Kickboksen Tilburg: Hier moet je op letten

Kickboksen Tilburg: Hier moet je op letten

Zou je graag willen kickboksen en woon je in de omgeving van Tilburg? Een goede sportschool vinden kan best lastig zijn, want waar moet je allemaal op letten? Gebruik onze checklist en al snel weet jij waar je wilt gaan kickboksen.

Stap 1: Houd rekening met je doelen

Wie wil gaan kickboksen en een kickboksschool zoekt, zou in gedachten moeten houden wat zijn of haar doelen zijn. Wil je later wedstrijden gaan vechten of ga je gewoon kickboksen om weer fit te worden?

Tilburg-sportschool-vinden

Als je wilt kickboksen om fit te worden, dan train je je lichaam door de trappen en stoten uit te voeren. Maar je doet dit samen met de trainer of op een bokszak. Verder doe je nog oefeningen om je conditie en kracht te verbeteren. Je wilt dan kickboksen als fitness workout.

Kickboksen is natuurlijk ook een vechtsport en het kan zijn dat je dit graag wilt leren om later in de ring te kunnen staan. Dat is een heel ander doel en vergt ook een andere manier van trainen. Je zult dan willen sparren.

Tijdens het sparren train je samen met iemand anders en oefen je de stoten en trappen op elkaar. Je leert daardoor goed aanvallen en jezelf te verdedigen. Er wordt meer de nadruk gelegd op een goede techniek. Omdat je op elkaar oefent, is er ook een groter risico op blessures.

Daarom is het goed om na te denken wat jij met de sport wilt bereiken en op welke manier je wilt trainen. Ga je op zoek naar een sportschool, let dan goed op wat voor training ze aanbieden. Ook in Tilburg zijn kickboksscholen waar de ene of juist de andere vorm wordt gegeven.

Stap 2: Ga langs bij kickboksscholen in Tilburg

Een goede manier om meer inzicht te krijgen in de sfeer en werkwijze bij een kickboksschool is door er langs te gaan en een kijkje te nemen. Dat is belangrijk om te doen, zo krijg je meer informatie over hoe het er aan toe gaat en of je je er op je gemak zal voelen als je daar wekelijks komt trainen.

Je kunt een afspraak maken, maar het is ook goed mogelijk om gewoon eens binnen te vallen. Let op hoe je ontvangen wordt, of mensen je vragen goed beantwoorden en of ze de tijd voor je nemen.

Stel gerust ook vragen: naar de werkwijze, de opleiding en ervaring van trainers en hoe groot de groepen zijn. Je zou ook even een kijkje kunnen nemen in een kickboksles. Werp een blik in de kleedkamers en douches (zijn ze schoon en opgeruimd?).

Het is natuurlijk een goed idee om bij meerdere sportscholen te gaan kijken. Zo kun je beter vergelijken. Met al deze informatie op zak kun je uiteindelijk je keuze maken.

Stap 3: Leer de kickbokstrainers kennen

Kennismaken met de kickbokstrainers op een sportschool, kan als je gewoon een kijkje neemt, maar je kunt natuurlijk ook een proefles aanvragen. Dan draai je een hele les mee en krijg je een goede indruk van hoe er les gegeven wordt.

Checklist-kickboksschool-vinden

Het is belangrijk dat het klikt met de trainer, dat je je op je gemak voelt en dat deze een manier van lesgeven heeft die bij je past. Een trainer kan streng zijn, veel corrigeren, een ontspannen en vriendelijke stijl hebben of zo strikt zijn als een legercommandant.

Als er ook aan sparren wordt gedaan is het goed om te letten op hoe er met de veiligheid wordt omgegaan. Houdt de trainer een scherp oog op iedereen? Sparren mensen met elkaar die hetzelfde niveau hebben? Gaat men met respect met elkaar om?

Probeer ook wat vragen te stellen om te kijken of de trainer daar de tijd voor neemt. Je kunt ook voor of na de les nog vragen naar de kennis en ervaringen van de trainer.

Stap 4: Ga goed voorbereid naar de eerste les

Je hebt vast zin om te beginnen met je kickbokslessen, maar het kan een goed idee zijn om eerst al wat ervaring op te doen, voor je een les instapt. Stel je maar eens voor, dat je in een groep mensen staat die al kunnen kickboksen.

De trainer geeft aanwijzingen en jij weet dan niet wat je moet doen. Degene die met jou samen oefenen, voeren snel en efficiënt alle combinaties uit. Het kan goed zijn dat je je dan onzeker en opgelaten voelt.

Dat is geen prettig gevoel en kan je flink demotiveren. Wie weet denk je wel dat kickboksen niet de goede sport voor je is. Maar een goede voorbereiding kan dit voorkomen!

Laat kickboksen niet aan je neus voorbij gaan, door te kiezen voor privélessen of de thuiscursus Kickboks Masters.

Privélessen van een personal trainer in Tilburg

Met een personal trainer gaat het je lukken om snel de basistechnieken van het kickboksen te leren. Al met enkele lessen kun je veel leren. Omdat de trainer intensief met je samenwerkt, hij of zij hoeft alleen jou maar te begeleiden, leer je veel sneller dan in een normale les.

De trainer besteed aandacht aan het onder de knie krijgen van de trappen en stoten. Je krijgt direct feedback wanneer je dat nodig hebt. Ook kun je alle vragen stellen waar je mee zit en je leert in je eigen tempo.

Daarna zul je je snel zeker genoeg voelen om in een groepsles in te stappen, en kun je gewoon met de rest meedoen.

Online thuiscursus Kickboks Masters: thuis leren kickboksen

Wat is er gemakkelijker dan thuis leren kickboksen? Met de online cursus Kickboks Masters kan dat! De lessen worden gegeven door kickboks trainer Danny Delvers, die al meer dan 25 jaar ervaring heeft met kickboksen.

Tilburg-trainen-kickboksschool

Er zijn 18 modules en hij legt in elke module een kickboks techniek uit. Alles wordt duidelijk voor gedaan en je kunt elke beweging nadoen. De cursus is te volgen op een laptop, een smartphone of een tablet (geschikt voor zowel Apple als Android).

Train op je slaapkamer, de zolder of in de huiskamer. In no time heb je de kickbokstechnieken geleerd en kun je gaan trainen op de sportschool.

Klik hier voor Kickboks Masters

Stap 5: Begin met kickboksen!

Na deze degelijke voorbereiding ben je er klaar voor. Je kunt je keuze voor de beste kickboksschool van Tilburg maken. Je hebt op internet gezocht, je hebt een of meer sportscholen bekeken. Je hebt een proefles gevolgd en bent goed voorbereid met een privéles of de online cursus.

Dan is het nu tijd om te beginnen met je kickbokslessen! Ben je een beetje zenuwachtig? Dat is normaal. Maar we kunnen je echt aanraden gewoon de stoute schoenen aan te trekken en naar de kickboksschool te gaan.

Want kickboksen is echt ontzettend leuk om te doen. De lessen zijn uitdagend, maar je haalt er veel uit: een sterk en fit lichaam, een goede conditie, meer kracht en flexibiliteit. En ook mentaal is kickboksen goed voor je: je wordt er zelfverzekerder van en ontdekt je eigen doorzettingsvermogen.

Dus start vandaag nog met kickboksen. Gebruik de checklist en vind de kickboksschool van je dromen.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: