Kickboksen Badhoevedorp, hier moet je op letten

Kickboksen Badhoevedorp, hier moet je op letten

Ben jij op zoek naar een goede sportschool in de omgeving van Badhoevedorp? Wil je weten hoe je de beste kickboksschool kunt vinden? In dit artikel vind je 5 tips om je hiermee te helpen. Ga op zoek en begin snel met jouw kickbokstraining!

Stap 1: Wedstrijden of fitness workout?

Voordat je op zoek gaat naar een kickboksschool, is het goed om uit te vinden wat je wilt bereiken met je training. Wil je kickboksen om wedstrijden te kunnen vechten of wil je fit worden en/of afvallen?

Of je wedstrijden wilt vechten of niet, bepaalt de manier waarop een training eruit ziet. Wil je in de ring gaan kickboksen, dan is het belangrijk dat je goed leert aanvallen en verdedigen. Tijdens een training zul je daarom ook sparren.

Badhoevedorp-kickboksschoolvinden

Sparren betekent dat je de kickbokstechnieken (trappen en stoten) op een tegenstander oefent. Je leert jezelf te verdedigen en goed aan te vallen en je leert de technieken tot in de puntjes beheersen.

Maar het is ook mogelijk om het kickboksen te beoefenen als workout. Je trapt en stoot, maar niet op een ander, alleen met de trainer of op een bokszak. Je krijgt dus dezelfde technieken, de trappen en stoten, te doen, maar gebruikt ze puur en alleen om fit te worden.

De training ziet er daardoor anders uit. Houd hier rekening mee als je op zoek gaat naar een kickboksschool. Er zijn genoeg sportscholen in of in de buurt van Badhoevedorp die lessen aanbieden in de ene of de andere vorm.

Stap 2: Neem een kijkje in een sportschool

Heb je gekeken naar kickboksscholen bij jou in de buurt en zie je er een paar die je wel wat lijken? De eerstvolgende logische stap is om er eens op bezoek te gaan. Tijdens een bezoekje kun je al veel opmaken over hoe het eraan toe gaat bij die sportschool.

Kies een of twee sportscholen waar je interesse in hebt. Maak een afspraak of loop gewoon eens binnen. Je kunt wat informatie vragen aan de balie of bij een trainer. Vraag naar hun werkwijze en hoe groot de groepen zijn.

Het is belangrijk dat je je er welkom voelt. Staan ze je netjes te woord, nemen ze de tijd voor je? Mag je binnen kijken in een les? Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken voor een proefles.

Neem ook een kijkje in de kleedkamers, de douches en de wc’s. Ziet alles er schoon en netjes uit? Hoe is de uitstraling van de hele sportschool? Als het goed bevalt, is dit de plek waar je zelf straks ook staat!

Delda sport heeft verschillende samenwerkingsparters in Badhoevedorp waar je kunt kickboksen bij een privetrainer of in groepen. Wil je hier mee info over stuur dan een bericht via de Whatsapp via de onderstaande button.

boksen badhoevedorp

Stap 3: Maak kennis met de trainers

Het is belangrijk om, voor je de knoop doorhakt, kennis te maken met de trainers. Dit kan het beste door een proefles te nemen, maar kan ook wanneer je een kijkje neemt bij de sportschool.

Als je een proefles volgt, krijg je de meeste informatie over hoe iemand lesgeeft. De manier waarop een trainer lesgeeft, bepaalt in grote mate hoe leuk je het sporten vindt. Als het niet klikt met een instructeur, zul je niet erg veel enthousiasme voelen om naar de sportschool te gaan.

Een trainer kan streng zijn, vrolijk of enthousiasmerend. Hij of zij kan degene zijn die je door moeilijke momenten weet te halen of juist te weinig uitleggen, waardoor je niet weet wat je moet doen. Daarom kun je in een proefles kennismaken en beter je keuze maken.

Kickboksen-zoeksportschool

Verder kun je ook nagaan welke opleiding een trainer heeft gevolgd en hoeveel jaren ervaring hij of zij heeft. Heb je er vertrouwen in dat je met plezier naar diens training zult gaan? Dan kun je je gaan inschrijven!

Stap 4: Doe vast ervaring op door privélessen of de online cursus Kickboks Masters

Heb je geen zin helemaal zonder enige kennis in een kickboksles te gaan staan? Het gevoel dat je in een groep zit en als enige niet weet wat je moet doen, is best onprettig. Voor sommige mensen kan dit weerzin veroorzaken, waardoor ze niet naar de sportschool willen gaan.

Je goed voorbereiden kan angst of weerzin wegnemen. Door alvast een paar kickbokslessen bij een privétrainer te nemen of een thuiscursus kickboksen te volgen, leer je alvast de basisbeginselen van het kickboksen.

A. Privélessen volgen in Badhoevedorp

Wil je snel de basistechnieken van het kickboksen leren, dan zijn privélessen ideaal. Doordat je 1 op 1 werkt met een trainer, zul je alles in korte tijd onder de knie hebben. Je leert namelijk veel sneller dan in een groepsles.

Omdat je alleen met de trainer sport, kan deze je elke keer feedback geven op wat je doet. Je leert hierdoor snel, maar wel in je eigen tempo. Je kunt vragen stellen wanneer iets onduidelijk is en hoeft je geen zorgen te maken over het niveau van anderen.

Zo zul je met slechts enkele lessen al een behoorlijke kennis van het kickboksen hebben en kun je zonder problemen instromen in een groep op een sportschool.

B. Kies voor de thuiscursus Kickboks Masters

Lekker vanuit je eigen huis kennismaken met kickboksen? Dat kan met Kickboks Masters! Deze cursus, die uit 20 lessen bestaat, kun je volgen via je smartphone, tablet of laptop. Kijk en oefen wanneer je dat wilt en leer in je eigen tempo.

De training wordt gegeven door trainer van de sterren Danny Delvers. Hij heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het kickboksen en kan alle technieken duidelijk aan je uitleggen. Hij doet elke beweging voor en jij doet het na. Is het niet duidelijk, dan kijk je het filmpje gewoon nog een keer.

Badhoevedorp-trainen-kickboksschool

Heb je de cursus gevolgd, dan heb jij de basistechnieken van het kickboksen in de vingers en ben je er klaar voor om de trainingen bij de kickboksschool te volgen.

Meer weten over Kickboks Masters? Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over de cursus.

Ga naar de pagina van Kickboks Masters >>

Stap 5: Schrijf je in bij de sportschool

Heb jij je favoriete kickboksschool al op het oog? Waarom zou je dan nog wachten? We laten ons vaak tegenhouden, terwijl daar eigenlijk geen reden voor is. Voel je je onzeker? Nergens voor nodig. Je gaat het vast enorm leuk vinden!

Kickboksen is een leuke sport, die je met veel plezier gaat doen. Je zult er sterker, fitter en slanker door worden. Probeer het een keer en je zult merken dat je het graag weer wilt gaan doen.

Geef kickboksen een kans. Met onze checklist lukt het je zeker om jouw favoriete kickboksschool in Badhoevedorp te vinden.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: