Kickboksspullen

Wil jij gaan kickboksen en vraag je je af wat je nodig hebt om te kickboksen? Belangrijk bij het kickboksen in je eigen veiligheid: zorg dus voor kickbokshandschoenen en scheenbeschermers.

Goede bescherming nodig

Kickboksen kun je doen als workout of als vechtsport. Bij dit laatste ga je dan ook met elkaar sparren: dat betekent dat je de stoten en trappen op elkaar gaat oefenen. Bij de workout vorm van kickboksen oefen je de technieken met de trainer of op een bokszak.

Hoe je ook kickbokst, je hebt bescherming nodig voor je schenen en je handen. Daarom worden er speciale kickbokshandschoenen en scheenbeschermers gedragen. In het begin kun je deze vaak huren bij je sportschool.

Kickbokshandschoenen

Als je ervaren hebt dat kickboksen echt een leuke sport is en je wilt handschoenen gaan kopen, moet je goed letten op de maat. De handschoenen moeten goed aansluiten, en daarom kun je ze het beste in een winkel kopen, niet online. Als de handschoenen niet goed passen, bieden ze niet de juiste bescherming.

Kickboksspullen

Kickbokshandschoenen komen in verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen voor een vetersluiting of een klittenbandsluiting. Klittenband is wel het gemakkelijkste, want dan kun je ze makkelijk zelf aantrekken. Dat is met veters niet mogelijk.

Verder kunnen de handschoenen gemaakt zijn van PU (nepleer) of echt leer. Als ze van echt leer zijn, zijn ze wel duur, maar gaan langer mee en bieden een betere bescherming. PU is kunststof en wat minder duurzaam. Een goede bescherming is belangrijk, dus wij adviseren leren handschoenen.

Scheenbeschermers

Trappen voer je uit op je sparringpartner, de trainer of de bokszak. De klappen vang je op met je schenen, dus daar heb je bescherming voor nodig. Daarom draag je tijdens de training scheenbeschermers.

Deze kunnen van katoen zijn of van leer. Beiden bieden ze een goede bescherming, de keuze voor de een of de ander is persoonlijke voorkeur. Probeer ze dus uit in een winkel.

Ook hier is een goede pasvorm belangrijk. Het is niet handig als je scheenbeschermers gaan draaien of verschuiven tijdens de training. Dat stoort en vergroot het risico op blessures.

Shirt, broek, wat draag je aan je voeten?

Voor het kickboksen heb je geen bijzondere kleding nodig. Gewone sportkleding is voldoende. Je kunt een korte of lange broek dragen en een t-shirt.

Let op dat er aan je kleding geen uitsteeksels of ritsen zitten. Je kunt jezelf hieraan bezeren of een ander. Je zou geen last moeten hebben van je kleding, het is fijn als je je vrij kunt bewegen.

Kickboxspullen

Je kunt natuurlijk kiezen voor speciale kickbokskleding. Deze is dun en voert zweet goed af. Meestal heeft een heel goede pasvorm. Maar in het begin is dit niet noodzakelijk, dan kun je prima gewone sportkleding dragen.

Kickboksen doen we op blote voeten. Schoenen zijn niet toegestaan.

Kickboksen bij Delda Sport

Wie net begint met kickboksen kan bij Delda Sport de eerste twee keer handschoenen lenen. Daarna weet je of je de smaak te pakken hebt en kun je je eigen spullen aanschaffen.

Dit kan in de Delda Sport winkel. We helpen je graag om passende handschoenen en scheenbeschermers te vinden.

Kickboksspullen

Wil je kickboks Spullen online kopen, let dan op een aantal belangrijke aspecten. Je wilt natuurlijk geen blessures oplopen. Goede materialen zijn dan onmisbaar. Denk hierbij aan onder meer kleding, handschoenen en scheenbeschermers. Ook goede bandages zijn van belang. Je zult begrijpen dat kickbokshandschoenen aan bepaalde eisen moeten voldoen. Ze beschermen je polsen en je handen en ze vangen de klappen op. Start je als beginner met deze sport, dan kun je de handschoenen misschien beter eerst huren. Ga je ze daarna aanschaffen, let dan op pasvorm, materiaal, vulling en duurzaamheid.

 

Kickboksspullen kopen

Onder de kickboksspullen vallen ook de bandages. Deze verstevigen je polsen, absorberen zweet, beschermen je botten in de handpalm en zorgen ervoor dat de handschoenen beter aansluiten. Let goed op het materiaal en op de lengte. Mexicaanse bandages hebben bijvoorbeeld een zeer goede pasvorm. 

 

Kickboks Spullen online

Je wilt kickboksspullen kopen en je vraagt jezelf af hoe het zit met de scheenbeschermers? Niet alleen je handen en je polsen, maar ook je benen moet je goed beschermen tijdens deze sport. De scheenbeschermers vangen de klappen op die je uitdeelt met je benen. Je hebt de keuze uit leer of katoen. Op zich maakt het materiaal niet heel veel uit. Bij beide materialen zit je helemaal safe als het gaat om veiligheid. Kijk gewoon wat bij jou het lekkerst zit. Het is vooral belangrijk dat ze niet kunnen verschuiven of draaien. 

Wil je meer weten over kickboksen of de spullen die je er voor nodig hebt? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: