Kickboksen in Nijmegen: Hier moet je op letten
06 januari 2020 

Kickboksen in Nijmegen: Hier moet je op letten

Ben jij op zoek naar een sportschool om te kunnen kickboksen in Nijmegen? Een goed voornemen voor 2020 is om meer te gaan sporten, maar hoe vind je een goede kickboksschool? In deze blog vind je 5 slimme tips om je te helpen een keuze te maken!

Stap 1: Hoe wil je trainen?

Kickboksen is een sport die je op twee manieren kunt doen. Je kunt trainen om later in wedstrijden te vechten, dan komt dus het vechtsportelement naar voren. Maar je kunt kickboksen ook gebruiken als fysieke workout.

Wil je in wedstrijden vechten, dan zul je tijdens de training gaan sparren. Je leert de trappen en stoten goed onder de knie krijgen en oefent deze dan met een sparringpartner.

Jullie doen dan oefengevechten, waarin je de kickbokstechnieken toepast en waarbij je elkaar dus ook raakt. Er is dan natuurlijk eveneens sprake van een mogelijke blessure.

Maar gezien het feit dat je ook in de ring wilt gaan vechten, is dat waarschijnlijk geen bezwaar. Het sparren geeft je de nodige ervaring. Je leert daardoor veel beter om goed aan te vallen en jezelf te verdedigen. Je krijgt meer inzicht in jezelf en in wat je in de ring te wachten staat.

Wil je een leuke en uitdagende sport doen om weer fit en sterk te worden, dan kun je gaan kickboksen zonder sparren. Je leert de basistechnieken van het kickboksen om je lichaam te trainen. Het oefenen doe je gewoon met de trainer of met een bokszak.

Kickboksen is een geweldige sport om je lichaam te trainen. Je verbrandt veel calorieën (fijn als je wilt afvallen), je gebruikt praktisch alle spieren van je lichaam, zodat die sterk en lenig worden. En je krijgt er een killer conditie van.

Welke manier van kickboksen je ook wilt doen, het is wel van belang hierover na te denken, voor je naar een sportschool stapt. Door hier over na te denken, kun je beter een keuze maken.

Stap 2: Ga langs bij kickboksscholen in Nijmegen

Als je weet op welke manier je wilt trainen, ga je rondkijken welke sportscholen kickboksen aanbieden. Natuurlijk bekijk je de websites, maar het is het leukste en interessantste om bij twee of drie sportscholen langs te gaan.

Je kunt een afspraak maken of gewoon eens naar binnen stappen als je in de buurt bent. Vraag wat informatie over de kickbokslessen die aangeboden worden en vraag naar de achtergrond en ervaring van de trainers. Wat je ook wilt weten, zorg dat je de informatie krijgt die je zoekt.

Let dan tevens goed op hoe je te woord wordt gestaan. Wordt er de tijd voor je genomen, word je vriendelijk behandeld? Dat zegt al een heleboel over de sportschool.

Mag je een kijkje nemen in de sportschool? Loop dan even langs de kleedkamer: is het er schoon en opgeruimd? Of smoezelig en een zooitje? Hoe zien de wc’s en douches eruit?

Werp een blik in de trainingszaal: hoeveel mensen zijn er aan het sporten? Heb je de ruimte om er vrij te bewegen of staat iedereen te dringen? Hoe gaat de trainer te werk? Begeleidt hij mensen goed? Is hij of zij enthousiast, streng of vriendelijk?

Misschien kun je ook een praatje maken met een trainer. Vraag naar zijn of haar stijl van lesgeven en wat hij belangrijk vindt in de begeleiding van een nieuwe of onervaren kickbokser.

Het kan handig zijn om een lijstje te maken met dingen die je te weten wilt komen, zo vergeet je niks. Als je op al deze punten let, kom je met een hoop informatie weer thuis.

Stap 3: Vraag een proefles aan

Ben je naar een paar sportscholen geweest, dan zet je al je informatie eens rustig op een rijtje. Je hebt misschien je voorkeur al, maar door je ervaringen nog even onder de loep te nemen, kun je zeker een goede keuze maken. Bij de sportschool die goed uit de bus kwam, ga je nu een proefles aanvragen.

In een proefles heb je goed de mogelijkheid om te ervaren hoe het er aan toe gaat tijdens een kickboksles. Proef de sfeer, let goed op hoe je je voelt tijdens het trainen. Ben je op je gemak? Doet de trainer moeite om je te helpen?

