek dan de stoute schoenen aan en ga er heen. Alle begin is moeilijk. Maar je zult in korte tijd merken hoe leuk kickboksen is en dat het je gaat helpen om fit, sterk en gezond te worden.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: