Kickboksen tegen depressie

Kan kickboksen iets betekenen voor mensen met een depressie? Uit onderzoek blijkt dat bewegen heel belangrijk is om depressieve gevoelens te verlichten. Vooral kickboksen is heel effectief en heeft veel positieve effecten.

Wat kickboksen voor je kan betekenen:

  • Kickboksen tegen piekeren en somberheid

Hoe komt het dat kickboksen zo goed helpt? Als je last hebt van een depressie of depressieve gevoelens, ben je veel aan het piekeren, dus je zit met je gedachten heel ergens anders. Wanneer je gaat kickboksen merk je dat je helemaal focust op het hier en nu, op je lichaam en op wat je doet.

Kickboxen tegen depressie

Daarbij doorbreekt het dus de negatieve spiraal waar je in zit. Je kunt jezelf tijdens een depressie helemaal omlaag halen, waardoor je geen energie hebt en je nog rotter voelt. Door te gaan kickboksen ben je er even uit, je beweegt lekker en voelt je eigen kracht. Je wordt goed afgeleid van je dagelijkse zorgen.

  • Kickboksen en feel good hormonen

Tijdens het kickboksen komen er goede hormonen vrij, zoals serotonine, dopamine en endorfine. Het zijn de feel-good hormonen. Ze helpen stress niveaus in je lichaam te verlagen en doen je je weer goed voelen.

  • Een boost voor je zelfvertrouwen

Kickboksen helpt je zelfvertrouwen een boost te geven. Hoewel we kickboksen gebruiken als workout, leer je alle technieken om jezelf te verdedigen. Je gaat je mentaal zekerder voelen. Kickboksen helpt je beseffen dat je het waard bent om voor jezelf op te komen.

  • Meer inzicht

Tijdens het kickboksen krijg je meer inzicht in jezelf. Als je depressief bent blijf je vastzitten in patronen. Ben je bezig met kickboksen, dan is het belangrijk dat je niet voorspelbaar bent voor je tegenstander. Je wordt je op een positieve manier bewust van wat je doet en leert hierdoor beter om te gaan met wat er op je pad komt.

Kickboksen helpt bij depressie

  • Constructief omgaan met problemen

Als je depressief bent kan het zijn dat je grijpt naar middelen om de pijn te verminderen: alcohol, drugs of roken. Als je gaat kickboksen leer je anders om te gaan met uitdagingen. Je leert constructief om tegenstand te overwinnen. Zo zul je steeds beter om kunnen gaan met emotionele problemen.

Als je gaat kickboksen zul je kunnen merken dat het je helpt op veel gebieden. En langzamerhand kun je weer lekkerder in je vel komen.

Personal training bij Delda Sport

Dat gaat vooral goed als je traint met een personal trainer. Bij Delda Sport kun je 1 op 1 leren kickboksen. Onze trainers zijn goed opgeleid en hebben veel ervaring. Als jij denkt dat kickboksen iets voor je is dat je kan helpen, kun je bij ons in een veilige omgeving alle technieken leren.

De training wordt afgestemd op jouw mogelijkheden en je doelen. Dus als je beter in je vel wilt komen te zitten en hulp wilt bij het aanpakken van depressieve gevoelens, dan ben je bij Delda Sport aan het juiste adres.

Wil je meer informatie over kickboksen en de mogelijkheden die we bieden? Laat je gegevens dan achter in onderstaand formulier en we nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: