Kickboks spullen kopen kind: waar moet je op letten
22 april 2020 

Kickboks spullen kopen kind: waar moet je op letten

Wil je kind gaan kickboksen, dan ga je natuurlijk ook kickboks spullen voor kinderen kopen. Heb je er al over nagedacht wat daar voor nodig is? Van kickbokshandschoenen, zwachtels en scheenbeschermers tot kickbokskleding. In deze blog lees je alles over de spullen die je kind nodig heeft en waar je op moet letten.

Deze kickboksspullen heb je nodig

Was je kind van plan te beginnen met kickboksen? Het is een erg leuke en pittige sport, geschikt voor alle leeftijden en zowel voor jongens als meisjes. Kickboksen geeft je een full body workout, is goed om een ijzersterke conditie mee te kweken en soepele, krachtige spieren. Je hebt er wel wat materiaal voor nodig: kickbokshandschoenen, zwachtels, scheenbeschermers en eventueel kickbokskleding. Wil je dit gaan aanschaffen? Dan is onderstaande informatie handig om even door te lezen.

Kickbokshandschoenen kopen

Of je tijdens het kickboksen nu wel of niet aan sparren doet, je hebt kickbokshandschoenen nodig. Deze beschermen de vingers, knokkels handen en polsen. Ze bieden steun en vangen de klappen op. Ga je ze kopen, dan moet je goed letten op de pasvorm. Kickbokshandschoenen voor kinderen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten. Deze worden vermeld in S, M of L of als gewicht in oz. Voor je een kickbokshandschoen koopt, moet je kind deze echt passen. Het is belangrijk dat ze nauw aansluiten op de hand en pols, zodat je ze goed vast kunt maken. Passen ze niet goed, dan bieden ze ook geen optimale bescherming en loopt je kind het risico op een blessure. Je kunt ook nog kijken naar het materiaal van de kickbokshandschoenen: PU (nepleer) of echt leer. PU handschoenen zijn goedkoper in aanschaf, maar gaan wat minder lang mee. Leren handschoenen zijn duurder om te kopen, maar je kind zal er lang plezier van hebben.

Zwachtels (bandages) kopen voor kinderen

Een andere onmisbare accessoire voor het kickboksen zijn de zwachtels. Deze gebruik je om de polsen te verstevigen, de knokkels te beschermen en ze zorgen ervoor dat de bokshandschoenen beter aansluiten. Voor je kind de handschoenen aantrekt, moeten de handen even gezwachteld worden. Er zijn verschillende soorten bandages:
  • Korte bandages van 2,50 meter, voor dames of kinderen.
  • Lange bandages van 3,50 tot 4,60 meter: voor mannen en gevorderde kickboksers. Zwachtelen met deze lange bandages is wat moeilijker, maar ze geven veel steun.
Verder kun je onderscheid maken in materiaal (katoen of elastisch materiaal). Katoen absorbeert goed, maar elastische bandages vormen zich makkelijk naar je handen. Je kunt ook kiezen voor gel wraps (een handschoen met gel padding), die wel wat duurder zijn, maar heel comfortabel zitten. Er zijn ook wedstrijdbandages, die alleen voor wedstrijdvechters bedoeld zijn.

kinderscheenbeschermers kopen

Tijdens het kickboksen gebruik je ook je benen om aan te vallen (of tegen een bokszak te trappen). De klappen komen aan op je scheenbenen en daarom is het dragen van scheenbeschermers heel belangrijk voor kinderen. Als je scheenbeschermers voor je kind gaat kopen, is het verstandig om goed op de pasvorm te letten. Ze moeten stevig om het been zitten, en niet tijdens het sporten gaan schuiven of draaien. Als dat zou gebeuren is de scheen niet goed beschermd meer. Een scheenbeschermer kan gemaakt zijn van leer of katoen. Wat kwaliteit en bescherming betreft zijn ze gelijkwaardig, dus je kunt kiezen wat je kind het prettigste vindt zitten.

Kickbokskleding kopen

In principe heeft je kind geen speciale kleding nodig als hij of zij gaat kickboksen. Hij kan gewoon normale sportkleding dragen, die hij lekker vindt zitten. Speciale kickbokskleding heeft als voordeel dat het goed zweet afvoert en een goede pasvorm heeft. Schoenen heb je niet nodig tijdens het kickboksen. Nu weet je waar je op moet letten als je kickboks spullen voor kinderen wilt gaan kopen. Als je bij Delda Sport gaat trainen, kan je kind bij ons de eerste twee keer kickbokshandschoenen huren. Zo kun je onbezorgd eens kijken of kickboksen wat voor hem of haar is. Neem voor meer informatie over trainen bij Delda Sport, contact met ons op via onderstaand formulier. Contactformulier >>
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: