Kickboksen in Den Haag: Hier moet je op letten

Kickboksen in Den Haag: Hier moet je op letten

Wil jij graag kickboksen in Den Haag? Je vraagt je dan waarschijnlijk af hoe je een goede sportschool vindt. Wat is belangrijk bij het kiezen? Gebruik onderstaande checklist, zodat je weet waar je op moet letten.

1. Wat wil je bereiken met het kickboksen?

Er zijn twee redenen waarom je zou willen kickboksen. Voor je een kickboksschool gaat zoeken, is het handig als je weet wat jouw reden is.

  • Wil je kickboksen om fit, sterk en gezond te worden?
  • Wil je kickboksen om wedstrijden te gaan doen?

Wie gaat kickboksen om fit te worden, heeft een ander soort training nodig dan wanneer je wedstrijden wilt vechten. Tegenwoordig zijn er veel sportscholen die kickboksen als fitnesstraining aanbieden. Bij deze kickboksscholen wordt er niet aan sparren gedaan.

Den-Haag-kickboksschool

Omdat je alleen fysiek fit wilt worden (bijvoorbeeld een goede conditie krijgen, afvallen, sterker worden), is het niet nodig om de kickbokstechnieken op elkaar te oefenen. Je traint met de trainer en op een bokszak. Daarmee krijgt je lichaam een lekkere workout.

Als je wedstrijden wilt doen, dan is sparren wel belangrijk. Je wilt alle technieken kunnen toepassen op een tegenstander, jezelf goed kunnen verdedigen en leren omgaan met aanvallen en klappen opvangen. Dan is het goed om een kickboksschool te zoeken die dat aanbiedt.

2. Bezoek meerdere kickboksscholen

Bekijk niet alleen de websites van kickboksscholen in de buurt, maar ga er ook bij enkele op bezoek. Het is belangrijk om de sfeer te proeven en kennis te maken met de trainers. Het zegt al veel, als je ziet hoe ze je opvangen en informatie geven.

Je kunt natuurlijk ook een paar proeflessen aanvragen. Let er dan op hoe het met de veiligheid in de sportschool gesteld is. Hoe is de sfeer in de lessen, is de trainer behulpzaam, legt hij zaken goed uit? Hoe zien de kleedkamers eruit? Naar aanleiding van hoe je het ervaren hebt, kun je beter een keuze maken.

3. Ervaring en houding van het personeel

Als je naar een kickboksschool gaat, kun je vragen stellen aan de trainers die er werken. Hopelijk beantwoorden ze je vragen geduldig en vriendelijk. In een proefles kun je ook ervaren hoe er les gegeven wordt.

Houdt de trainer goed een oogje op iedereen? Geeft hij veel aanwijzingen of laat hij iedereen zijn gang gaan? Is hij streng of bemoedigend? Het hangt er natuurlijk vanaf wat jij zelf een prettige werkwijze vindt en of jij je er bij op je gemak zou voelen.

Het is daarnaast ook je goed recht om na te gaan wat voor opleiding de trainers hebben gehad. Het is natuurlijk belangrijk dat een trainer weet wat hij aan het doen is en dat hij de juiste achtergrond en diploma’s heeft. Je kunt hier altijd vragen over stellen.

Zoek-sportschool-denhaag

4. Bereid je voor

Heb jij nog nooit gekickbokst? Dan kan het best spannend zijn als je voor het eerst gaat kickboksen. Je komt in een groep terecht, waar iedereen meer ervaring heeft dan jij. Het is niet raar als je je dan onzeker voelt.

In een groep voel je je al snel bekeken en verlegen met jezelf. Iedereen om je heen beweegt soepel en weet wat de trainer bedoelt. Ze voeren al die ingewikkelde kickboksbewegingen, de trappen en stoten achter elkaar uit. Dat lukt jou voorlopig nog niet.

Maar is dat wel zo? Daar is best een oplossing voor te vinden. Door een goede voorbereiding kun je ervoor zorgen dat je al met wat kennis op zak aan je eerste les begint.

Neem enkele lessen bij een personal trainer in Den Haag

Je kunt in korte tijd heel veel leren, als je gaat trainen met een personal trainer. Door de intensieve begeleiding krijg je namelijk veel feedback. Je werkt nauw samen en zodra de trainer iets ziet, kan hij je corrigeren. Dat werkt snel en effectief.

In een privéles krijg je zoveel informatie, dat je net zoveel leert als in 15 groepslessen. Je kunt je voorstellen dat je in een paar privélessen al veel leert over de basistechnieken van het kickboksen. Met die kennis kom je daarna goed beslagen ten ijs als je aan een normale groepstraining gaat deelnemen.

Een 1 op 1 training is wel een investering (tussen de €60 en €90). Maar bedenk wel dat je ook de ervaring hebt opgedaan ter waarde van een groot aantal standaard kickbokslessen in een groep. En je kunt met een gevoel van zelfvertrouwen in zo’n groepsles gaan staan.

Bereid je voor met de online kickbokscursus Kickboks Masters

Een andere, goede manier om je voor te bereiden op kickbokslessen, is door de online cursus Kickboks Masters aan te schaffen. Het voordeel is dat je alvast thuis aan de slag kunt, in je eigen tijd en daarmee de basisbeginselen van het kickboksen kunt leren.

Checklist-kickboksschool-DenHaag

Alle onderdelen van het kickboksen komen aan de orde: van de verschillende trappen en stoten, tot het trainen op een bokszak. Danny Delvers van Delda Sport, met meer dan 20 jaar ervaring in het kickboksen, legt je in 20 modules alles uit wat je moet weten.

Elke techniek wordt voorgedaan. Het voordeel van op deze manier trainen is dat je in je eigen tempo kunt leren. Is iets niet duidelijk, dan speel je de film nog eens af. Maar heb je het snel onder de knie, dan ga je meteen door.

De training is uitermate geschikt voor iedereen die interesse heeft in kickboksen. Dus ook als je helemaal nog niks weet over de sport, is dit de ideale kennismaking. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hier alle informatie over Kickboks Masters.

5. Begin met kickboksen

Heb je verschillende websites van kickboksscholen bekeken? Maak dan een keuze voor drie sportscholen in Den Haag en neem er eens een kijkje. Volg een keer een proefles en kies daarna je favoriet!

Natuurlijk is het eng om voor het eerst te gaan kickboksen, maar aan de andere kant: iedereen komt naar zo’n kickboksschool om lekker te sporten en plezier te hebben in wat hij of zij doet. Waarschijnlijk vindt iedereen het gezellig dat je mee komt doen!

Dus begin vandaag nog met het zoeken naar een goede kickboksschool in Den Haag, neem onze checklist erbij en vind snel de kickboksschool die bij jou past.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: