Welke kickbokskleding heb ik nodig?

Welke kickbokskleding heb ik nodig?

Welke kleding je draagt bij het kickboksen is zeker in het begin niet het belangrijkste. Je kunt als beginner gewoon trainen in een t-shirt met korte broek of lange trainingsbroek. Let er wel op dat je kleding veilig is voor jezelf en je trainingspartner. Kies geen kleding met uitsteeksels, ritsen of touwtjes waarmee je vast kan komen te zitten. Je kleding moet ook niet te los of te strak zitten.
Bij gewoon boksen kunnen boksschoenen worden gedragen. Kickboksen doe je op blote voeten.
Kies kickbokskleding waarin je lekker, vrij kunt bewegen.

Speciale kickbokskleding?

Er is genoeg speciale kickbokskleding te krijgen, zoals korte broeken en shirts met lange of korte mouwen. Besluit je door te gaan met kickboksen dan kan je ervoor kiezen speciale kickbokskleding aan te schaffen.

kickbokskleding

Veel van deze kleding voelt dunner en lichter aan. Ze zijn gemaakt van materialen die sneller zweet afvoeren waardoor ze droger en aangenamer aanvoelen op je huid.
Groot voordeel is ook dat de pasvorm van de shirts ervoor zorgt dat ze netjes op hun plek blijven zitten. Je staat dus niet steeds je t-shirt weer op zijn plek te trekken.

Rashguards heten de veel gebruikte shirts in de vechtsport. Ze zijn verkrijgbaar met lange of korte mouwen. Deze rashguard shirts zijn speciaal ontwikkeld voor sporten als MMA maar ook steeds meer kickboksers ontdekken de voordelen. De speciale compressie technologie houdt je spieren warmer waardoor je beter kunt presteren. Ook beschermen ze je huid tegen schaven en blijven ze perfect op hun plek zitten.

Naast je kleding heb je ook kickboks spullen nodig.
Reactie plaatsen