Wat is de sfeer tijdens de les? Zijn andere sporters enthousiast of gedreven? Hoe geeft de trainer les, wat is zijn of haar stijl? Dat kan bijvoorbeeld streng zijn, maar ook relaxed of motiverend. En spreekt jou dat aan?

Verder kun je nog letten op de uitstraling van de zaal, of het materiaal van goede kwaliteit is, of het er schoon is of juist niet. Een proefles zegt niet alles, maar geeft je best veel informatie. Probeer nog wat met de trainer te praten en kijk of je je op je gemak voelt bij hem of haar en diens stijl van lesgeven.

Stap 4: Bereid je voor op de kickbokslessen

Als je zonder enige ervaring in een groepsles kickboksen gaat staan, zul je merken dat dat best lastig is. De trainer geeft bepaalde instructies en de anderen in de groep weten precies wat hij bedoelt. Maar dat weet jij niet.

Het kost best wat tijd voor je weet wat je moet doen en voor je dat ook goed kunt doen. Omdat je in een (soms grote) groep staat, heeft de trainer niet veel tijd om je continu te begeleiden. Daardoor kan het zijn dat je maar een beetje aan moet modderen en je onzeker voelt over wat je moet doen.

Dat gevoel is voor sommige mensen heel vervelend. Ze voelen zich opgelaten en ongelukkig. Iedereen om hen heen staat lekker te kickboksen en zij staan niks te doen of proberen onhandig wat bewegingen uit te voeren.

Na zo’n training kom je niet prettig thuis en het kan zijn dat je je afvraagt of kickboksen wel zo’n leuke sport is. Maar het is zonde om je zo te voelen en je kunt het voorkomen, door je goed voor te bereiden op je eerste kickbokslessen. Dat kun je op deze twee manieren doen:

Neem privélessen kickboksen in Nijmegen

Een goede manier, die snel werkt om de kickbokstechnieken onder de knie te krijgen, is het nemen van privélessen. Onder de begeleiding van een personal trainer, krijg je alle uitleg die je nodig hebt en je leert in je eigen tempo.

Doordat je 1 op 1 werkt, krijg je veel aandacht. Je kunt vragen stellen en krijgt feedback wanneer je dat nodig hebt. Je leert de basistechnieken, zodat je na een of twee lessen al goed zou kunnen instromen in een normale groepsles.

Het is een effectieve manier van samenwerken, waardoor je snel op het niveau bent dat je wilt. In Nijmegen vind je zeker enkele personal trainers die kickboksen aanbieden.

Volg de thuiscursus Kickboks Masters om de basistechnieken te leren

Wil je snel en gemakkelijk kennismaken met de basisbeginselen van het kickboksen? Kies dan voor de online cursus Kickboks Masters. Niks is zo eenvoudig als thuis leren: je hoeft er de deur niet voor uit, je leert in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt.

Kickboks Masters is een online cursus, bedacht en samengesteld door de ervaren trainer Danny Delvers. De cursus bestaat uit 18 modules, en in elke module wordt een kickbokstechniek uitgelegd. Je werkt alle modules door en daarna weet je alles wat je nodig hebt om in een groepsles te gaan kickboksen.

Bereid je voor in je eigen huis door de kickbokstechnieken te oefenen. Je kunt de cursus op je laptop, tablet of smartphone bekijken. Train na je werk, voor je naar school moet of tussen de middag. Binnen no time ben jij een echte Kickboks Master.

Wil jij je goed voorbereiden met deze online training? Klik dan op onderstaande link om meer te weten te komen over Kickboks Masters.

Ga naar de pagina van Kickboks Masters >>

Stap 5: Maak je keuze en ga kickboksen!

Na je zoektocht naar een goede sportschool in Nijmegen, heb je genoeg informatie verzameld om een keuze te maken. Het is nu tijd om te beslissen. Wacht niet langer, maar hak gewoon de knoop door.

Begin met die gave kickbokslessen. We kunnen je garanderen dat je het enorm naar je zin zult hebben. Kickboksen is goed voor zowel je lichaam als je geest. Je zult na verloop van tijd zeker gaan merken hoe goed het je doet.

Dus maak je keuze en geef je op voor (wekelijkse) kickbokslessen in Nijmegen. Maak van 2020 een sportief jaar!

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: